Η κυπριακή startup BRAYN φέρνει επανάσταση στην εκπαίδευση σε μορφή τύπου Netflix

Σε παγκόσμια επέκταση μέχρι το 2025 προχωρά η BRAYN, μια πρωτοποριακή τεχνολογική startup και εφαρμογή για iOS που αρχικά λανσαρίστηκε στην Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εκπαιδευτική εφαρμογή για εφήβους από τον Mike Belton, πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Wargaming, παρέχει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας για να διδάξει στα παιδιά κοινωνικές δεξιότητες σε μορφή τύπου Netflix.

Η ομάδα, που έχει έδρα τη Λευκωσία, είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που προετοιμάζει εφήβους και νεαρούς ενήλικες για την καριέρα των ονείρων τους και το επιχειρηματικό τους μέλλον.

Η εφαρμογή BRAYN δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως ηγεσία, καινοτόμος σκέψη και δημιουργικότητα μέσω σύντομων βίντεο και ασκήσεων με μορφή παιχνιδιού.

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα, αποκτούν ένα BRAYN ID και το πρώτο τους portfolio, το οποίο στον κόσμο των ενηλίκων έχει την ίδια αξία με ένα προφίλ στο LinkedIn. Η ομάδα της BRAYN στοχεύει στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που είναι προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις περιεχομένου των γενιών Alpha και Z, διευκολύνοντας την αναζήτηση εργασίας και παρέχοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να προσλαμβάνουν άτομα με ισχυρές διαπροσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

«Εσείς όταν σκρολάρετε, χάνετε. Όταν σκρολάρουν αυτοί-μαθαίνουν»

Η εφαρμογή φέρνει την αλλαγή στα παραδοσιακά εκπαιδευτικά προγράμματα, με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, καινοτομώντας στη μάθηση.

braynceomikebelton

«Πιστεύουμε ότι η διάσπαση προσοχής δεν είναι πρόβλημα, αλλά η καινούργια μας πραγματικότητα. Γι' αυτό σχεδιάσαμε ένα καινοτόμο προϊόν όπου οι χρήστες δεν θα νιώθουν υποχρεωμένοι να μάθουν. Η σύντομη εκπαίδευση το επιτυγχάνει αυτό.

Στη BRAYN, αναδιαμορφώνουμε τη μάθηση για να βρίσκει απήχηση στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Mike Belton, πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Wargaming και τώρα ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BRAYN.

Η εφαρμογή ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των γονέων παρέχοντας έναν αξιόπιστο, ασφαλή χώρο, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα περιεχόμενο υψηλής ποιότητας για να διδάξει στα παιδιά κοινωνικές δεξιότητες σε μορφή τύπου Netflix, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή τους.

Η BRAYN μειώνει το κόστος επανεκπαίδευσης για τον επιχειρηματικό τομέα. Η εφαρμογή θα συμβάλει στη διαφοροποίηση των παραδοσιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με συμπληρωματικούς πόρους που ενισχύουν τα κίνητρα των μαθητών.

brayn2

Επαφές με λύκεια και πανεπιστήμια στην Κύπρο
Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της BRAYN επιθυμεί να έρθει σε επαφή με λύκεια και πανεπιστήμια στην Κύπρο για να διερευνήσει πιθανές συνεργασίες.

«Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τους νέους μέσα από βαθιές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και το τεχνολογικό τοπίο», τόνισε σχετικά ο Mike Belton.

Ο Κύπριος διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εφαρμογής διαθέτει 16 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των παιχνιδιών, που ήταν καθοριστική για την παγκόσμια ανάπτυξη της Wargaming. Το ενδιαφέρον του για την EdTech ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας διεθνών ομάδων, όπου διαπίστωσε τη δύναμη των κοινωνικών δεξιοτήτων.

Αυτό το ενδιαφέρον παρέμεινε μέσω μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και αργότερα στη Σχολή Επιχειρήσεων INSEAD. Αποφάσισε να αναπτύξει μια εφαρμογή για εφήβους για να αξιοποιήσει την υψηλή τους νευροπλαστικότητα, αναγνωρίζοντας το υψηλό κόστος επανεκπαίδευσης ενηλίκων και κατανοώντας πόσο σημαντικά μπορούν να συμβάλουν οι κοινωνικές δεξιότητες στην επαγγελματική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όσους τις κατέχουν.

Η BRAYN έχει συγκεντρώσει μια ομάδα ισχυρών εκπαιδευτικών και ειδικών στα παιχνίδια για να καινοτομήσει στον τομέα της εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας, θέτοντας ένα νέο πρότυπο στον κλάδο. Τονίζεται ότι προς το παρόν, καμία μεγάλη πλατφόρμα EdTech δεν εστιάζει στις επικοινωνιακές δεξιότητες για νεαρούς ενήλικες και η BRAYN ηγείται της προσπάθειας.

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Παναγιώτης Σάββα: Καινοτομία στον τομέα του ποτού με κυπριακή παράδοση (video)
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
GSI: Τζίφος και ο νέος διαγωνισμός για αξιολόγηση της μελέτης κόστους οφέλους-Ενδιαφέρθηκε μόνο η εταιρεία που απορρίφθηκε
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία