Με δύο εκ. στην 33East η Τράπεζα Κύπρου-Έμπρακτη στήριξη στο Κυπριακό Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την στήριξή της στο Κυπριακό Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου, με συμμετοχή €2 εκ. ως ιδρυτικός χρηματοδότης στο Επενδυτικό Ταμείο 33East (www.33east.vc).

Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Υπουργείου Οικονομικών προώθησε το 2023 τη σύσταση του πρώτου Κυπριακού Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου.

Το Ταμείο θα επενδύει κυρίως σε νεοφυείς και καινοτόμες κυπριακές εταιρείες, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που εντοπίζεται στην κυπριακή αγορά σε σχέση με χρηματοδοτικά προϊόντα μετοχικού χαρακτήρα.

Το Υπουργείο Οικονομικών σύναψε Συμφωνία Χρηματοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) (www.eif.org), στην οποία έχει ανατεθεί η παρακολούθηση της λειτουργίας του Ταμείου.

Το προβλεπόμενο μέγεθος του Ταμείου ανέρχεται στα €37,5 εκ.

Η Συμφωνία προβλέπει κρατική συνεισφορά ύψους €27 εκ. που θα χρηματοδοτηθεί πρωτίστως από το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει από ιδιωτικά κεφάλαια.

Μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία, το 33East επιλέχθηκε από το ΕΤΕ ως ο Διαχειριστής του Ταμείου.

Η Τράπεζα Κύπρου θα γίνει μέτοχος του Επενδυτικού Ταμείου 33East Fund I με επένδυση ύψους €2 εκ.

«Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή της Τράπεζας Κύπρου στο επενδυτικό ταμείο 33East, ως ιδρυτικός χρηματοδότης και υποστηρικτής της καινοτομίας και τεχνολογίας στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Ζόππος, συνιδρυτής του 33East.

«Η Τράπεζα Κύπρου επικροτεί και στηρίζει εμπράκτως την πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών για τη σύσταση του πρώτου Κυπριακού Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου στη Κύπρο.

Η συμμετοχή μας στο Επενδυτικό Ταμείο 33East αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της δέσμευσης μας προς την καινοτομία και τη διαφοροποίηση του οικονομικού μοντέλου της χώρας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως Τράπεζα Κύπρου ακόμα μία φορά δείχνουμε τον δρόμο και ευελπιστούμε πως κι άλλοι φορείς θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», δήλωσε η Ελίζα Λειβαδιώτου, Εκτελεστική Διευθύντρια Οικονομικής Διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου.

«Η συμμετοχή της Τράπεζας Κύπρου, η οποία διαχρονικά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της καινοτομίας στη χώρα μας συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των στόχων του κράτους, καταδεικνύει τη σημαντικότητα του Ταμείου αλλά και του οράματος για την επίτευξη μιας σύγχρονης οικονομίας βασισμένης, μεταξύ άλλων, στη γνώση, στην καινοτομία και στις αναδυόμενες τεχνολογίες», δήλωσε ο Γιώργος Παντελή, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Ο ρόλος-κλειδί των κρίσιμων μακροοικονομικών στη μάχη για τα επιτόκια της ΕΚΤ
5ος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών BoC Fintech Hackathon 5.0 από την Τράπεζα Κύπρου
Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου βάσει της εξέλιξης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, Εθνική, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς-Θετικές οι προοπτικές
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και διεκδικεί παρουσία στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικής με Άθω Χανδριώτη η Δήμητρα
Κόβει τους δεσμούς με την Commerzbank το γερμανικό δημόσιο-Πωλεί το μερίδιο έναντι €2,5 δις
Σε ποιους διακριτούς τομείς θα εστιάσουν οι ελληνικές τράπεζες
Οι αυξομειώσεις στα επιτόκια των τραπεζών τον Ιούλιο-Αυξήθηκε στο 6,67% το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια
EKT: Γιατί θα είναι πιο δύσκολες οι μειώσεις όταν το βασικό επιτόκιο πέσει στο 3%
Οι τράπεζες συνδράμουν το έργο για κλιματιστικά στα σχολεία-Χορηγία ύψους €1.000.000