Τεχνολογίες συμμόρφωσης και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Οι τεχνολογίες συμμόρφωσης έχουν φέρει επανάσταση στη διαχείριση των κανονιστικών απαιτήσεων. Η νέα τάξη πραγμάτων προέκυψε από την ανάγκη διαχείρισης του τεράστιου όγκου των κανονιστικών απαιτήσεων, τη ψηφιοποίηση των δεδομένων και τις αυξανόμενες προκλήσεις συμμόρφωσης.

Τα προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία διαδραματίζουν υποστηρικτικό ρόλο, εστιάζοντας στον ποιοτικό έλεγχο και τις διαδρομές ελέγχου που απαιτούν ανθρώπινη επίβλεψη.

Καθώς το ρυθμιστικό τοπίο εξελίσσεται, τα φιλικά προς τον χρήστη, μη επεμβατικά εργαλεία καθίστανται ζωτικής σημασίας. Η σταδιακή υιοθέτηση και η «lighthouse approach» είναι απαραίτητα για την επιτυχή εφαρμογή και τη μελλοντική ετοιμότητα.

Η διοργάνωση του 10ου International Compliance Forum, του κορυφαίου Φόρουμ σε θέματα συμμόρφωσης στην Κύπρο, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο συζητήσεων και ανταλλαγής γνώσεων μέσα από τις τον οποίο ανάλυση θα γίνει σχετικά και με τις τεχνολογίες συμμόρφωσης.

Ο Luis Parra, Director, Head of RegTech solutions στην Complyport θα αποτελέσει ένα από τα πολλά σπουδαία ονόματα επαγγελματιών από το εξωτερικό που θα παραστούν στη φετινή διοργάνωση. Ο Luis Parra θα προβεί σε ομιλία με τίτλο, «Compliance Technologies and the Role of AI».

Επικεντρώνεται στην απλοποίηση των δυνατοτήτων των πελατών να εκπληρώνουν τις κανονιστικές τους υποχρεώσεις μέσω της χρήσης της τεχνολογίας. Είναι υπεύθυνος για την καθημερινή διαχείριση διαφόρων λύσεων RegTech, συμπεριλαμβανομένων των ViCA, ComplyPortal και MAP FinTech (UK).

Προηγουμένως εργάστηκε για μια εταιρεία Fortune Global 500, παρέχοντας λύσεις διαχείρισης εγγράφων για νομικές ανάγκες και ανάγκες συμμόρφωσης.

Η εμπειρία του στη διαχείριση αλλαγών τον βοήθησε να ηγηθεί προσπαθειών για την καθιέρωση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών σε τομείς υπηρεσιών νομικής και συμμόρφωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να υιοθετήσουν την τεχνολογία στις τρέχουσες διαδικασίες τους.

Το Συνέδριο

Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες από την Κύπρο αλλά και από τη γύρω περιοχή θα καταφθάσουν στο Hilton Nicosia Hotel την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου για να ενημερωθούν, σφαιρικά, σχετικά με τις εξελίξεις σε καίρια ζητήματα της Συμμόρφωσης.

Ειδικοί και επαγγελματίες θα παρέχουν πληροφορίες και θα εκφράσουν απόψεις αναφορικά με την πολυπλοκότητα του πυλώνα της Συμμόρφωσης ο οποίος έχει γίνει μέρος των εργασιών σχεδόν κάθε Οργανισμού.

Εξάλλου, η Συμμόρφωση δεν απασχολεί πλέον αποκλειστικά τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός οντοτήτων, σε όλους τους τομείς της οικονομίας, καλείται να τηρήσει ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις σχετικά με τo due diligence, το KYC (Know Your Client) και τα ESG.

Το Φόρουμ θα εμβαθύνει σε όλες τις πτυχές της συμμόρφωσης, παρέχοντας εξειδίκευση στο πλαίσιο ομιλιών, παρουσιάσεων και συζητήσεων πρωταγωνιστών του Κλάδου.

Οι θεματικές

Ο θεσμός θα καλύψει κατά τη φετινή χρονιά τρεις βασικούς τομείς συμμόρφωσης: Τη Συμμόρφωση με το Χρηματοοικονομικό Έγκλημα και τις Διεθνείς Κυρώσεις, την Κανονιστική Συμμόρφωση και την Εταιρική Διακυβέρνηση και ESG.

Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει συζητήσεις για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού εγκλήματος και τον ρόλο της τεχνολογίας, το ζήτημα των κυρώσεων, την ενσωμάτωση ηθικής κουλτούρας σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου κ.α.

Μάθετε από ειδικούς του κλάδου που θα μιλήσουν στο πλαίσιο της δεύτερης ενότητας το πώς μπορεί να υπάρξει ισορροπία μεταξύ διαφάνειας και ιδιωτικότητας δεδομένων καθώς και αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας συμμόρφωσης με την τεράστια επιρροή που έχει η τεχνολογία.

Οι συζητήσεις σχετικά με την Εταιρική Διακυβέρνηση και ESG περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση ηθικής κουλτούρας σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τον ρόλο του χρηματοοικονομικού τομέα στη μετάβαση προς τις καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Γιατί να παραβρεθείτε

Το μεγάλο γεγονός αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου να ενισχύσουν τις γνώσεις τους, να μοιραστούν εμπειρίες και να δικτυωθούν με συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε αυτήν τη βαρυσήμαντη διοργάνωση και να συμβάλετε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της συμμόρφωσης και της κανονιστικής ρύθμισης.

Το φόρουμ απευθύνεται σε:

- Επαγγελματίες συμμόρφωσης

- Επαγγελματίες κινδύνου

- Επαγγελματίες ελεγκτές

- Επαγγελματίες δεοντολογίας

- Επαγγελματίες της προστασίας της ιδιωτικής ζωής

- Επαγγελματίες Εταιρικής Διακυβέρνησης

- Γενικοί Σύμβουλοι

- Επαγγελματίες οικονομικών και νομικών θεμάτων

- Μέλη διοικητικών συμβουλίων

- Στελέχη ανώτερης διοίκησης

Ενδιαφέρει επίσης:

- Τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

- Επενδυτικές εταιρείες

- Εταιρείες Fintech

- ΗΜΙ

- Λογιστικές, ελεγκτικές, φορολογικές εταιρείες

- Δικηγορικά γραφεία και νομικοί σύμβουλοι

- Ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες

- Πάροχοι εταιρικών υπηρεσιών

- Άλλοι πάροχοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών

- Οργανισμοί επιβολής του νόμου

- Ρυθμιστικές αρχές

- Εταιρείες παροχής συμβουλών

- Σύσταση εταιρειών και

διοίκησης επιχειρήσεων

- Εταιρείες διαχείρισης πλούτου

- Πάροχοι υπηρεσιών εμπιστοσύνης

- Πάροχοι λογισμικού/τεχνολογίας

- Καζίνο - Τυχερά παιχνίδια - Στοιχήματα - Εταιρείες

- Ακαδημαϊκοί - Πανεπιστήμια

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

  • Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου
  • Χορηγοί: ECOMMBX, Infocredit Group, KPMG, MAP S.Platis Group
  • Οργανωτής: ΙΜΗ
  • Υποστηρικτές: ACCA, ICA, ICAEW, The Marshall Islands Registry
  • Με την στήριξη: ACB, ACFE, CCA Cyprus, CIFA, CIF, CFA Society, CYFA, IIA Cyprus, ICPAC, ISACA
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN News, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

  • Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
  • Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας: Διαμαρτύρονται για τα τέλη ελλιμενισμού οι ιδιοκτήτες σκαφών-Τι ζητούν από κράτος και δήμο
ΤΕΠΑΚ: Υποτροφίες για μεταπτυχιακό στη διεθνή διοίκηση τουρισμού και επιχειρήσεων φιλοξενίας
Στην Ελλάδα η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνάντηση με στελέχη της Royal Caribbean
H Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού-Ο ρόλος και τα ιδρυτικά μέλη
Εκστρατεία Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις διαδικτυακές απάτες
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία
Πλούταρχος Γεωργιάδης: Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί και αναμένουμε λύσεις από το κράτος-Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί
Δηλώστε συμμετοχή: Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ έρχεται την 1η Νοεμβρίου
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία ο κύκλος εργασιών στην βιομηχανία
Lobbying στην Κύπρο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο