Ειρήνη Πική: Το 67% των δράσεων της Κυβέρνησης ολοκληρώθηκε ή είναι σε πορεία υλοποίησης (vid)

Tο 67% των δράσεων, 26 δράσεις που περιλαμβάνει ο ετήσιος προγραμματισμός έχουν ολοκληρωθεί και άλλες 33 βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης βάσει του χρονοδιαγράμματος που τέθηκε, ανέφερε η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική μετά το πέρας της τρίωρης ειδικής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των 88 δράσεων που περιλαμβάνονται στον ετήσιο προγραμματισμό για το 2024.

Για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις, οι οποίες παρουσιάζουν απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα συζητήθηκαν ενέργειες για την έγκαιρη υλοποίηση τους, σημείωσε η κ. Πική.

«Ορισμένες από τις δράσεις που εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για συζήτηση και ψήφιση, ενώ κάποιες βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, αλλά και με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν ιεραρχηθεί ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα», συνέχισε.

Η κ. Ειρήνη Πική πρόσθεσε ότι στη συνεδρίαση εξετάστηκε επίσης, η πορεία υλοποίησης και άλλων δράσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του χρόνου και δεν είχαν περιληφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό για το 2024.

Η συνολική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου για το 2024, είπε, θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2025, όπως ακριβώς έγινε και τον προηγούμενο χρόνο, με τη συμπλήρωση των δύο χρόνων διακυβέρνησης. Επίσης, συνέχισε, τον Ιανουάριο του 2025, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει τον ετήσιο προγραμματισμό για το επόμενο έτος.

Η Υφυπουργός παρέπεμψε και στην δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην έναρξη της ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού «υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια».

Η κ. Ειρήνη Πική είπε ότι τις επόμενες μέρες θα αναλύσουν περαιτέρω τις δράσεις, οι ίδιοι οι Υπουργού γνωστοποιώντας ποιες έχουν υλοποιηθεί και σε ποιο βαθμό.

Σε ερώτηση πότε θα γίνει ξανά ειδική συνεδρία του Υπουργικού για τον ίδιοι λόγο, η κ. Πική απάντησεΑΓ ότι στις 29 Απριλίου είχε πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα και η σημερινή ήταν η τρίτη κατά σειρά. Σίγουρα, πρόσθεσε, θα γίνει ακόμη μία εντός Φθινοπώρου.

«Ο στόχος είναι κάθε δύο-τρεις μήνες να γίνεται αυτή η ανασκόπηση σε αυτές τις ειδικές συνεδριάσεις, όπου διεξάγεται μια ανοικτή συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν το κάθε Υπουργείο», κατέληξε η Υφυπουργός.

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Θλίψη Χριστοδουλίδη για θάνατο Χαράλαμπου Μυλωνά-«Εκ των θεμελιωτών της κυπριακής ναυτιλίας»
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η Κυβέρνηση ενθαρρύνει πρωτοβουλίες για προώθηση της κυπριακής γαστρονομίας
Ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού στην Ινδία ο Δαμιανού
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
Κέρδη στο ΧΑΚ την Παρασκευή, στο 1,23% τα κέρδη της βδομάδας