Γ. Παπαναστασίου: Οι τρεις πυλώνες που θα αποφέρουν σοβαρή μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Για το θέμα της τιμή του ρεύματος τοποθετήθηκε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει επιδότηση στους καταναλωτές η οποία μπορεί να θεωρείται χαμηλή κάτω από τις συνθήκες τις κλιματικές τις οποίες βιώνουμε είναι όμως μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας.

Επιπρόσθετα η Κυβέρνηση, είπε, έχει συγκεντρωθεί και εστιάζεται σε κάτι πιο βιώσιμο το οποίο είναι να μην ζουν οι καταναλωτές μέσα από τις υπό επιδοτήσεις, δηλαδή να είναι χαμηλότερο το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να βοηθηθεί το κάθε νοικοκυριό, οι επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση η οικονομία της Κύπρου.

Αυτό θα επιτευχθεί, συμπλήρωσε, μέσα από τρεις πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας είναι η εισαγωγή φυσικού αερίου το οποίο θα βοηθήσει πολύ τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή για να μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από συμβατική παραγωγή, ο δεύτερος είναι η ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και ο τρίτος πυλώνας είναι η ηλεκτρική διασύνδεση η οποία συζητείται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου και Ελλάδος.

Αυτά τα τρία, υπογράμμισε ο Υπουργός, θα αποφέρουν σοβαρή μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αν και δεν θα συμπέσουν χρονικά και τα τρία μαζί. Με την εισαγωγή φυσικού αερίου και την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ελεύθερη και ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού η οποία έρχεται τον Ιούλιο του 2025 πιστεύω ότι θα δούμε μια σοβαρή μείωση ή στο τι έχουμε σήμερα.

Δειτε Επισης

Goldman Sachs: Υποχωρούν τα ασφάλιστρα γεωπολιτικού κινδύνου στην αγορά πετρελαίου
Πετρέλαιο: Επαναφορά στις ανησυχίες για τη ζήτηση της Κίνας και πτώση πέραν του 4% στις τιμές
Πετρέλαιο: Στα 100 δολάρια στοιχηματίζουν οι αγορές πως θα φτάσει η τιμή
Ο Νίκος Βαρδουνιώτης νέος Marketing Manager της Intergaz
Οι 4+1 επενδυτές για τον GSI-Ποιοι θα συμμετάσχουν στο έργο και με ποιο ποσοστό
Το επικίνδυνο «παιχνίδι» του Νετανιάχου με τις τιμές του πετρελαίου και τις αμερικανικές εκλογές
Ρεκόρ διμήνου στο φυσικό αέριο-Η πρόβλεψη της Goldman Sachs για αργό πετρέλαιο
Goldman Sachs: Άλμα 20 δολαρίων στο πετρέλαιο εάν το Ισραήλ κόψει τις ροές του Ιράν
Φυσικό αέριο: Εντοπίστηκε «τεράστιο» κοίτασμα στην Καραϊβική Θάλασσα ανοικτά των ακτών της Κολομβίας
Η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ στην Κίνα άγγιξε το 40,7% τον Αύγουστο