TechIsland: Συνάντηση με Οργανισμό Ψηφιακής Συνεργασίας-Οι ευκαιρίες που διερευνήθηκαν

Συνάντηση με αντιπροσωπεία και την γενική γραμματέα του Οργανισμού Ψηφιακής Συνεργασίας, Ντίμα Αλ Γιάχυα, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, καθώς και με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημο Δαμιανού και τον Επικεφαλής Επιστήμονα Δημήτρη Σκουρίδη, είχαν ο πρόεδρος του TechIsland, Βαλεντίνος Πολυκάρπου και η γενική διευθύντρια του οργανισμού Tanya Romanyukha.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διερευνήθηκαν οι διάφορες ευκαιρίες συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη μέσω της προώθησης της ψηφιακής οικονομίας, δεδομένου του κοινού οράματος των δύο οργανισμών για αξιοποίηση της τεχνολογίας ως βασικού μοχλού ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Ο Οργανισμός Ψηφιακής Συνεργασίας αποτελεί ένα διεθνή οργανισμό που επικεντρώνεται στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της οικονομικής ανάπτυξης μέσω της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών του.

Στόχος του είναι να ενισχύσει την ψηφιακή ένταξη και να υποστηρίξει την καινοτομία, προωθώντας παράλληλα μια ψηφιακή οικονομία χωρίς αποκλεισμούς.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο TechIsland εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για την συμβολή του στην πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής συνάντησης, καθώς και την προσήλωση του οργανισμού στην αποστολή του να εδραιώσει τη θέση της Κύπρου ως κόμβου για την καινοτομία και την τεχνολογία, προωθώντας μια οικονομία με γνώμονα την τεχνολογία.

Δειτε Επισης

Αξιοσημείωτη πρόοδος Κύπρου στην υποδομή συνδεσιμότητας gigabit το 2023
Ο κομβικός ρόλος της Κύπρου στις τεχνολογίες και την καινοτομία στην περιοχή-Ο στόχος της Κυβέρνησης
Δέκα νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού στη διάθεση του πολίτη
Έρευνα PwC: Οι εργαζόμενοι αποδέχονται την Τεχνητή Νοημοσύνη-Προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων
EUHeyday και Europe Direct Λευκωσίας διοργανώνουν ανοιχτό διάλογο για το Technical Support Instrument
Γιατί οι Βρυξέλλες έβαλαν στο στόχαστρο το Teams της Microsoft
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Apple συζητά με τη Meta για συνεργασία
Κυκλοφορία βιβλίου CyberSecurity 101: Ποιους επαγγελματίες ενδιαφέρει
IBM και All England Lawn Tennis Club εγκαινιάζουν τη νέα λειτουργία Generative AI
Επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια διαστημική κοινότητα-Σημαντικές ανακοινώσεις