Νέος πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB ο Πάνος Προδρομίτης

Νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Φορέων Εποπτείας των Ελεγκτών (ΕΕΦΕΕ), εκλέχτηκε ο Πάνος Προδρομίτης την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 κατόπιν συνεδρίασης της επιτροπής.

Ο κ. Προδρομίτης, ο οποίος κατέχει ήδη τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος (ΑΔΕΕλΕπ), θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις 12 Ιουλίου 2024, με τη νέα του θητεία να μετρά τέσσερα έτη.

H ΕΕΦΕΕ, γνωστή και ως CEAOB, αποτελείται από εκπροσώπους των εποπτικών αρχών του ελεγκτικού επαγγέλματος των κρατών μελών της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ), με στόχο την ενίσχυση της ελεγκτικής εποπτείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕΦΕΕ μέσω των διαφόρων ομάδων εργασίας της, προωθεί τη συνεργασία και τη συνέπεια μεταξύ των εποπτικών αρχών του ελεγκτικού επαγγέλματος όλων των κρατών μελών της ΕΕ και του ΕΟΧ.

prodromitis2

«Αρωγός στην επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του» δήλωσε ότι θα είναι ο Ανδρέας Ζαχαριάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΔΕΕλΕπ, στην ανακοίνωση με την οποία συνεχάρη τον κ. Προδρομίτη για τα νέα του καθήκοντα.

Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως άνθρωπο με «εμπειρογνωμοσύνη και πολυσχιδές όραμα» καταλήγοντας στη σίγουρη θέση ότι ο κ. Προδρομίτης θα εργαστεί με αφοσίωση για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΕΕΦΕΕ.

Η εκλογή του Πάνου Προδρομίτη ως Πρόεδρο της ΕΕΦΕΕ, αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των κρατών μελών της ΕΕ τόσο στην Κύπρο όσο και στην ΑΔΕΕλΕπ, αποτελώντας σημαντική διάκριση για την χώρα.

Δειτε Επισης

Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Δρ. Ανδρέας Πίττας
Ξενοδοχείο Ρόδον: Απεβίωσε ο μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Ο Κύπριος Ανδρέας Σιάμισιης, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων της Ελλάδας
Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Έφυγε από την ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος
Η Άνθια Παπαγεωργίου νέα γραμματέας/διευθύντρια του ΕΒΕ Λεμεσού
Ο Αλέξανδρος Αγρότης επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου
Αφυπηρέτηση ειδημόνων του επιχειρείν-Σ. Ηρακλέους και Χ. Αναστασιάδης αποχωρούν από ΕΒΕ Λευκωσίας-Λεμεσού