SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους

Τον τρόπο που λειτουργούν στην εταιρεία, αναλύουν μέσα από τη συνέντευξή τους οι άνθρωποι της Sodexo, οι οποίοι επισημαίνουν πως επικεντρώνονται στην καθημερινότητα. «Με το να εστιάζουμε στα απτά, στην καθημερινότητα, κάνουμε τη διαφορά όχι μόνο στην ημέρα ενός ατόμου αλλά, μακροπρόθεσμα, στις ζωές όλων και στον πλανήτη». Προσπαθούν, όπως εξηγούν, να κάνουν το νόστιμο φαγητό θρεπτικό, να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων, να νοιάζονται για τις κοινότητες και για τους ανθρώπους που ζουν σ’αυτές, να γίνουν η αρχή ή η εξέλιξη μιας καριέρας για κάποιον.

Και εκείνο που επιδιώκουν να κάνουν πράξη στην εταιρεία είναι η δημιουργία μιας καλύτερης καθημερινότητα για όλους, ώστε να χτίσουν μια καλύτερη ζωή για όλους.

soxedo2

Το προφίλ
Η Sodexo είναι μια εταιρεία που ηγείται στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων, τροφοδοσίας και εστίασης με 430,000 υπαλλήλους σε 45 χώρες παγκοσμίως. Η Sodexo (Cyprus), παρέχει υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο. Σύμφωνα με τη διεύθυνση της εταιρείας, «είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στο νησί και παρέχoυμε υπηρεσίες, μεταξύ άλλων, όπως καθαριότητα, υπεραγορές, κουζίνες, μπαρ/καφέ, logistics, σε έξι τοποθεσίες όπου στρατιωτικό προσωπικό και οι οικογένειές τους διαμένουν ή επισκέπτονται. Διαχειριζόμαστε αυτές τις υπηρεσίες από το 2007».

Η φιλοσοφία της Sodexo όσον αφορά το προσωπικό της, αντικατοπτρίζει τον πιο πάνω σκοπό, αυτό της δημιουργίας μιας καλύτερης καθημερινότητα για όλους, όπως διευκρινίζεται, με την υπόμνηση πως η εργασία στην εταιρεία δεν είναι απλά μία δουλειά· «γίνεσαι μέρος μιας μεγαλύτερης αποστολής». Οι συνάδελφοί τους, όπως λένε, είναι η καρδιά και η ψυχή του οργανισμού. Γι’ αυτό καλλιεργούν την αίσθηση του ανήκειν, επιτρέποντας στους συναδέλφους τους να δρουν με σκοπό και να ακμάζουν με τον δικό τους τρόπο, όπως υπογραμμίζουν.

Οι άνθρωποι της Soxedo, επισημαίνουν ότι πρώτα και κύρια για να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια καλύτερη καθημερινότητα και να χτίσουν μια καλύτερη ζωή, πρέπει φροντίσουν για την υγεία και την ευημερία των συναδέλφων τους.

Όραμά τους, προσθέτουν, είναι ο κόσμος τους να επιστρέφει στο σπίτι του ασφαλής και υγιής κάθε μέρα και έτσι υιοθετούν μια νοοτροπία μηδενικής βλάβης (zero harm mindset).

soxedo3

Safe day με 3 ερωτήσεις
Η υγεία και η ασφάλεια αποτελούν μέρος των καθημερινών συζητήσεων στις ομάδες της εταιρείας. Όπως εξηγούν, στην αρχή κάθε συνάντησης ή συγκέντρωσης της εταιρείας, το πρώτο θέμα είναι η ασφάλεια και η ευημερία, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής υγείας. Και προσθέτουν: «Σε κάθε χώρο εργασίας μας, αφιερώνουμε μία στιγμή καθημερινά για να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα. Οι συνάδελφοί μας έχουν τρεις απλές ερωτήσεις να κάνουν στον εαυτό τους κάθε μέρα πριν ξεκινήσουν μια εργασία: 'Ξέρω πώς να κάνω τη δουλειά;', 'Έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό;', 'Είναι το περιβάλλον μου ασφαλές;'. Εάν η απάντηση είναι όχι, σταματούμε την εργασία».

Σύμφωνα με τη διεύθυνση της Sodexo, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν και να επισημαίνουν καλές πρακτικές και καινοτομίες στον τομεά της υγείας και της ασφάλειας. Και ένας τρόπος να το πετυχαίνουν αυτό, όπως επισημαίνουν, είναι μέσω του προγράμματος "Have a Safe Day" (το σύμβολο της κουλτούρας υγείας και ασφάλειάς τους) και στα μηνιαία ή ετήσια προγράμματα βράβευσης του κόσμου της εταιρείας.

soxedo4

Οι τάσεις στην αγορά εργασίας
Πέρα από τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας στον χώρο εργασίας, στη Sodexo υπογραμμίζουν και την προσπάθεια που καταβάλλεται για προσφορά μιας εργασιακής εμπειρίας με ουσία, στο σύνολό της.

Εκτιμούν εξάλλου ότι, πολλές τάσεις διαμορφώνουν την αγορά εργασίας. Ως οργανισμός, παρακολουθεί συνεχώς αυτές τις αλλαγές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες, ιδιαίτερα σε θέματα προσλήψεων, λόγω της δυναμικής της αγοράς εργασίας αυτή τη στιγμή.

Επιπλέον, στην εταιρεία αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως οι νέες γενιές που εισέρχονται στο χώρο εργασίας έχουν διαφορετικές προσδοκίες, συμπεριλαμβανομένων της επιθυμίας για εργασία με νόημα και την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Είναι γι’ αυτό, όπως σημειώνουν, «που ο ρυθμός αλλαγής στην αγορά εργασίας απαιτεί από όλους μας να προσαρμοζόμαστε και να αναπτύσσουμε νέες ιδέες για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να ανταποκρινόμαστε στις εξελισσόμενες προσδοκίες των εργαζομένων».

Ως οργανισμός, προσθέτουν, κατανοούν πρώτα απ’ όλα ότι οι καλές απολαβές είναι σημαντικές καθώς μπορούν να εξασφαλίσουν κι ένα καλό επίπεδο ζωής. Στην εταιρεία έχουν συλλογικές συμβάσεις που διασφαλίζουν δίκαιες συνθήκες εργασίας με σεβασμό προς τον εργαζόμενο, τονίζεται με έμφαση. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, παρατηρούν ότι οι εργαζόμενοι και οι υποψήφιοι για εργασία σήμερα, αναζητούν και άλλα πράγματα εκτός από το μισθό. Γι' αυτό επενδύουν σημαντικά στην Πρόταση Αξίας των Εργαζομένων τους, ενισχύοντας πτυχές όπως οι ευκαιρίες ανάπτυξης, η εξέλιξη καριέρας, η επιχειρηματική δεοντολογία, η αρμονία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, και η κοινωνική τους ευθύνη.

soxedo5

Η επόμενη μέρα
Στα επόμενα χρόνια, σχεδιάζουν να ενισχύσουν περαιτέρω την Πρόταση Αξίας των Εργαζομένων τους, στοχεύοντας στην εργασιακή εμπειρία στο σύνολό της, δηλαδή από την αρχή ως το τέλος. «Παρά το χαμηλό ποσοστό αποχώρησης των εργαζομένων μας που είναι ένδειξη του υψηλού ποσοστού δέσμευσης, δε θα ήταν σοφό να εφησυχάζουμε. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να επενδύουμε πάνω στις καλές πρακτικές που εφορμόζουμε και είναι αποτελεσματικές». Προσθέτουν μάλιστα ότι τα ανταγωνιστικά πακέτα απολαβών που προσφέρουν, η φήμη τους ως εργοδότης προτίμησης στις τοπικές κοινότητες όπου δραστηριοποιούνται και οι συστάσεις από συναδέλφους τους, τους βοηθούν να προσελκύουν ταλέντο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «στόχος είναι η διατήρηση του ταλέντου μέσω των προγραμμάτων μας διαχείρησης ταλέντου και του σχεδιασμού διαδοχής, καθώς και η συνεχής ενίσχυση του προφίλ μας ως ελκυστικός εργοδότης στην αγορά εργασίας».

Επομένως, εξηγούν, εστιάζουν τις προσπάθειές τους εκεί όπου είναι πιο σημαντικές για τη δική τους επιχείρηση και αναβαθμίζουν τις επιτυχημένες, όπως υπογραμμίζουν, στρατηγικές που ακολουθούν, για είναι έτοιμοι για τις μελλοντικές προκλήσεις στην αγορά εργασίας.

Η εταιρεία απευθύνει τέλος και ανοιχτή πρόσκληση σε όσους αναζητούν vα ενταχθούν σε ένα παγκόσμιο brand, με δυνατή αίσθηση του ανήκειν και περηφάνιας, ενώ ταυτόχρονα να απολαμβάνουν ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον, να τους επιλέξουν.

Αριθμός Εργαζομένων:

770

Ιστοσελίδα:

https://sodexo-cy.com/

Management team:

  1. Τόνυ Ελευθερίου (Contract Director)
  2. Αγγελίνα Μάρκαρη (Finance Director)
  3. Karen Kirkbright (Head of Service Offer)
  4. Σοφία Χαραλάμπους (HR Business Partner)
  5. Άλκης Γεωργίου (Head of IS&T)

Τρόποι επικοινωνίας με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού:

cyprus.hr@sodexo.com

Τρόποι επικοινωνίας:

1) 25852300

2) https://sodexo-cy.com/english-sodexo-uk/help/contact-us

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη