powered by

Με το βλέμμα στραμμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-«Εξετάζονται όλες οι επιλογές»

Την επάνοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από επτά χρόνια, φαίνεται να εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου, παρότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί τελεσίδικες αποφάσεις.

Τις εν λόγω σκέψεις επιβεβαίωσε εμμέσως πηγή της Τράπεζας στο InBusinessNews, τονίζοντας ότι «εξετάζονται όλες οι επιλογές».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα κατά πόσο η Τράπεζα Κύπρου εξετάζει την επανένταξή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αρμόδια πηγή της τράπεζας υπέδειξε ότι «όπως είχαμε πει στο παρελθόν στόχος της τράπεζας είναι η αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής και του επενδυτικού ενδιαφέροντος».

«Η κερδοφορία της τράπεζας και η διανομή μερίσματος με ποσοστό 30% την καθιστούν πλέον ελκυστική επενδυτική επιλογή για τους επενδυτές», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται όλες οι επιλογές».

Η αποχώρηση το 2017

Σημειώνεται πως η Τράπεζα Κύπρου αποχώρησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Είχε προηγηθεί η απόφαση για εισαγωγή της μετοχής της ιθύνουσας εταιρείας Bank of Cyprus Holding plc στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τη διαπραγμάτευση της μετοχής να αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η τιμή κλεισίματος ανήλθε στα 0,162 σεντ καταγράφοντας άνοδο 2,53%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.462 πράξεις με τον όγκο των συναλλαγών της μετοχής να αγγίζει τα 15,82 εκατ. και τον τζίρο να ανέρχεται στα €2,5 εκατ.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τράπεζα Κύπρου αποχώρησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού το είχε πράξει και μερικά χρόνια πιο πριν και συγκεκριμένα το 2013, μετά και τα γεγονότα του Μαρτίου του 2013 και το κούρεμα καταθέσεων.

Τότε, ωστόσο, η αποχώρησή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών κράτησε μόλις 22 μήνες, με την μετοχή της να επαναεισάγεται στο ΧΑ στις 16 Δεκεμβρίου 2014 με την τιμή έναρξης της διαπραγμάτευσης να καθορίζεται στα €0,24.

Δειτε Επισης

Η δυναμική του τουρισμού μέσα από τους αριθμούς...Οι 4.040.200 αφίξεις και τα έσοδα ύψους €3.209,4 εκ. το 2024
Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, το μπαράζ επενδύσεων και η πολλαπλή στόχευση της καθόδου στην Κύπρο
Δυναμική παρέμβαση ACTTA για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Αδιανόητη η λήψη απεργιακών μέτρων»
Τα κριτήρια για τα €4 εκατ. ανά έτος την επόμενη τριετία με στόχο την αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος
Riva Beachouse: Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Μιχάλης Μίτας: Το brand Πάφος ως τουριστικός προορισμός και πώς θα ενδυναμώσει την θέση της στον παγκόσμιο χάρτη
Λύρα Αμβροσίδου: Ο ανθεκτικός αλλά όχι άτρωτος τομέας των ακινήτων, οι προκλήσεις και το ανανεωμένο Pendeli Resort
Χρ. Πατσαλίδης: Σημαντική ανθεκτικότητα για την οικονομία, αξιοσημείωτη η πρόοδος του τραπεζικού τομέα
Βάζουν όρο για να πάνε σε συνάντηση οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Πυρετώδεις διεργασίες και για ΑΤΑ
Costa Nopia: Έρχεται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα από τον Όμιλο Λεπτός