Με το βλέμμα στραμμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-«Εξετάζονται όλες οι επιλογές»

Την επάνοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από επτά χρόνια, φαίνεται να εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου, παρότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί τελεσίδικες αποφάσεις.

Τις εν λόγω σκέψεις επιβεβαίωσε εμμέσως πηγή της Τράπεζας στο InBusinessNews, τονίζοντας ότι «εξετάζονται όλες οι επιλογές».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα κατά πόσο η Τράπεζα Κύπρου εξετάζει την επανένταξή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αρμόδια πηγή της τράπεζας υπέδειξε ότι «όπως είχαμε πει στο παρελθόν στόχος της τράπεζας είναι η αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής και του επενδυτικού ενδιαφέροντος».

«Η κερδοφορία της τράπεζας και η διανομή μερίσματος με ποσοστό 30% την καθιστούν πλέον ελκυστική επενδυτική επιλογή για τους επενδυτές», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται όλες οι επιλογές».

Η αποχώρηση το 2017

Σημειώνεται πως η Τράπεζα Κύπρου αποχώρησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Είχε προηγηθεί η απόφαση για εισαγωγή της μετοχής της ιθύνουσας εταιρείας Bank of Cyprus Holding plc στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τη διαπραγμάτευση της μετοχής να αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η τιμή κλεισίματος ανήλθε στα 0,162 σεντ καταγράφοντας άνοδο 2,53%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.462 πράξεις με τον όγκο των συναλλαγών της μετοχής να αγγίζει τα 15,82 εκατ. και τον τζίρο να ανέρχεται στα €2,5 εκατ.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τράπεζα Κύπρου αποχώρησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού το είχε πράξει και μερικά χρόνια πιο πριν και συγκεκριμένα το 2013, μετά και τα γεγονότα του Μαρτίου του 2013 και το κούρεμα καταθέσεων.

Τότε, ωστόσο, η αποχώρησή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών κράτησε μόλις 22 μήνες, με την μετοχή της να επαναεισάγεται στο ΧΑ στις 16 Δεκεμβρίου 2014 με την τιμή έναρξης της διαπραγμάτευσης να καθορίζεται στα €0,24.

Δειτε Επισης

Ο ρόλος-κλειδί των κρίσιμων μακροοικονομικών στη μάχη για τα επιτόκια της ΕΚΤ
5ος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών BoC Fintech Hackathon 5.0 από την Τράπεζα Κύπρου
Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου βάσει της εξέλιξης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, Εθνική, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς-Θετικές οι προοπτικές
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και διεκδικεί παρουσία στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικής με Άθω Χανδριώτη η Δήμητρα
Κόβει τους δεσμούς με την Commerzbank το γερμανικό δημόσιο-Πωλεί το μερίδιο έναντι €2,5 δις
Σε ποιους διακριτούς τομείς θα εστιάσουν οι ελληνικές τράπεζες
Οι αυξομειώσεις στα επιτόκια των τραπεζών τον Ιούλιο-Αυξήθηκε στο 6,67% το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια
EKT: Γιατί θα είναι πιο δύσκολες οι μειώσεις όταν το βασικό επιτόκιο πέσει στο 3%
Οι τράπεζες συνδράμουν το έργο για κλιματιστικά στα σχολεία-Χορηγία ύψους €1.000.000