powered by

HSBC: Ο Georges Elhedery ο νέος CEO-Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα

Η HSBC ανακοίνωσε την Τετάρτη (17/7) ότι διόρισε τον Georges Elhedery ως διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, με ανάληψη των νέων του καθηκόντων από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Elhedery, ο οποίος είναι σήμερα οικονομικός διευθυντής, θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλής Noel Quinn.

Στα τέλη Απριλίου, η HSBC ανακοίνωσε απροσδόκητα ότι ο Quinn θα αποχωρούσε μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στο τιμόνι του ομίλου.

Ο διορισμός του Elhedery ως CEO έρχεται λιγότερο από δύο χρόνια μετά την προαγωγή του σε οικονομικό διευθυντή τον Ιανουάριο του 2023. Θα συνεχίσει να υπηρετεί ως οικονομικός διευθυντής του ομίλου κατά τη μεταβατική περίοδο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Με τιμά βαθιά η εμπιστοσύνη που μου δόθηκε για να οδηγήσω αυτό το σπουδαίο ίδρυμα στο μέλλον. Δουλεύοντας μαζί με την ταλαντούχα ομάδα μας, ανυπομονώ να προσφέρουμε εξαιρετική αξία στους πελάτες και τους επενδυτές μας, οδηγώντας ισχυρές επιδόσεις σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο Elhedery.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου HSBC, Mark Tucker, χαρακτήρισε τον Elhedery «εξαιρετικό ηγέτη και τραπεζίτη που νοιάζεται με πάθος για την Τράπεζα, τους πελάτες μας και τους ανθρώπους μας».

Ο Elhedery έχει εργαστεί σε πολλές περιοχές κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σε Ασία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Η τράπεζα ανέφερε ότι «έχει επιδείξει τη στρατηγική του διορατικότητα και όραμα και τις βαθιές διεθνείς προοπτικές του», προσθέτοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο τον θεωρεί «εξαιρετικό υποψήφιο».

Η τράπεζα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον διάδοχο του Elhedery ως CFO.

Ο Quinn θα συνεργαστεί στενά με την Elhedery για να διασφαλίσει την «ομαλή και συντεταγμένη παράδοση των ευθυνών», ανέφερε η HSBC. Ο Quinn θα παραμείνει διαθέσιμος στην εταιρεία ενώ βρίσκεται σε άδεια έως ότου λήξει η 12μηνη περίοδος προειδοποίησής του, στις 30 Απριλίου 2025.

Ο Quinn οδήγησε την τράπεζα μέσα σε μια περίοδο προκλήσεων όπως η πανδημία της Covid-19 και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και Δύσης. Εργάζεται στην τράπεζα για 37 χρόνια και διορίστηκε ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος το 2019.

Τον Απρίλιο είχε δηλώσει: «Μετά από μια έντονη πενταετία, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για μένα να βρω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μου ζωής. Σκοπεύω να ακολουθήσω μια καριέρα χαρτοφυλακίου στο μέλλον».

Δειτε Επισης

Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025
Κάλεσμα Συνδέσμου Εξαγοράς Πιστώσεων σε δανειολήπτες-Επικαιροποιήστε άμεσα τα στοιχεία σας
Άλμα στα νέα δάνεια τον Μάρτιο με ώθηση από τα μεγάλα επιχειρηματικά-Μείωση στα επιτόκια
Οριακή μείωση ΜΕΔ στον τραπεζικό τομέα τον Φεβρουάριο-Περιορίστηκαν στα €1,55 δις
Αναβάθμισε τις καταθέσεις της Τρ. Κύπρου ο Moody’s-Η υψηλότερη αξιολόγηση μεταξύ ελληνικών και κυπριακών τραπεζών
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου): Με ισχυρή ανάπτυξη και σημαντικά κέρδη κλείνει το 2024