Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη

Τις πρακτικές που ακολουθούν τα Starbucks Κύπρου και τα καθιστούν ελκυστικό εργοδότη, αναλύει η Διεύθυνση της εταιρείας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης και συνεχούς εκπαίδευσης, στα οποία όπως επεξηγείται, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκή ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι το well-being των partners τους αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής τους και προσθέτει: «Αναγνωρίζουμε ότι η ευημερία των εργαζομένων μας δεν είναι απλώς ηθική υποχρέωση αλλά και επιχειρηματική ανάγκη. Ένα υγιές και ευτυχισμένο προσωπικό είναι πιο αποδοτικό και δημιουργικό».

2

Ολοκληρωμένο πακέτο παροχών

Η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο παροχών που περιλαμβάνει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη, 13ο μισθό, ολοκληρωμένο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής, δωρεάν ροφήματα και καφέ για το σπίτι, καθώς και έκπτωση στα προϊόντα της. Στα Starbucks Κύπρου, ακολουθούνται πρακτικές που δίνουν την δυνατότητα στους εργαζομένους να αναπτυχθούν μέσα σ’ ένα υγιές περιβάλλον εργασίας.

Επίσης, δίνουν έμφαση στη δημιουργία ενός θετικού και ενθαρρυντικού περιβάλλοντος εργασίας, μέσω της προώθησης της ομαδικότητας και της αναγνώρισης των επιτευγμάτων καλλιεργώντας έτσι την κουλτούρα της επιβράβευσης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «Μια καινοτόμος πρακτική που έχουμε εφαρμόσει είναι η δημιουργία ενός εσωτερικού συστήματος επιβράβευσης από όλους για όλους, το οποίο αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους partners που ξεχωρίζουν για την απόδοσή τους και την συνεισφορά τους στην εταιρεία. Αυτή η αναγνώριση συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ηθικής και της δέσμευσης τους».

3

20 και πλέον χρόνια παρουσίας

Τα Starbucks ήρθαν στην Κύπρο το Δεκέμβριο του 2003, με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στο κέντρο της Λευκωσίας. Πέρσι, η εταιρεία έκλεισε 20 χρόνια παρουσίας στην αγορά με 17 καταστήματα σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και Πρωταρά.

Σήμερα απασχολεί 174 υπαλλήλους και συνεχώς αναζητεί νέους ανθρώπους που θα ενδυναμώσουν τις ομάδες της και θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε κάθε πελάτη.

4

Πρακτικές που βελτιώνουν

Αναφέρονται ταυτόχρονα σε εκείνα που άφησε η πανδημία, η οποία όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, τους ώθησε να επανεξετάσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να υιοθετήσουν πρακτικές που βελτιώνουν το εργασιακό περιβάλλον.

«Επενδύσαμε στην τεχνολογία για να εξασφαλίσουμε ότι οι partners μας έχουν τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζονται για να παραμένουν παραγωγικοί και συνδεδεμένοι σε όποιο πόστο και αν εξυπηρετούν. Τακτικές εικονικές συναντήσεις και πλατφόρμες συνεργασίας έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, διασφαλίζοντας ότι η επικοινωνία και η συνεργασία παραμένουν αδιάλειπτες».

5

Κουλτούρα καινοτομίας

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα είναι η προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων. Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας και οι νέες προσδοκίες των εργαζομένων καθιστούν την δημιουργία ενός ελκυστικού εργασιακού περιβάλλοντος τον πυλώνα κάθε απόφασης.

Εξηγούν περαιτέρω ότι, οι νέες γενιές εργαζομένων αναζητούν περισσότερα από μια απλή εργασία – θέλουν να εργάζονται σε εταιρείες που μοιράζονται τις αξίες τους, προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης και προάγουν την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Για να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση, στα Starbucks εστιάζουν στη δημιουργία μιας κουλτούρας που ενθαρρύνει την καινοτομία, την συνεργασία και την προσωπική ανάπτυξη, πραγματώνοντας καθημερινά την αποστολή τους, με κάθε κούπα, με κάθε συζήτηση, με κάθε κοινότητα, καλλιεργώντας τις απεριόριστες δυνατότητες για την ανθρώπινη σύνδεση.

6

Συνεχής βελτίωση

Το πλάνο της εταιρείας για το μέλλον επικεντρώνεται στην συνεχή βελτίωση και προσαρμογή στις ανάγκες των partners: «Σχεδιάζουμε να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο σε προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης και ευεξίας, διασφαλίζοντας ότι κάθε partner έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να νιώθει κάθε στιγμή ο εαυτός του».

Επιπλέον, σκοπεύουν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για δημιουργία ενός ακόμη πιο συμπεριληπτικού και πολυπολιτισμικού εργασιακού περιβάλλοντος, ένας άξονας για τον οποίο είναι πολύ υπερήφανοι και προσθέτουν ότι: «Η προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας στην εργασία είναι θεμελιώδης αρχή για την επιτυχία και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβεβαιώνουν τέλος, ότι θα συνεχίσουν να ακούνε τους partners τους, να λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις και τις ανάγκες τους και να προσαρμόζουν τις πρακτικές τους, ώστε να παραμένουν ένας εργοδότης που όχι μόνο προσελκύει αλλά και διατηρεί τα ταλέντα. Με αυτόν τον τρόπο, καταλήγουν, «είμαστε σίγουροι ότι η Starbucks Κύπρου θα συνεχίσει να προοδεύει και να επιτυγχάνει τους στόχους της».

7

Facts & Figures

Η εταιρεία: Marinopoulos Coffee Company Cyprus ltd

Αριθμός Προσωπικού: 174 άτομα

Διευθυντική ομάδα:

  • Στέφανος Αραβανής, Εμπορικός Διευθυντής, Marinopoulos Coffee Company
  • Θοδωρής Γιαννακόπουλος, Legal & Employee Relations Director, Marinopoulos Coffee Company

Κενές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή:

  • Store Manager
  • Assistant Store Manager
  • Shift Supervisor Part Time & Full Time
  • Barista Part Time & Full Time

Βραβεύσεις και διακρίσεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού:

Τον φετινό Μάρτιο, για πρώτη φορά η Marinopoulos Coffee Company Cyprus έλαβε την πιστοποίηση Great Place to Work, έπειτα από μεθοδική και διεξοδική αξιολόγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη μεθοδολογία του οργανισμού Great Place to Work®.

Στοιχεία επικοινωνίας τμήματος ανθρώπινου δυναμικού:

  • Θοδωρής Γιαννακόπουλος, Legal & Employee Relations Director, Marinopoulos Coffee Company
  • Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου, Head of Human Resources, Greece & Cyprus

Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας εταιρείας:

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Δέρβη 41, Hawaii Nicosia Tower, 1066 Λευκωσία

Τηλέφωνο: 357 22466 460-462

Δειτε Επισης

ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: Ωφελήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων τους
Bioland Energy: Δέσμευση στην ικανοποίηση των αναγκών και την ανάπτυξη των εργαζομένων
Celestyal: Το στοίχημα της διαρκούς εξέλιξης ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων της
Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Eνεργά δίπλα στους ανθρώπους του με τα κατάλληλα εφόδια
Φάνος Ν. Επιφανίου: «Νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας»
KPMG Κύπρου: Με επίκεντρο τον άνθρωπο
NetU: Υψίστης σημασίας το υγιές εργασιακό κλίμα
Odyssey: Έμφαση στην καινοτομία και στον άνθρωπο
SODEXO: Εστιάζοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους
Starbucks Κύπρου: Οι πρακτικές που την καθιστούν ελκυστικό εργοδότη