Sophic: Νέα έκδοση Γραμματίων Δημοσίου της Κυπριακής Δημοκρατίας την ερχόμενη βδομάδα

Η Sophic, η καινοτόμος επενδυτική πλατφόρμα που παρέχεται από την Athlos Capital, ενημερώνει πως στις 22 Ιουλίου 2024 θα γίνει η νέα έκδοση Γραμματίων του Κυπριακού Δημοσίου. Τα Γραμμάτια Δημοσίου (ΓΔ) διάρκειας τριών μηνών θα λήξουν στις 25 Οκτωβρίου 2024 και εκτιμάται πως θα έχουν ετησιοποιημένη απόδοση μεταξύ 3.65% - 3.75%.

Η Sophic προτίθεται να εξασφαλίσει μέρος της έκδοσης ώστε να διαθέσει τα ΓΔ στους πελάτες της όπως έκανε και με την προηγούμενη έκδοση του Ιουνίου. Τα ΓΔ προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις και αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για μη επαγγελματίες επενδυτές και επιχειρήσεις που θέλουν να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαθέσιμη ρευστότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκδοση ΓΔ της Δημοκρατίας, Sophic και Athlos Capital εξασφάλισαν πάνω από το 80% των συνολικά 21.5 εκατ. ευρώ που εκδόθηκαν. Το ποσό διατέθηκε μέσα σε μερικές μέρες σε πελάτες της πλατφόρμας.

Σχετικά με τη Sophic

Η Sophic είναι μια εύχρηστη πλατφόρμα, που στοχεύει στην καλύτερη διαχείριση της ρευστότητας των πελατών μας. Μέσω της Sophic, οι επενδυτές μπορούν να επιλέξουν τα ΓΔ που συνάδουν με τους οικονομικούς τους στόχους, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερη διασπορά των κεφαλαίων τους επενδύοντας σε διαφορετικά ΓΔ, μειώνοντας περαιτέρω το ρίσκο τους. Η πλατφόρμα ξεχωρίζει καθώς προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε ΓΔ υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης, τα οποία εκδίδονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γαλλία και τη Γερμανία, με αποδόσεις που υπερβαίνουν, την τρέχουσα περίοδο, το 3,3% ετησίως. Η Sophic είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από την Athlos Capital, η οποία εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και είναι εξουσιοδοτημένη να προσφέρει διασυνοριακές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με την Athlos Capital

Η Athlos Capital είναι μια ανεξάρτητη επενδυτική εταιρεία που εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (αρ. άδειας 348/17). Η Athlos Capital είναι ευρέως γνωστή στο επενδυτικό κοινό, καθώς παρέχει μεταξύ άλλων, συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα, εξειδικευμένη πρόσβαση στις αγορές ομολόγων, υπηρεσίες θεματοφυλακής και διαχείρισης χαρτοφυλακίων.

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε άλλα €40 εκατ., στο €1,4 δις η συνολική αποπληρωμή προς το κράτος
Στα €28,7 δισ. η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα τον Αύγουστο-Ώθηση από την αύξηση των καταθέσεων
Εξαγγελία Κ. Ιωάννου... Συστήνεται ομάδα προς εξέταση νομικά εφικτών λύσεων για εγκλωβισμένους αγοραστές
Αυστηροποίηση κριτηρίων για δάνεια προς επιχειρήσεις, σταθεροποίηση για νοικοκυριά από τις τράπεζες
Ξεκινά τη διαδικασία αποεπένδυσης από την Εθνική Τράπεζα το ελληνικό ΤΧΣ
Η Prognosys Solutions γιορτάζει 20 χρόνια καινοτομίας και ηγεσίας στον κλάδο Αναφορών Κανονιστικής Συμμόρφωσης
Με το δεξί η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑ-Στα €5 η μετοχή της με άνοδο 4,6%
Πανηγυρική η επιστροφή της Τρ. Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών-Χτύπησε το καμπανάκι ο Αράπογλου (pics)
Οι κάρτες Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας σε ταξιδεύουν στο χωριό του Αϊ Βασίλη