Δεν θα αντιδράσουν για την ώρα οι αιγοπροβατοτρόφοι στο διάταγμα για χαλλούμι-Η διορία σε Παναγιώτου

Στην απόφαση να μην προβούν προς το παρόν σε οποιαδήποτε μορφής αντίδραση στο νέο διάταγμα, ημερομηνίας 8 Ιουλίου, 2024, για τις ελάχιστες ποσοστώσεις αιγινού και πρόβειου γάλακτος στην παραγωγή του χαλλουμιού ΠΟΠ, κατέληξε, καλή τη πίστει, η Συντονιστική Επιτροπή των αιγοπροβατοτρόφων.

«Παρά την ιδιαίτερη απογοήτευση και την περιρρέουσα απαισιοδοξία στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας θεωρήθηκε άκρως απαραίτητο όπως δοθεί μία ακόμη ευκαιρία  για ανάκτηση της εμπιστοσύνης μας προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Γεωργίας», αναφέρουν σε ανακοίνωση οι αιγοπροβατοτρόφοι.

Αναφέρουν επίσης ότι θα περιμένουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα 6-7 εβδομάδων για να μπορέσει η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, όπως προσθέτουν, «να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της που αφορούν τους τακτικούς, αυστηρούς και αξιόπιστους διοικητικούς ελέγχους, τη διασφάλιση μιας υγειούς και ανταγωνιστικής αγοράς, και τις άμεσες αποφάσεις στοχευμένων μέτρων για αύξηση παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος και διασφάλιση της πιστής εφαρμογής του Κανονισμού για το χαλλούμι ΠΟΠ».

«Το παρόν διάταγμα θα εφαρμοσθεί για ένα έτος και στη συνέχεια αναμένουμε να τεθεί σε ισχύ νέο διάταγμα μέχρι το 2029 με ποσοστιαία αύξηση της συμμετοχής του αιγοπρόβειου γάλακτος για την παρασκευή του χαλλουμιού 5% ανά έτος», προσθέτουν. 

Οι αιγοπροβατοτρόφοι καλούν την Υπουργό Γεωργίας να μην αφήσει «και την παράταση της μεταβατικής περιόδου να καταναλωθεί στις συνήθεις εντάσεις και ατέρμονες αντιπαραθέσεις αντί θαρραλέων αποφάσεων και παρεμβάσεων που στοχεύουν στην απόλυτη εναρμόνιση με την Νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για το χαλλούμι ΠΟΠ».

Την ανακοίνωση, συνυπογράφουν οι Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Λευκωσίας ΛΤΔ, Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Λεμεσού “Ο Ποιμένας” ΛΤΔ, Ο.Π.Α. Ομάδα Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων ΛΤΔ, Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου, ΟΝΑΠ ΛΤΔ, Μ - Π.Ο.ΑΙ ΛΤΔ, Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Πάφου (Τσέλιγκας) ΛΤΔ και Ομάδα Ποιμνιοτρόφων Περιοχής Ακάμα – Πάφου (ΑΠ) ΛΤΔ.

Δειτε Επισης

Ε.Ε.: Ήπια άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο
Mall of Limassol: Με ισχυρή στήριξη και ηχηρούς tenants θα τρέξει το νέο εμπορικό κέντρο
Μία lady για ένα SIR-H BENTLEY Cyprus μετέφερε τον Sir Tom Jones στην Κύπρο
Fiat: 125 χρόνια ιταλικής φινέτσας, καινοτομίας και… «Dolce Vita»
Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή: Σε ποια προϊόντα αυξήθηκαν οι τιμές και σε ποια μειώθηκαν
UBS: Οι δασμοί Τραμπ θα μπορούσαν να μειώσουν την κινεζική ανάπτυξη κατά 50% (γράφημα)
Συντονιστική Επιτροπή Αγελαδοτρόφων: Το χαλλούμι ΠΟΠ φρέναρε τον ρυθμό ανάπτυξης των εξαγωγών
CP Herbalist: Προχωρά με νέο εργοστάσιο στη Λεμεσό-Επένδυση που φέρνει επέκταση (photos)
Φόβοι αναζωπύρωσης πληθωρισμού από το υψηλό κόστος στην παγκόσμια ναυτιλία
Επιβραδύνονται οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη