3ο CITEA Digital Cyprus Conference: Τεχνητή νοημοσύνη και κυπριακές επιχειρήσεις (video)

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη (TN) μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα;

Το 3ο CITEA Digital Cyprus Conference 2024, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη, 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και βαθυστόχαστες ομιλίες από διεθνείς ομιλητές.

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο ενεργοβόρα, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της ζωής μας και τον επιχειρηματικό κύκλο των εταιρειών όλων των τομέων της οικονομίας, το φετινό συνέδριο εξερεύνησε την ΤΝ από την οπτική γωνία του Κύπριου επιχειρηματία.

Το συνέδριο επικεντρώθηκε σε τέσσερις κύριους πυλώνες:

  1. ‘AI’ ως το παντοδύναμο εργαλείο που επηρεάζει όλες τις πτυχές μιας επιχείρησης: Ο πρώτος πυλώνας αναλύθηκε διεξοδικά με ομιλίες και παρουσιάσεις που ανέδειξαν πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, από την αυτοματοποίηση των διαδικασιών έως την ανάλυση δεδομένων για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.
  2. Η Εμπειρία Πελάτη ως ο νέος παράγοντας οδήγησης παροχής υπηρεσιών: Ο δεύτερος πυλώνας επικεντρώθηκε στην εμπειρία του πελάτη και πώς η TN μπορεί να βελτιώσει την αλληλεπίδραση με τους πελάτες. Ομιλητές από διάφορους τομείς παρουσίασαν πρακτικές εφαρμογές και επιτυχημένες στρατηγικές για την ενίσχυση της ικανοποίησης και της αφοσίωσης των πελατών.
  3. Η Ανάλυση Δεδομένων ως βασική πηγή στρατηγικού πλεονεκτήματος: Στον τρίτο πυλώνα, η ανάλυση δεδομένων αναδείχθηκε ως κεντρικός παράγοντας για την απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες τεχνολογίες και μεθόδους ανάλυσης δεδομένων, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν στις επιχειρήσεις τους για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων.
  4. Η Κυβερνοασφάλεια και η σημασία της επένδυσης στην πρόληψη για την αποφυγή επώδυνων επιπτώσεων: Ο τέταρτος πυλώνας αφορούσε την κυβερνοασφάλεια και τη σημασία της προστασίας των επιχειρήσεων από απειλές στον κυβερνοχώρο. Οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής τόνισαν την ανάγκη για επενδύσεις στην πρόληψη και παρουσίασαν στρατηγικές για την αντιμετώπιση των κινδύνων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής βραβείων, όπου επιχειρηματικοί ηγέτες και επιχειρήσεις τιμήθηκαν για την επιθυμία τους για καινοτομία, την τεχνολογική τους εξειδίκευση και την τεχνολογική τους ετοιμότητα. Οι βραβεύσεις αυτές αναγνώρισαν τις προσπάθειες και την αφοσίωση των επιχειρήσεων στην προώθηση της τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τέλος, ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με άλλους επαγγελματίες και να αναπτύξουν νέες στρατηγικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεών τους.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του IN Business TV οι χορηγοί του 3ου CITEA Digital Cyprus Conference 2024:

Δειτε Επισης

Ανοίγει το πρώτο Quantum Data Center της IBM στην Ευρώπη-Σε λειτουργία στο Ehningen της Γερμανίας
Στην Ιταλία η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας της Κύπρου
Πράσινο Υπουργικού για αγορά 100.000 ηλεκτρονικών ταυτοτήτων-Θα διατεθούν δωρεάν οι 30.000
Google: Με απόφαση δικαστηρίου ανοίγει το app store της στον ανταγωνισμό
Ενισχύουν τις σχέσεις τους στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας Κύπρος και Ιαπωνία-Μνημόνιο συνεργασίας
Ανοίγει η πόρτα του ΧΑ για νέες εισαγωγές εταιρειών πληροφορικής-Το «ράλι» εσόδων του εξαμήνου
Ιστορικές διακρίσεις για την Κύπρο στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής 2024
Google: Γιατί επενδύει ένα δις δολάρια στην Ταϊλάνδη
Νέες λύσεις για θωράκιση της κυβερνοασφάλειας στο 4ο Cyber Security Conference (video)
Υφυπουργείο Καινοτομίας: Κυβερνοεπιθέσεις κατά 78% των κυπριακών επιχειρήσεων