Powered by

Προβληματισμός ΠΑΣΙΚΑ για τις...αμέτρητες εκδηλώσεις-«Αυτός ο παραλογισμός να σταματήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση»

Οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και πολύ αυστηροί για το τι εκδηλώσεις επιτρέπουν και αδειοδοτούν αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), σημειώνοντας ότι οφείλουν να καθορίσουν κριτήρια, προδιαγραφές και προυποθέσεις με δεδομένη τη συμμετοχή του ΠΑΣΙΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του  ΠΑΣΙΚΑ είναι «ιδιαίτερα προβληματισμένο την τελευταία περίοδο λόγω των έντονων και επίμονων παραπόνων που δέχεται από τα μέλη του με αφορμή τις αμέτρητες  εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου και ιδιαίτερα στις πόλεις».

Ο σύνδεσμος καλεί τους νεοκλεγέντες δημάρχους και δημοτικά συμβούλια «να είναι προσεκτικοί και πολύ αυστηροί για το τι επιτρέπουν και αδειοδοτούν» σημειώνοντας ότι «οφείλουν να καθορίσουν κριτήρια προδιαγραφές και προυποθέσεις με δεδομένη τη συμμετοχή του ΠΑΣΙΚΑ».

Προστίθεται ότι «φημολογείται ότι πέντε γνωστοί δυνατοί επιχειρηματίες ετοιμάζονται να εξαγγείλουν και αυτοί ένα άλλο πρωτοποριακό και δυνατό φεστιβάλ μπύρας με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής εύλογα να διερωτούνται ‘και εμείς που θα πάμε, τι θα κάνουμε;΄».

«Συναυλίες, φεστιβάλ, street parties, street food parties και πολλά άλλα που σκαρφίζονται διάφοροι με απώτερο σκοπό το εύκολο χρήμα πλήττοντας όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κέντρα αναψυχής τα οποία παλεύουν νυχθημερόν για να κρατηθούν ζωντανοί μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα των πολύ δύσκολων καταστάσεων», σημειώνεται .

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι δεν τάσσεται εναντίον των οιονδήποτε εκδηλώσεων που προβάλλουν και προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Κύπρου.

Εξάλλου, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι και δημόσια δεδηλωμένη η διαχρονική θέση του ΠΑΣΙΚΑ που στήριξε και στηρίζει την διοργάνωση μεγάλων τέτοιων εκδηλώσεων με στόχο όμως την ξεκάθαρη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την προσέλκυση  επισκεπτών που να διαμένουν για τουλάχιστον ένα βράδυ, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα που πάσχει από τον μειωμένο αριθμό προσέλκυσης επισκεπτών.

«Ο ΠΑΣΙΚΑ τονίζει ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν αυτός ο παραλογισμός να σταματήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Η πρώτη κοινότητα αειφόρου τουρισμού στην Κύπρο-Δημιουργήθηκε στην Καλαβασό
Απογειώθηκε η προσφορά δωρεάν φυτών στο αεροδρόμιο Λάρνακας-Περισσότερα από 2.000 στο κοινό
Αυτός είναι ο επενδυτής που θέλει να εξαγοράσει το «Ρόδον» στον Αγρό-Πόσα προσφέρει για το 100%
Ποιο ποσοστό των αποφοίτων ξενοδοχειακών επαγγελμάτων εργάζονται στη βιομηχανία-Πόσοι επέλεξαν άλλο τομέα
Η Emirates διοργανώνει Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Κύπρο
Parklane: Επεκτείνουν μέχρι 30 Νοεμβρίου την λειτουργία τους Nammos Limassol και The Retail Village
Τέλος στα δρομολόγια της SAS προς Σαγκάη-Γιατί οι αεροπορικές εγκαταλείπουν την Κίνα
Ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη ξενοδοχείων στην ύπαιθρο και τα ορεινά-Οι βασικές χαλαρώσεις που έρχονται
Aπαγόρευση των σκούτερ από τον Δήμου Πάφου-Χαιρετίζει η ΕΤΑΠ
Aegean: Μετέφερε πάνω από 12,5 εκατ. επιβάτες τους πρώτους εννέα μήνες του 2024