Powered by

FTI: Ακύρωσε όλα τα πακέτα ταξιδίων μέχρι τις 5 Ιουλίου-Διαπραγματεύσεις με άλλες εταιρείες

Η χρεοκοπία του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού ομίλου FTI επηρεάζει και άλλους τουρίστες.

Όπως έγινε γνωστό, ακυρώνονται όλες οι κρατήσεις με ημερομηνία αναχώρησης έως και την 5η Ιουλίου.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής αφερεγγυότητας, Άξελ Μπίρμπαχ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με άλλες εταιρείες, προκειμένου να αναλάβουν τα ταξίδια μετά την ημερομηνία αυτή, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει αν από τις 6 Ιουλίου και έπειτα θα μπορούν να υλοποιηθούν τα οργανωμένα ταξίδια.

«Φαίνεται πιθανό να βρεθεί λύση, όχι όμως τις επόμενες ημέρες», είπε ο Μπίρμπαχ.

Αρχικά, μετά την κήρυξη πτώχευσης της εταιρείας, είχαν ακυρωθεί όλα τα ταξίδια μέχρι και τις 10 Ιουνίου, ενώ ο FTI είχε ανακοινώσει ότι προτεραιότητα έχουν οι περίπου 60.000 ταξιδιώτες που ήδη βρίσκονται σε κάποιον προορισμό.

Την ολοκλήρωση των διακοπών τους και την ασφαλή και προγραμματισμένη επιστροφή τους έχει αναλάβει να διασφαλίσει το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF).

Δειτε Επισης

Στράφηκαν για τα καλά στο online banking οι Κύπριοι-Ολοένα αυξανόμενη η χρήση της ψηφιακής τραπεζικής
Ανέβασε στροφές το λιανικό εμπόριο-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη αύξηση σε τζίρο και αξία
Γ. Παντελίδης: Η απαιτητική συμβουλευτική αποστολή στην Deloitte Κύπρου, η ομάδα που πέτυχε και η προεδρία της ΟΕΒ
Andrew Bird: Συναρπαστικό βήμα στην καριέρα μου η Remedica-Τα πλάνα και το όραμα του νέου CEO
Σε βάθος χρόνου η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στον «Πήγασο»-«Απαιτούνται χρόνια μέχρι την εκμετάλλευση»
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Θάνος Μιχαηλίδης: Η μεγάλη προοπτική της Πάφου και πώς θα προσελκύσει υψηλότερης εισοδηματικής τάξης τουρίστες