Πρωτοβουλία ΚΕΒΕ για αγορά κυπριακών προϊόντων για κάλυψη αναγκών στη Γάζα μέσω «Αμάλθεια»

Το ΚΕΒΕ πραγματοποίησε συνάντηση με το Υπουργείο Εξωτερικών στην παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου, όπου έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία του Ανθρωπιστικού Διαδρόμου και τη δυνατότητα αγοράς κυπριακών προϊόντων για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών στη Γάζα.

Στα πλαίσια αυτά έχει δημιουργηθεί Ειδικό Ταμείο, το Ταμείο ΑΜΑΛΘΕΙΑ, στο οποίο γίνονται εισφορές σε χρήματα μόνο από Κράτη και το οποίο θα προχωρεί μέσω εγκεκριμένων διαδικασιών να αναθέτει σε Οργανώσεις του ΟΗΕ (πχ World Food Program των ΗΕ) την αγορά διαφόρων προϊόντων από τις διεθνείς αγορές, αλλά και μέσω πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας για αγορές αγαθών από την εγχώρια αγορά για αποστολή στη Γάζα.

Λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που επικρατούν στην Γάζα, σε πρώτη φάση τα προϊόντα που ενδιαφέρουν το Ταμείο περιλαμβάνουν:

  • Τρόφιμα και κυρίως ξηρά τροφή (πχ κονσέρβες, όσπρια, αλεύρι, ζυμαρικά, ξηροί καρποί, καφέδες και γενικά προϊόντα που μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου, όχι φρέσκα όπως χαλούμι, ψάρια, αλλαντικά και όχι χοιρινό).
  • Είδη οικιακού ιματισμού (Στρώματα, μαξιλάρια, σεντόνια, πετσέτες προσώπου και μπάνιου κλπ).
  • Αντίσκηνα (χωρίς μεταλλικούς στύλους).

Οι κατηγορίες ειδών δύναται σε κατοπινό στάδιο να διευρυνθούν περιλαμβάνοντας και άλλα αγαθά όπως για παράδειγμα φάρμακα.

Το ΚΕΒΕ ως ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος του Επιχειρηματικού κόσμου έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για διερεύνηση των δυνατοτήτων αγοράς των πιο πάνω προϊόντων από Κυπριακές Βιομηχανίες, ούτως ώστε να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην Κυπριακή οικονομία, διασφαλίζοντας ωστόσο την ίδια στιγμή ότι δεν θα διαταραχθεί η επάρκεια προμηθειών στην εγχώρια αγορά και κυρίως οι τιμές των προϊόντων εις βάρος των Κύπριων καταναλωτών.

Προκειμένου να γίνει ορθή εκτίμηση για τις δυνατότητες εξασφάλισης τέτοιων προϊόντων από την Κύπρο το ΚΕΒΕ έχει ήδη αποστείλει ειδικό έντυπο στα μέλη του για να δηλώσουν τη δυνατότητα προμήθειας των συγκεκριμένων προϊόντων.

Δειτε Επισης

Έτοιμες οι υπεραγορές για την εποχή του e-kalathi...Στην πορεία οι συζητήσεις για προσθήκες
Η συνταγή της Τρ. Κύπρου για διατήρηση υψηλής κερδοφορίας-Οι πέντε βασικές προτεραιότητες και οι επί μέρους στόχοι
Το δυναμικό τοπίο των επενδύσεων στον τομέα της φιλοξενίας και τι προσελκύει τους επενδύτες στην Κύπρο
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των Leaders in Hospitality Awards
Μαρία Κουρούπη: H στρατηγική της Hermes Airports για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου
Μίλτος Μιχαηλάς: Ενισχύσαμε την κερδοφορία μας, κερδίσαμε σημαντικές μάχες στην αγορά-Η απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Alpha Bank
Τα ΜΕΔ στις εταιρείες... Δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Τα στοιχεία της ΚΤΚ
Φιλοξενία: Οι εξατομικευμένες εμπειρίες, η απλοποίηση διαδικασιών και το κλικ σε βιώσιμους προορισμούς
FT: Συζητήσεις για επένδυση της Tesla στην Nissan-Άλμα της μετοχής της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 12%
Ο κύκλος δέκα ετών που έκλεισε και η νέα στρατηγική του Υφυπουργείου Τουρισμού...Έμφαση στην ποιότητα παρά την ποσότητα