Προωθώντας μέτρα εξάλειψης κατά του οικονομικού εγκλήματος

Η διοργάνωση του 10ου International Compliance Forum, του κορυφαίου Φόρουμ σε θέματα συμμόρφωσης στην Κύπρο, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο συζητήσεων και ανταλλαγής γνώσεων.

Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες από την Κύπρο αλλά και από τη γύρω περιοχή θα καταφθάσουν στο Hilton Nicosia Hotel την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου για να ενημερωθούν, σφαιρικά, σχετικά με τις εξελίξεις σε καίρια ζητήματα της Συμμόρφωσης.

Ειδικοί και επαγγελματίες από τη χώρα μας και το εξωτερικό θα παράσχουν πληροφορίες και θα εκφράσουν απόψεις αναφορικά με την πολυπλοκότητα του πυλώνα της Συμμόρφωσης ο οποίος έχει γίνει μέρος των εργασιών σχεδόν κάθε Οργανισμού. Εξάλλου, η Συμμόρφωση δεν απασχολεί πλέον αποκλειστικά τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός οντοτήτων, σε όλους τους τομείς της οικονομίας, καλείται να τηρήσει ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις σχετικά με τo due diligence, το KYC (Know Your Client) και τα ESG.

Το Φόρουμ θα εμβαθύνει σε όλες τις πτυχές της συμμόρφωσης, παρέχοντας εξειδίκευση στο πλαίσιο ομιλιών, παρουσιάσεων και συζητήσεων πρωταγωνιστών του Κλάδου.

Μεγάλης σημασίας είναι η παρουσίαση στην οποία θα προβεί ο Marshall S. Billingslea, Former Assistant Secretary, The United States Department of the Treasury, Senior Fellow, Hudson Institute.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος θα συζητήσει το θέμα προώθησης εξάλειψης του οικονομικού εγκλήματος, στο πλαίσιο του οποίου θα αναφερθεί σε στρατηγικές, προκλήσεις, εργαλεία και σημαντικές εξελίξεις γύρω από το οικονομικό έγκλημα.

Διαπραγματεύσεις και συνεργασίες με εταίρους και συμμάχους

Ο Marshall S. Billingslea είναι ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Hudson και επικεντρώνεται στην παράνομη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των όπλων στο πλαίσιο του Kleptocracy Initiative.

Πριν από την ένταξή του στο Ινστιτούτο Hudson, ο κ. Billingslea ήταν ειδικός προεδρικός απεσταλμένος για τον έλεγχο των εξοπλισμών στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με το βαθμό του πρέσβη.

Υπό αυτή την ιδιότητα, ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων για τον έλεγχο των εξοπλισμών και συνεργάστηκε με εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη και την Ασία για την ανάπτυξη αμυντικών δυνατοτήτων.

Πριν από την ένταξή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Billingslea υπηρέτησε ως βοηθός υπουργός για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπου δημιούργησε διεθνείς συμμαχίες και ηγήθηκε των αμερικανικών προσπαθειών για την καταπολέμηση των παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Το 2018, επιλέχθηκε ως πρόεδρος της Ομάδας Δράσης Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) -του παγκόσμιου οργάνου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας- και συμπροέδρευσε στην παγκόσμια ομάδα χρηματοδότησης κατά της ISIS και σε πολλαπλά διμερή διαπραγματευτικά φόρουμ με φιλικά και συμμαχικά έθνη.

Νωρίτερα στην καριέρα του, υπηρέτησε για περισσότερα από έξι χρόνια ως ανώτερο επαγγελματικό στέλεχος για θέματα εθνικής ασφάλειας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Πριν επανέλθει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2017, ο κ. Billingslea πέρασε περισσότερα από οκτώ χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ του 2001 και του 2009, υπηρέτησε σε διάφορες ανώτερες θέσεις στο Υπουργείο Άμυνας και στο ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων ως αναπληρωτής υφυπουργός Ναυτικού και βοηθός γενικού γραμματέα για τις αμυντικές επενδύσεις

Τι περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση

Ο θεσμός θα καλύψει κατά τη φετινή χρονιά τρεις βασικούς τομείς συμμόρφωσης: Τη Συμμόρφωση με το Χρηματοοικονομικό Έγκλημα και τις Διεθνείς Κυρώσεις, την Κανονιστική Συμμόρφωση και την Εταιρική Διακυβέρνηση και ESG.

Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει συζητήσεις για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού εγκλήματος και τον ρόλο της τεχνολογίας, το ζήτημα των κυρώσεων, την ενσωμάτωση ηθικής κουλτούρας σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου κ.α.

Μάθετε από ειδικούς του κλάδου που θα μιλήσουν στο πλαίσιο της δεύτερης ενότητας το πώς μπορεί να υπάρξει ισορροπία μεταξύ διαφάνειας και ιδιωτικότητας δεδομένων καθώς και αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας συμμόρφωσης με την τεράστια επιρροή που έχει η τεχνολογία.

Οι συζητήσεις σχετικά με την Εταιρική Διακυβέρνηση και ESG περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση ηθικής κουλτούρας σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τον ρόλο του χρηματοοικονομικού τομέα στη μετάβαση προς τις καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Γιατί να παραβρεθείτε

Το μεγάλο γεγονός αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου να ενισχύσουν τις γνώσεις τους, να μοιραστούν εμπειρίες και να δικτυωθούν με συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε αυτήν τη βαρυσήμαντη διοργάνωση και να συμβάλετε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της συμμόρφωσης και της κανονιστικής ρύθμισης.

Το φόρουμ απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες συμμόρφωσης
  • Επαγγελματίες κινδύνου
  • Επαγγελματίες ελεγκτές
  • Επαγγελματίες δεοντολογίας
  • Επαγγελματίες της προστασίας της ιδιωτικής ζωής
  • Επαγγελματίες Εταιρικής Διακυβέρνησης
  • Γενικοί Σύμβουλοι
  • Επαγγελματίες οικονομικών και νομικών θεμάτων
  • Μέλη διοικητικών συμβουλίων
  • Στελέχη ανώτερης διοίκησης

Ενδιαφέρει επίσης:

  • Τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
  • Επενδυτικές εταιρείες
  • Εταιρείες Fintech
  • ΗΜΙ
  • Λογιστικές, ελεγκτικές, φορολογικές εταιρείες
  • Δικηγορικά γραφεία και νομικοί σύμβουλοι
  • Ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες
  • Πάροχοι εταιρικών υπηρεσιών
  • Άλλοι πάροχοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών
  • Οργανισμοί επιβολής του νόμου
  • Ρυθμιστικές αρχές
  • Εταιρείες παροχής συμβουλών
  • Σύσταση εταιρειών και διοίκησης επιχειρήσεων
  • Εταιρείες διαχείρισης πλούτου
  • Πάροχοι υπηρεσιών εμπιστοσύνης
  • Πάροχοι λογισμικού/τεχνολογίας
  • Καζίνο - Τυχερά παιχνίδια - Στοιχήματα
  • Εταιρείες
  • Ακαδημαϊκοί - Πανεπιστήμια

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί: ECOMMBX, KPMG, MAP S.Platis Group

Οργανωτής: ΙΜΗ

Υποστηρικτές: ACCA, ICA, ICAEW, The Marshall Islands Registry

Με την στήριξη: ACB, ACFE, CCA Cyprus, CIFA, CIF, CFA Society, CYFA, IIA Cyprus, ICPAC, ISACA

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN News, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Μερικώς δεκτή η αναπομπή του νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα-Επέφερε τροποποιήσεις η Ολομέλεια
Συζήτησαν τους λόγους της αναπομπής και κατέληξαν σε τελικό κείμενο για τα πνευματικά δικαιώματα
Εξερευνώντας το μέλλον της επιχειρηματικότητας: Τι έχουν να πουν νέοι ηγέτες
Cyta Business, Punin Group και ECOMMBX υποστηρικτές των CBN Young Dragon Awards
Σε ανοδική πορεία η παραγωγή υπηρεσιών στην Κύπρο-Πάνω κατά 3,6% τον Μάιο
Rania Saman (Monjasa): Η μετάβαση της ναυτιλίας προς πιο βιώσιμες πρακτικές
Αλχημείες Βουλής για τα πνευματικά δικαιώματα-Μονόδρομος η αποδοχή της αναπομπής του νόμου
H εμπορική διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων... Εδώ και καιρό ένα γεγονός πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμο €740.000 στην ΚΕΠΕΥ Exelcius Prime
Γιατί ανέπεμψε τον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα ο Χριστοδουλίδης-Οι λόγοι της αντισυνταγματικότητας