Ακάλυπτες επιταγές €36.910 τον Μάιο, €289.898 στο πεντάμηνο

Συνολικά 23 ακάλυπτες επιταγές, αξίας €36.910 εκδόθηκαν τον Μάιο του 2024, με 8 πρόσωπα (6 νομικά και 2 φυσικά) να καταχωρούνται στον προκαταρκτικό κατάλογο του Κεντρικού Αρχείου Πληροφοριών (ΚΑΠ) για ακάλυπτες επιταγές, που διατηρεί η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2024, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΤΚ την Τρίτη, καταχωρήθηκαν στον προκαταρκτικό κατάλογο του ΚΑΠ 131 ακάλυπτες επιταγές, συνολικής αξίας €289.898, σε σύγκριση με 162 επιταγές την αντίστοιχη περσινή περίοδο, συνολικής αξίας €435.485. Οι ακάλυπτες επιταγές στο πρώτο πεντάμηνο φέτος αφορούσαν 60 πρόσωπα (41 νομικά και 19 φυσικά).

Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί 1.777 ακάλυπτες επιταγές, αξίας €5.252.124.

23 πρόσωπα στο ΚΑΠ

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, ο αριθμός των προσώπων που καταχωρήθηκαν στο ΚΑΠ ανήλθαν τον Μάιο του 2024 στα 23, εκ των οποίων 10 αφορούν νομικά πρόσωπα, 2 φυσικά και 11 φυσικά πρόσωπα που ελέγχουν νομικά πρόσωπα.

Κατά το πεντάμηνο του 2024 καταχωρήθηκαν στο ΚΑΠ συνολικά 101 πρόσωπα, σε σύγκριση με 134 πρόσωπα την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί στο ΚΑΠ συνολικά 995 πρόσωπα, εκ των οποίων 360 νομικά πρόσωπα, 199 φυσικά και 436 φυσικά πρόσωπα που ελέγχουν νομικά πρόσωπα.

Δειτε Επισης

Scope Ratings: Σταθερές προοπτικές για κυπριακή οικονομία-Ευάλωτη στην κλιμάκωση παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων
Ποια είναι η DreamPlay που έρχεται στη Λεμεσό και ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια επέκτασή της
Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες της Hermes για επέκταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου...Οι νέες αγορές-στόχοι
Σταύρος Σταύρου, Ευγένιος Ευγενίου και Βαλεντίνος Πολυκάρπου...Μόνο θετικά από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Σημαντική προσθήκη για Alpha Bank Κύπρου με επιστροφή Πόπης Χατζηιωάννου Δημητρίου
Πλήρωσε τους μετόχους, μεταβίβασε τους τίτλους-Στα χέρια της Eurobank και με...βούλα σχεδόν 98% της Ελληνικής
Συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος-Περιορίστηκε στα €6 εκατ. το δ'΄τρίμηνο του 2024
Κάτω από το 4% η συμμετοχή της Caius Capital LLP στην Τράπεζα Κύπρου
Από διαφορετικές αφετηρίες για την ΑΤΑ-«Ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και χρήζει βελτίωσης ή αντικατάστασης»
J+A Philippou architects-engineers: Το αρχιτεκτονικό γραφείο πίσω από το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ