Powered by

Σοβαρή απώλεια για ξενοδοχεία η πτώχευση FTI-Παρακολουθεί τις εξελίξεις το Υφυπουργείο Τουρισμού

Οι επηρεαζόμενοι πελάτες του οργανωτή ταξιδιών FTI καλούνται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ομίλου και των κρατικών υπηρεσιών τους, αναφέρει το Υφυπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του.

Το Υφυπουργείο σημειώνει ότι, σε συνεργασία με τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και τις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις, παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση που προκύπτει στην τουριστική βιομηχανία από την πτώχευση του Γερμανού Οργανωτή Ταξιδίων «FTI».

«Πρόκειται για μεγάλο και ιστορικό τουριστικό όμιλο, που χθες κατέθεσε στις γερμανικές Αρχές αίτηση αφερεγγυότητας, συνεπεία των οικονομικών απωλειών που κατέγραφε τα τελευταία χρόνια», αναφέρει.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, από τα διαθέσιμα στοιχεία φαίνεται πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κύπρο 906 επισκέπτες, πελάτες των εταιρειών του Ομίλου «FTI», κυρίως από Γερμανία και Αυστρία. Η διαμονή όλων των επηρεαζόμενων επισκεπτών συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ κανένα πρόβλημα δεν προκύπτει όσον αφορά στον επαναπατρισμό τους, μετά τη λήξη των διακοπών τους, υπογραμμίζει το Υφυπουργείο.

«Καλούνται οι επηρεαζόμενοι πελάτες του Οργανωτή Ταξιδίων «FTI», όπως συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις τόσο του ίδιου του Ομίλου «FTI», όσο και των κρατικών υπηρεσιών τους, όσον αφορά στις διαδικασίες αποζημίωσης από διαθέσιμα Ταμεία Αφερεγγυότητας, στις χώρες διαμονής τους και για επαναπρογραμματισμό των κρατήσεών τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε εδώ: Κ. Κουμής: Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό η πτώχευση FTΙ-Απώλεια για ξενοδοχεία που είχαν συνεργασία

Παρά το γεγονός ότι η πτώχευση του συγκεκριμένου Οργανωτή Ταξιδίων αποτελεί μα αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της χώρας, καθώς αυτό αποτελεί συνέχεια άλλων αρνητικών διεθνών εξελίξεων, αναφέρει το Υφυπουργείο, «το μέγεθος της επίπτωσης δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω της έκτασης της παρουσίας του στην κυπριακή τουριστική αγορά». Ωστόσο, αναφέρει ότι είναι σίγουρα «σοβαρή απώλεια για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οργανωτή Ταξιδίων».

Το Υφυπουργείο Τουρισμού σημειώνει ότι συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση και θα προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για ελαχιστοποίηση των οποιωνδήποτε επιπτώσεις.

Δειτε Επισης

Πρόσβαση για περισσότερους πολίτες στα στεγαστικά σχέδια του ΚΟΑΓ-Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Κίνητρα σε Κύπριους που εργάζονται στο εξωτερικό για να επιστρέψουν... Οι ανακοινώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη
Επέστρεψε πλήρως ανακαινισμένο το Yianna Marie στον Πρωταρά
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική αξιολόγηση, παραμένουν οι πιο ακανθώδεις προκλήσεις-Δύσκολη η διαδρομή προς τη ζώνη Σένγκεν
Ανοίγει ο εξωτερικός χώρος του La Petite Maison στο Parklane-Επίσημο opening με ένα μοναδικό πάρτι
Σκλαβενίτης: Μετά την Έγκωμη, ο Ύψωνας-Άνοιξε το νέο κατάστημα στη Λεμεσό
Μ. Κωνσταντίνου: Ισχυρή και σε διαρκώς αναπτυσσόμενη πορεία η κυπριακή γαλακτοβιομηχανία-Ανοδικά και φέτος
Η πόρτα εξόδου του Η.Β. που άνοιξε, η φυγή Nassef Sawiris και η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για τους non-doms
Η ΕΤΑΠ επαναφέρει για το επόμενο δίμηνο τη δωρεάν εκδρομή στον Ακάμα
Μ. Κεραυνός: Προς αναθεώρηση προς τα κάτω ο ρυθμός ανάπτυξης-«Περίοδος με μεγάλες αβεβαιότητες και ρευστό περιβάλλον»