Powered by

Σοβαρή απώλεια για ξενοδοχεία η πτώχευση FTI-Παρακολουθεί τις εξελίξεις το Υφυπουργείο Τουρισμού

Οι επηρεαζόμενοι πελάτες του οργανωτή ταξιδιών FTI καλούνται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ομίλου και των κρατικών υπηρεσιών τους, αναφέρει το Υφυπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του.

Το Υφυπουργείο σημειώνει ότι, σε συνεργασία με τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και τις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις, παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση που προκύπτει στην τουριστική βιομηχανία από την πτώχευση του Γερμανού Οργανωτή Ταξιδίων «FTI».

«Πρόκειται για μεγάλο και ιστορικό τουριστικό όμιλο, που χθες κατέθεσε στις γερμανικές Αρχές αίτηση αφερεγγυότητας, συνεπεία των οικονομικών απωλειών που κατέγραφε τα τελευταία χρόνια», αναφέρει.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, από τα διαθέσιμα στοιχεία φαίνεται πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κύπρο 906 επισκέπτες, πελάτες των εταιρειών του Ομίλου «FTI», κυρίως από Γερμανία και Αυστρία. Η διαμονή όλων των επηρεαζόμενων επισκεπτών συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ κανένα πρόβλημα δεν προκύπτει όσον αφορά στον επαναπατρισμό τους, μετά τη λήξη των διακοπών τους, υπογραμμίζει το Υφυπουργείο.

«Καλούνται οι επηρεαζόμενοι πελάτες του Οργανωτή Ταξιδίων «FTI», όπως συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις τόσο του ίδιου του Ομίλου «FTI», όσο και των κρατικών υπηρεσιών τους, όσον αφορά στις διαδικασίες αποζημίωσης από διαθέσιμα Ταμεία Αφερεγγυότητας, στις χώρες διαμονής τους και για επαναπρογραμματισμό των κρατήσεών τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε εδώ: Κ. Κουμής: Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό η πτώχευση FTΙ-Απώλεια για ξενοδοχεία που είχαν συνεργασία

Παρά το γεγονός ότι η πτώχευση του συγκεκριμένου Οργανωτή Ταξιδίων αποτελεί μα αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της χώρας, καθώς αυτό αποτελεί συνέχεια άλλων αρνητικών διεθνών εξελίξεων, αναφέρει το Υφυπουργείο, «το μέγεθος της επίπτωσης δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω της έκτασης της παρουσίας του στην κυπριακή τουριστική αγορά». Ωστόσο, αναφέρει ότι είναι σίγουρα «σοβαρή απώλεια για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οργανωτή Ταξιδίων».

Το Υφυπουργείο Τουρισμού σημειώνει ότι συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση και θα προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για ελαχιστοποίηση των οποιωνδήποτε επιπτώσεις.

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Τουρισμός: Ποσό ρεκόρ από την ταξιδιωτική βιομηχανία στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 2024
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Παναγιώτης Σάββα: Καινοτομία στον τομέα του ποτού με κυπριακή παράδοση (video)
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
SKY express: Διευρύνει το δίκτυο συνεργασιών με την ITA Airways-Περισσότερες επιλογές στους επιβάτες από Ελλάδα και Κύπρο