Θεόδωρος Λουκαΐδης: Καθιερώνουμε την Κύπρο ως περιφερειακό κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας

Δυναμική και πολυεπίπεδη ήταν η φετινή παρουσία του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) στο ανανεωμένο Reflect Festival, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 30 - 31 Μαΐου για 5η συνεχόμενη χρονιά στη Λεμεσό.

Κατά την διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ, πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του ΙδΕΚ και να ενημερωθεί, πρώτο χέρι, για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ίδρυμα, την αποτελεσματικότητα των εργαλείων του για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος, καθώς και να συζητήσουν με τους εμπειρογνώμονες του Ιδρύματος για ιδέες και να λάβουν επιπρόσθετες πληροφορίες.

Την παράσταση στο περίπτερο έκλεψε το ολόγραμμα του Γενικού Διευθυντή του ΙδΕΚ το οποίο βρισκόταν στο χώρο προς ενημέρωση και εξυπηρέτηση του κοινού και παρείχε στους διερχόμενους πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Το ολόγραμμα ήταν άρτια εκπαιδευμένο σε θέματα που άπτονται του έργου και της αποστολής του ΙδΕΚ και με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης είχε την ικανότητα να χειριστεί όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν με επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κέντρισε το ενδιαφέρον της Προέδρου της Βουλής, κας. Αννίτας Δημητρίου, της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κας. Αθηνάς Μιχαηλίδου καθώς και του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νικόδημου Δαμιανού, που επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΙδΕΚ.

Σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ, κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης ανέφερε ότι, «Καθιερώνουμε την Κύπρο ως περιφερειακό κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας», παρακινώντας παράλληλα τους/τις συμμετέχοντες/χουσες να διευρύνουν τα όρια που θεωρούσαν μέχρι σήμερα εφικτά.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, διοργανώθηκαν πάνελ συζήτησης υπό τον συντονισμό του κ. Λουκαΐδη, για τα εχέγγυα της επιτυχίας των νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και την προσπάθεια διαμόρφωσης της Κύπρου ως κέντρου αναδυόμενων τεχνολογιών. Επιπλέον, το ΙδΕΚ διοργάνωσε ενημερωτικό εργαστήρι, παρουσιάζοντας την πλούσια εργαλειοθήκη προγραμμάτων και υπηρεσιών του, καθώς και εκδήλωση δικτύωσης με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, ιδρυτών startups, επενδυτών και επαγγελματιών του κλάδου.

Παράλληλα, λειτουργοί του ΙδΕΚ συμμετείχαν ως συντονιστές σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, με θεματικές γύρω από τομείς που θεωρούνται κομβικοί για τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, όπως η Ενέργεια, η Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ICT), η Υγεία και η Ναυτιλία.

Το ΙδΕΚ στηρίζει τη μεγαλύτερη εκδήλωση στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο, ως Χρυσός Συνεργάτης. Το Reflect Festival προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, από διάφορες χώρες του κόσμου, προσφέροντας ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα με διαδραστικές δραστηριότητες που αναδεικνύουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Δειτε Επισης

«Καμπανάκι» ΔΝΤ για την τεχνητή νοημοσύνη-Οι κοινωνικές ανισότητες θα αυξηθούν
Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»
Η υιοθέτηση τεχνολογιών από ΜμΕ για να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια
Πρόγραμμα $230 εκατ. για στήριξη των Generative AI startups από την Amazon Web Services
Ο δρόμος των κυπριακών επιχειρήσεων προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και πόσο υπολογίζουν την... ασφάλεια
Digital Cyprus Conference 2024: Τιμητική βράβευση σε Ιπποκράτη Σταματίου και Aντωνία Μιχαήλ
Αντρέας Κωνσταντινίδης για κυβερνοαπειλές: Δράστε σήμερα, ασφαλίστε το αύριο
Ιωάννης Σολωμάκος: Η σημασία της στρατηγικής «Zero Trust»
Βασίλης Χαραλάμπους: Τι να προσέξουν οι οργανισμοί για την ασφάλεια των data
Η σημασία της ηθικής ένταξης της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις