Powered by

Δράση προώθησης της κυπριακής οινογαστρονομίας στην Τόχνη

Άλλη μία δράση προώθησης της κυπριακής οινογαστρονομίας πραγματοποιήθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού στην Τόχνη την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος Sven Rahn, με εμπειρία άνω των 30 ετών στον τομέα της οινογαστρονομίας, ο οποίος αρθρογραφεί σε έντυπα μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία περί του αντικειμένου, βίωσε με πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού την εμπειρία ετοιμασίας κυπριακών εδεσμάτων, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή.

Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Κουμή, ο κ. Rahn είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει, να υποβάλει ερωτήματα και να εκφράσει απόψεις για τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του τόπου μας.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί μας, η οποία είχε διάρκεια μιας εβδομάδας, ο κ. Rahn είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αξιόλογες μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής, οινοποιεία, καθώς και να συμμετάσχει σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες.

«Ο αξιόλογος επισκέπτης αναχώρησε από την Κύπρο με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον προορισμό και ενθουσιασμένος με την κουμανταρία, την οποία θεωρεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ως το καλύτερο γλυκό κρασί που έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο σχεδιασμός στοχευμένων και εξειδικευμένων δράσεων, που αναδεικνύουν τις αυθεντικές γεύσεις και προσφέρουν αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες στον επισκέπτη, είναι ανάμεσα στις δράσεις που αυτή την περίοδο αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, το Υφυπουργείο Τουρισμού, μέσω στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, έχει θέσει την οινογαστρονομία ως θέμα προτεραιότητας.

Εκτός από τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν το εσωτερικό για μεγιστοποίηση της χρήσης και κατανάλωσης των αυθεντικών τοπικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής στις επιχειρήσεις εστίασης του τόπου μας, το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει προβεί σε σειρά άλλων ενεργειών προώθησης και διεθνοποίησης της κυπριακής οινογαστρονομίας, όπως είναι η οργάνωση Masterclass κουμανταρίας, στο πλαίσιο διεθνών διαγωνισμών οίνου, η φιλοξενία εξειδικευμένων δημοσιογράφων γαστρονομίας και οίνου από το circle of wine writers, καθώς και η φιλοξενία εξειδικευμένης ομάδας από το National Geographic και κριτών οίνου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επιπλέον, προσφέρονται τοπικά προϊόντα και κουμανταρία σε όλες τις εκθέσεις και εκδηλώσεις που συμμετέχει το Υφυπουργείο Τουρισμού στο εξωτερικό.

Οι δράσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του να κηρύξει τη φετινή χρονιά ως «Έτος Γαστρονομίας και Κουμανταρίας» και σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται η υλοποίηση πρόσθετων δράσεων εντός του έτους.

Δειτε Επισης

Σε επαφή με τις δύο πλευρές στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Υπ. Εργασίας-Στόχος να διασφαλιστεί η ομαλότητα
Ξεπέρασε τις χίλιες πτήσεις ημερησίως η Wizz Air-Ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία
Άννα Μαρία Θεοδότου: Τα Bean Bar επενδύουν στο να κάνουν τη διαφορά-Περιβάλλον που εμπνέει και προσφέρει εξέλιξη
Adams Beach Hotel: Επενδύσεις πέραν των €25 εκατ. την τελευταία πενταετία-«Από τα κορυφαία resorts πολυτελείας»(pics)
Ένας τάφος στην ακτή του Πρωταρά...Ενημερωτικές πινακίδες στην παραλία Fig Tree Bay από το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Προσγειώνονται στον...Πρωταρά-Προβολή της τουριστικής περιοχής στις αφίξεις του αεροδρομίου Λάρνακας
Ακόμη ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εμπειρίας που προσφέρει η Λάρνακα
Οδηγός εκδηλώσεων από ΕΤΑΠ Λευκωσίας για ανάδειξη της ταυτότητας της πρωτεύουσας
Celestyal: Εγκαινιάζει την κρουαζιέρα Abu Dhabi F1 με τον David Coulthard
Γιατί η Ινδία εξελίσσεται στην πλέον ανερχόμενη μακρινή αγορά του ελληνικού τουρισμού (γράφημα)