Powered by

Δράση προώθησης της κυπριακής οινογαστρονομίας στην Τόχνη

Άλλη μία δράση προώθησης της κυπριακής οινογαστρονομίας πραγματοποιήθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού στην Τόχνη την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος Sven Rahn, με εμπειρία άνω των 30 ετών στον τομέα της οινογαστρονομίας, ο οποίος αρθρογραφεί σε έντυπα μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία περί του αντικειμένου, βίωσε με πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού την εμπειρία ετοιμασίας κυπριακών εδεσμάτων, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή.

Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Κουμή, ο κ. Rahn είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει, να υποβάλει ερωτήματα και να εκφράσει απόψεις για τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του τόπου μας.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί μας, η οποία είχε διάρκεια μιας εβδομάδας, ο κ. Rahn είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αξιόλογες μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής, οινοποιεία, καθώς και να συμμετάσχει σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες.

«Ο αξιόλογος επισκέπτης αναχώρησε από την Κύπρο με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον προορισμό και ενθουσιασμένος με την κουμανταρία, την οποία θεωρεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ως το καλύτερο γλυκό κρασί που έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο σχεδιασμός στοχευμένων και εξειδικευμένων δράσεων, που αναδεικνύουν τις αυθεντικές γεύσεις και προσφέρουν αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες στον επισκέπτη, είναι ανάμεσα στις δράσεις που αυτή την περίοδο αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, το Υφυπουργείο Τουρισμού, μέσω στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, έχει θέσει την οινογαστρονομία ως θέμα προτεραιότητας.

Εκτός από τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν το εσωτερικό για μεγιστοποίηση της χρήσης και κατανάλωσης των αυθεντικών τοπικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής στις επιχειρήσεις εστίασης του τόπου μας, το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει προβεί σε σειρά άλλων ενεργειών προώθησης και διεθνοποίησης της κυπριακής οινογαστρονομίας, όπως είναι η οργάνωση Masterclass κουμανταρίας, στο πλαίσιο διεθνών διαγωνισμών οίνου, η φιλοξενία εξειδικευμένων δημοσιογράφων γαστρονομίας και οίνου από το circle of wine writers, καθώς και η φιλοξενία εξειδικευμένης ομάδας από το National Geographic και κριτών οίνου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επιπλέον, προσφέρονται τοπικά προϊόντα και κουμανταρία σε όλες τις εκθέσεις και εκδηλώσεις που συμμετέχει το Υφυπουργείο Τουρισμού στο εξωτερικό.

Οι δράσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του να κηρύξει τη φετινή χρονιά ως «Έτος Γαστρονομίας και Κουμανταρίας» και σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται η υλοποίηση πρόσθετων δράσεων εντός του έτους.

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ: Εντατικά συνεχίζεται η ψηφιακή εκστρατεία για προώθηση της τουριστικής Πάφου-Οι αγορές στόχοι
«AEGEAN Easter Crew»: Η πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της AEGEAN
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Emirates: Γιορτάζει το Πάσχα με γαστρονομικές και ψυχαγωγικές προτάσεις
Γεμίζουν τα ξενοδοχεία λόγω του τριπλού Πάσχα-Συγκρατημένη αισιοδοξία για το πρώτο εξάμηνο
Έρχεται το Minthis Music Festival 2025-Μια συμφωνία κομψότητας και πολιτισμού
Οι ρυθμίσεις της Hermes για τους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας για διευκόλυνση των επιβατών
Mια νέα γευστική εμπειρία από την PUNIN GROUP: THE CROISSANT by PUNIN
Εκστρατεία «ιατρικής ενημέρωσης» από Wizz Air ενόψει της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης του Πάσχα
Ειδικά πακέτα διακοπών για τις εορτές του Πάσχα από ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου