Με μεγάλη επιτυχία το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (video)

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, στις 18 Ιουνίου, με διοργανωτή το έργο Waste Wisely Cyprus, το οποίο υλοποιείται από την ΙΜΗ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το συνέδριο εστίασε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Κύπρου, αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα όπως η διατήρηση και προώθηση παραδοσιακών προϊόντων, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας, οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αλλά και θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην πρώτη ενότητα, παρουσιάστηκαν χρηματοδοτικά εργαλεία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προγράμματα στήριξης για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, καθώς και θέματα κυκλικής οικονομίας και μείωσης σπατάλης τροφίμων.

Μέσα από την παρουσίαση του σχετικά με το παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας τυρί ΠΟΠ Parmigiano Reggiano, ο Andrea Formigoni από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και Σύμβουλος της Κοινοπραξίας Parmigiano Reggiano, ανέδειξε πρακτικά παραδείγματα και βέλτιστες μεθόδους για την εφαρμογή ΠΟΠ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να διασφαλίζουν την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων τους, ταυτόχρονα ενισχύοντας το branding και την εξαγωγική τους δυνατότητα, εμπνέοντας νέες προσεγγίσεις για την κυπριακή βιομηχανία χαλλουμιού.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης εστίασε στον ποιοτικό έλεγχο στη βιομηχανία γάλακτος και χαλλουμιού.

Στη δεύτερη ενότητα στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τον πρωτογενή τομέα.

Με μέγα χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τον στρατηγικό συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ., το συνέδριο εστίασε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Κύπρου. Πάνω από 300 επαγγελματίες παρακολούθησαν το συνέδριο, εμπλουτίζοντας τη συζήτηση με τις απόψεις και τις εμπειρίες τους.

Το έργο Waste Wisely Cyprus υποστηρίζει τον αγροτικό τομέα της Κύπρου, προσφέροντας λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, μέσα από την προβολή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του IN Business TV οι χορηγοί του 7ου Παγκύπριου Συνεδρίου Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας:

Δειτε Επισης

Μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά είδη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου-Τι διευκρινίζει το Τμήμα Φορολογίας
Έτσι θα πρέπει να ενημερώνουν οι επιχειρήσεις για τις εκπτώσεις...Ο νέος οδηγός με πρακτικά παραδείγματα
Χαλλούμι: Το case study του Ηνωμένου Βασιλείου-Ομογένεια και Βρετανοί τουρίστες απογείωσαν το προϊόν
Το πιο στιλάτο σετ της Ferrari έρχεται στα πρατήρια Shell
Οριακή μείωση στις συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Μάιο
Σταθερά υψηλό κόστος για σέρβις, επισκευή και εξαρτήματα οχημάτων-Ηπιότερη άνοδος στο χονδρεμπόριο
Ισχυρό πλαίσιο για προσφορές και εκπτώσεις-Αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και τέρμα στις σκιές
Ετήσια αύξηση 15,7% στο εμπόριο και επισκευή οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024
Kokoaka: Το νέο πολυτελές brand στην εμπορική ζώνη της Μαρίνας Αγίας Νάπας
Αίγλη Σταματίου: Η επιχειρηματικότητα δεν είναι για όλους (video)