Οριακή μείωση στις συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Μάιο

Οριακή μείωση της τάξης του 0,2% παρουσίασαν σε ετήσια βάση οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Μάιο, ωθούμενες καθοδικά κυρίως από τις μειώσεις στις πωλήσεις τις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία, τις πωλήσεις βαρέος μαζούτ, ενώ μείωση παρουσίασαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης και βενζίνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Μάιο ανήλθαν σε 122.359 τόνους.

Πτώση καταγράφηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία με 30,1%, καθώς και στις πωλήσεις βαρέος μαζούτ με 26,5%, πετρελαίου θέρμανσης με 9,4%,, ενώ μείωση 6,5% και 2% παρουσίασαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης και βενζίνης αντίστοιχα.

Αντίθετα, αύξηση σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα με 4,2%, καθώς και στις πωλήσεις ελαφρού μαζούτ 58,7%.

Όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν μείωση της τάξης του 4,7% στους 53.484 τόνους.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2024, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν άνοδο 2,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2024, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών παρουσίασαν άνοδο 6,4%.

Ενδεικτικά, αυξήθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα κατά 12,7%, οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης κατά 3,9% και της βενζίνης κατά 3,4%.

Τα συνολικά ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Μαΐου 2024 αυξήθηκαν κατά 27,2% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: Τα 13α Invest Cyprus International Investment Awards
Γιάννης Μουρουζίδης: Οι κρίσιμες δεξιότητες για τις επιχειρήσεις και το σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα κατάρτισης της ΑνΑΔ
Ανεύθυνος συνδικαλισμός χωρίς αναστολές παίζει κορώνα-γράμματα τον τουρισμό και την οικονομία
Εξαγόρασε το 100% της Stoiximan και ενισχύει περαιτέρω την ηγετική του θέση σε Ελλάδα και Κύπρο ο ΟΠΑΠ
Η παρέμβαση στην άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και οι διμερείς επαφές Παπαναστασίου στην Κοπεγχάγη
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Lidl Κύπρου: Αναδεικνύει τη δέσμευσή της στην τοπική ποιότητα μέσα από μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία ΓΑΛΠΟ
Παραβιάζουν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Καταδικάζουν ΟΕΒ και ΚΕΒΕ
Το πλήρως ανακαινισμένο Holland & Barrett στο Metropolis Mall και η καινοτόμα προσθήκη του νέου καταστήματος
Έτοιμες να τορπιλίσουν την τουριστική σεζόν οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Τελεσίγραφο για απεργίες