Επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια διαστημική κοινότητα-Σημαντικές ανακοινώσεις

Σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στον τομέα της διαστημικής έρευνας και εξερεύνησης αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη  στην τελετή των εγκαινίων του Κυπριακού Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Καινοτομίας (C-SpaRC) στη Λευκωσία.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) στη Λευκωσία και εκεί θα παρευρεθούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και ηγέτες από τον τομέα των διεθνών διαστημικών ερευνών, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από τη NASA, την Διεθνή Επιτροπή Διαστημικής Έρευνας (COSPAR) και την εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας Lockheed Martin.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να ανακοινωθούν σημαντικές συνεργασίες που θα επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο της Κύπρου στην παγκόσμια διαστημική κοινότητα.

Σημειώνεται ότι ο CSEO συνεργάζεται στενά εδώ και καιρό με σημαντικούς διεθνείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της NASA και της COSPAR, για τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας στον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος.

Το έργο που θα ανακοινωθεί αναμένεται να αξιοποιήσει τη στρατηγική θέση της Κύπρου και την αυξανόμενη τεχνογνωσία στις διαστημικές τεχνολογίες για την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και των επιστημονικών ανακαλύψεων. 

Φιλοδοξεί επίσης όχι μόνο να προωθήσει την επιστημονική γνώση αλλά και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογική καινοτομία στην Κύπρο. Με τη στρατηγική της θέση και τις αυξανόμενες διαστημικές της δυνατότητες, η Κύπρος είναι έτοιμη να γίνει κόμβος για διεθνή διαστημική συνεργασία, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Επικεφαλής Επιστήμονα της Κύπρου Δημήτρη Σκουρίδη.

Σημειώνεται ότι το C-SpaRC είναι ένα έργο στρατηγικής υποδομής πολλών εκατομμυρίων ευρώ που συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεισφορές από τη NASA. Το C-SpaRC ιδρύθηκε υπό την αιγίδα του COSPAR, του παγκόσμιου οργανισμού διαστημικής έρευνας.

Δειτε Επισης

Δέκα νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού στη διάθεση του πολίτη
Έρευνα PwC: Οι εργαζόμενοι αποδέχονται την Τεχνητή Νοημοσύνη-Προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων
EUHeyday και Europe Direct Λευκωσίας διοργανώνουν ανοιχτό διάλογο για το Technical Support Instrument
Γιατί οι Βρυξέλλες έβαλαν στο στόχαστρο το Teams της Microsoft
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Apple συζητά με τη Meta για συνεργασία
Κυκλοφορία βιβλίου CyberSecurity 101: Ποιους επαγγελματίες ενδιαφέρει
IBM και All England Lawn Tennis Club εγκαινιάζουν τη νέα λειτουργία Generative AI
Επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια διαστημική κοινότητα-Σημαντικές ανακοινώσεις
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για την τεχνητή νοημοσύνη-Οι κοινωνικές ανισότητες θα αυξηθούν
Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»