Αλλάζουν οι δρόμοι με τα ευφυή συστήματα-Κάμερες, μετρητές και ηλεκτρονικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο (photos)

Σε νέα εποχή εισέρχεται σταδιακά το κύριο οδικό δίκτυο της Κύπρου, μετά την υπογραφή συμβολαίου για την υλοποίηση των ευφών συστημάτων μεταφορών.

Το συμβόλαιο «Supply, installation, integration with national mobility platform of public works department and maintenance of its hardware equipment for Cyprus digital twin» συνολικής αξίας €5,8 εκατ. προβλέπει την υλοποίηση όλου του εξοπλισμού εντός 24 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής, καθώς και εξαετή συντήρησή του.

Την υλοποίηση του συμβολαίου ανέλαβε η κοινοπραξία Ebas Swarco Consortium, μετά τις υπογραφές που έπεσαν με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, στην παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

eyfiisistimata2

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εγκατασταθεί πάνω από 120 μετρητές κυκλοφορίας, 26 κάμερες και 4 ηλεκτρονικές πινακίδες, που καλύπτουν αυτή τη στιγμή το κύριο οδικό δίκτυο της Λευκωσίας και το υπεραστικό δίκτυο, ενώ το νέο συμβόλαιο θα συμπληρώσει την επένδυση με την κάλυψη του κύριου οδικού δικτύου όλων των άλλων πόλεων της Κύπρου, αλλά και τη δημιουργία του απαραίτητου συντονιστικού κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας.

eyfiisistimata3

Το έργο της υλοποίησης ευφυών συστημάτων μεταφορών στο κύριο οδικό δίκτυο της Κύπρου χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση:

  • Εξοπλισμού για δημιουργία του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας
eyfiisistimata5kentrodiaxeiriis

eyfiisistimata4kentrodiaxeirisis
  • Προμήθεια 170 καμερών για παρακολούθηση της κυκλοφορίας
eyfiisistimata10kameres

eyfiisistimata11kameres

eyfiisistimata12kameres

eyfiisistimata13kameres
  • Προμήθεια 180 μετρητών κυκλοφορίας
eyfiisistimata6metrites

eyfiisistimata7metrites
  • Προμήθεια 40 ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων
eyfiisistimata8pinakides

eyfiisistimata9pinakides

Στόχος των ευφυών συστημάτων μεταφορών είναι η αύξηση της ασφάλειας και της χωρητικότητας των δικτύων μεταφορών. Αυτό επιτυγχάνεται με την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας, την άμεση ανταπόκριση σε συμβάντα στο οδικό δίκτυο και την πληροφόρηση των χρηστών για να κάνουν τις σωστές επιλογές στο μέσο που θα χρησιμοποιήσουν ή/και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

Τονίζεται ότι επιτυχημένες εφαρμογές των ευφυών συστημάτων μεταφορών επέφεραν αύξηση στη χωρητικότητα των οδικών δικτύων μεταφορών μέχρι και 10%, μείωση στον χρόνο ταξιδιού κατά 20% και μείωση στον αριθμό των ατυχημάτων κατά 15%.

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί
5η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023: Η Philip Morris International επιδεικνύει σαφή πρόοδο προς την επίτευξη του σκοπού της
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες, μείωση στις μεταφορές το πρώτο τρίμηνο
Η Purpose Communications γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Σχέσεων 2024»
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Δημήτρη Λευκαρίτη
To Foody επεκτείνει την υπηρεσία Alphamega Express