Powered by

Τα σημαντικά οφέλη από το άνοιγμα γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο-Τι αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών

Το άνοιγμα τοπικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την Κύπρο σημειώνει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα αναφέρεται πως ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός πρότεινε όπως προσωπικό της ΕΤΕπ φιλοξενηθεί στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, μέχρις ότου η τράπεζα εξασφαλίσει μόνιμο γραφείο, αλλά και ότι τα εγκαίνια του Γραφείου έχουν προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός με την Πρόεδρο της Τράπεζας Nadia Calviño, μετά την Ετήσια Συνέλευση των Διοικητών της ΕΤΕπ την Παρασκευή, στο Λουξεμβούργο, κατά την οποία αποφασίστηκε η λειτουργία γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας της Τράπεζας με τους διάφορους τοπικούς φορείς και εταίρους, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Το άνοιγμα τοπικού γραφείου της ΕΤΕπ, θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την Κύπρο, αφού θα παρέχεται η δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης της Τράπεζας στις ανάγκες της κυπριακής οικονομίας.

Περαιτέρω, με τη λειτουργία γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο, οι διάφοροι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς θα επωφελούνται μέσω της αξιοποίησης της εμπειρογνωμοσύνης του προσωπικού της Τράπεζας και της τεχνικής υποστήριξης που δυνατό να τους προσφέρουν κατά την αξιολόγηση αλλά και εκτέλεση των διαφόρων έργων», σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως προστίθεται, ο Υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της συνάντησης, για σκοπούς άμεσης λειτουργίας τοπικού γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο, προσφέρθηκε όπως το Υπουργείο Οικονομικών φιλοξενήσει προσωρινά προσωπικό της Τράπεζας στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, μέχρις ότου η τράπεζα εξασφαλίσει μόνιμο γραφείο.

Η ΕΤΕπ έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο και λειτουργεί τοπικά γραφεία σε συνολικά σε 55 χώρες (23 κράτη-μέλη της ΕΕ και 32 τρίτες χώρες).

«Η λειτουργία γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο, η οποία βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο της ΕΕ στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, όπου και δραστηριοποιείται η ΕΤΕπ, συνιστά ορόσημο τόσο για την Κύπρο όσο και για τον Όμιλο της ΕΤΕπ» σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας πως τα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου θα γίνουν το φθινόπωρο, με την παρουσία στην Κύπρο της Προέδρου της ΕΤΕπ.

Δειτε Επισης

Πρόταση για αύξηση σε 100 των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές-Διαφωνούν οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Ετήσια αύξηση 5,6% στο ωριαίο εργατικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024
Πιάνει δουλειά η ερευνητική επιτροπή για τους takata-Αρχίζει η λήψη καταθέσεων, θα κληθούν και υπουργοί
Νέα ανατροπή στην δίκη για Al Jazeera-Αναστολή κατηγοριών εναντίον Αντωνίου, αποσύρθηκαν δύο βασικοί μάρτυρες
Μικρή άνοδος στο ΧΑΚ με διακοπή διαπραγμάτευσης λόγω τεχνικού προβλήματος
Σε εξέλιξη η διασύνδεση της Κύπρου με το eIDAS για διασυνοριακές συναλλαγές-Τον Μάιο ολοκληρώνεται η διαδικασία
Προς άρση της απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο-Διαφωνεί ο ΔΗΣΥ
Αύξηση της απασχόλησης στον ευρύ δημόσιο τομέα κατά 1.476 άτομα το τέταρτο τρίμηνο του 2024
Άγγιξαν τις 13.000 οι κενές θέσεις εργασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2024-Πόσες ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2023
Λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των βουλευτών και καταθέτει αναθεωρημένα νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις η Κυβέρνηση