Σημαντική μείωση 11,1% στην τιμή δικαιώματων εκπομπής ρύπων εντός Ιουνίου

Σημαντική μείωση κατά 11,1% καταγράφει εντός Ιουνίου η τιμή για τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων, σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, η τιμή ρύπων στο σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ (EU ETS), το λεγόμενο «Χρηματιστήριο Ρύπων», το οποίο προβλέπει την εκχώρηση και εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την ΕΕ, διαμορφώθηκε στις 18 Ιουνίου στα €66,97 ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα (tCO2), από τα €75,35 ανά tCO2 που βρισκόταν στην έναρξη του μήνα.

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία, σημειώνει αύξηση κατά 5,5%.

Ωστόσο, η τιμή για δικαιώματα εκπομπής ρύπων κινείται εντός του 2024 σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Εντός του 2023 η τιμή για τα δικαίωμα ρύπων κατέγραψε σημαντική μείωση κατά 11,7%, αφού πρώτα ξεπέρασε εντός του έτους και τα €80, για να διαμορφωθεί στο τέλος του έτους στα €66,49.

Υψηλότερες τιμές παρατηρήθηκαν εντός του 2022 όταν η τιμή για δικαιώματα εκπομπής ρύπων κυμαινόταν μεταξύ €77 και €88 ανά tCO2.

Σημειώνεται ότι η τιμή για τα δικαιώματα ρύπων στο ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ρύπων είχε εκτοξευθεί εντός του 2021 κατά 128,3%, στα €84,10 στο τέλος του έτους.

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί
5η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023: Η Philip Morris International επιδεικνύει σαφή πρόοδο προς την επίτευξη του σκοπού της
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες, μείωση στις μεταφορές το πρώτο τρίμηνο
Η Purpose Communications γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Σχέσεων 2024»
Το AUB Mediterraneo δέχεται φοιτητές με απολυτήριο των Δημοσίων Λυκείων της Κύπρου
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Δημήτρη Λευκαρίτη