Αγορά κατοικίας: Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο

Όλο και πιο ακριβή υπόθεση γίνεται η αγορά κατοικίας ανά τον κόσμο, με μερικές από τις λεγόμενες ακριβές πόλεις του πλανήτη να θεωρούνται πλέον απλησίαστες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Demographia, η τάση αυτή θεωρείται επιβεβαιωμένη, ενώ πλέον υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για τις ακριβές πόλεις, όπου βάσει των μέσων αποδοχών, η αγορά κατοικίας είναι πλέον αδύνατη.

Όπως αναφέρει το CNN, στις δέκα πιο ακριβές πόλεις για αγορά κατοικίας υπάρχουν πέντε αμερικανικές, καθώς και τρεις πόλεις που βρίσκονται στην Αυστραλία.

Ωστόσο, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ, το οποίο ως διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο με τεράστιο πληθυσμό, είναι γνωστό για τα μικροσκοπικά σπίτια έκτασης μόλις λίγων τετραγωνικών και τα δυσθεώρητα επίπεδα των ενοικίων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δέκα πιο ακριβές πόλεις με απλησίαστες τιμές στην αγορά κατοικίας βάσει των τοπικών αποδοχών, είναι οι εξής:

  • Χονγκ Κονγκ
  • Σίδνεϊ
  • Βανκούβερ
  • Σαν Χοσέ
  • Λος Άντζελες
  • Χονολουλού
  • Μελβούρνη
  • Σαν Φρανσίσκο και Αδελαΐδα
  • Σαν Ντιέγκο
  • Τορόντο

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται πάντα στις υψηλότερες θέσεις που διαθέτουν οι λίστες με τις πιο ακριβές πόλεις για να ζει κανείς, ενώ στη συγκεκριμένη έρευνα εμφανίζει και το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης (μόλις στο 51%), σε σχέση με τις 93 περιοχές που εξετάστηκαν.

Συγκριτικά, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη Σιγκαπούρη, που επίσης ανήκει στις ακριβές πόλεις, ξεπερνά το 89%, χάρη στη δέσμευση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κοινωνική στέγη για τους πολίτες.

Όπως αναφέρει η έρευνα της Demographia, η άνοδος της τηλεργασίας κατά την πανδημία προκάλεσε «σοκ» στη ζήτηση για σπίτια εκτός των κέντρων στις πόλεις, τα οποία κατά κανόνα προσφέρουν περισσότερο εξωτερικό χώρο.

Παράλληλα, η έρευνα αποδίδει την άνοδο των τιμών στις πολιτικές διαχείρισης των εδαφών, όπως ο περιορισμός της αστικής επέκτασης, αλλά και στο γεγονός ότι οι επενδυτές ρίχτηκαν στην αγορά, προκειμένου να βγάλουν κέρδος.

Δειτε Επισης

Cyfield: Αποκτήστε τη δική σας κατοικία με 5% ΦΠΑ
Με την εμπειρογνωμοσύνη ΕΤΕΚ ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για κτήριο ΤΚΑ
Ένα κτίριο πολλαπλών συμβολισμών σε τροχιά αναδιαμόρφωσης-Το πάλαι ποτέ Υπ. Εργασίας ξαναγεννάται(pics&vid)
Amathus Residences: Το νέο μεγαλεπήβολο έργο της Muskita Hotels, αναπόσπαστο κομμάτι του Amathus Beach Hotel(pics)
London Gin Night από την Consulco για τους συνεργάτες της
Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Μάιο-Πού έγινε και σε τι αφορούσε η ακριβότερη
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Πέφτει και άλλο το κατασκευαστικό κόστος με μειώσεις έως 9%-Σε ποια οικοδομικά υλικά αυξήθηκαν οι τιμές
Συστάθηκε η Ad Hoc Επιτροπή του Δήμου Λάρνακας για το έργο του λιμανιού και της μαρίνας
Altamira Real Estate: Ετοιμοπαράδοτες κατοικίες και διαμερίσματα σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο