Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών με διετή θητεία ο Αριστείδης Βουράκης-Αντιπρόεδρος ο Αντώνης Ρούβας

Τα ηνία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, για τα επόμενα δύο χρόνια αναλαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank, κ. Αριστείδης Βουράκης.

Κατά τις αρχαιρεσίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τραπεζών, που προηγήθηκαν του τελετουργικού μέρους, ο κ. Αντώνης Ρούβας Μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας ανέλαβε την Αντιπροεδρία του ΔΣ.

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά μετά τις καταστατικές αλλαγές στις οποίες πρόσφατα προχώρησε ο Οργανισμός, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα έχουν διετή θητεία σε σύγκριση με θητεία ενός έτους που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα, στο Δ.Σ. του Οργανισμού συμμετέχουν ως μέλη στελέχη και των οκτώ άλλων τραπεζών μελών του Συνδέσμου Τραπεζών.

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος συμπληρώνει φέτος 55 χρόνια ζωής και δρώντας ως η πλέον ισχυρή φωνή του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο αλλά και σε διεθνή βήματα, εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται σε έναν ακόμη πιο παραγωγικό, ουσιαστικό και επιδραστικό οργανισμό.

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου, Αριστείδη Βουράκη και του αντιπροέδρου, Αντώνη Ρούβα

Μετά την ανάδειξή του ως προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τραπεζών, ο κ. Βουράκης δήλωση: «Μετά την εκλογή μου στην προεδρία του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τραπεζών, δεσμεύομαι προς ουσιαστική, αποτελεσματική και ωφέλιμη συνεργασία του τραπεζικού κλάδου με στόχο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία».

Με τη σειρά του ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος, Αντώνης Ρoύβας, σημειώνει: «Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους οικονομικούς φορείς ώστε να ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε το τραπεζικό σύστημα με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και την ευημερία της κοινωνίας.

Δειτε Επισης

Λουίς ντε Γκίντος: Στο ανώτατο όριο η κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών-Θα αρχίσει να μειώνεται
Deutsche Bank: Ζημιές 143 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Η κατάσταση των ΜΕΔ στο τραπεζικό σύστημα της χώρας-Στα πόσα εκατ. τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Από Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για τα επιτόκια
Ελληνική Τράπεζα: Έληξε η σύμβαση εργοδότησης του Oliver Gatzke
Απέρριψε έφεση εγγυητών σε δάνειο στη Λαϊκή Τράπεζα το Ανώτατο Δικαστήριο-Το σκεπτικό της απόφασης
Καζιμίρ (ΕΚΤ): Μην έχετε δεδομένες τις δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Μαχλούφ (ΕΚΤ): Δεν βιαζόμαστε για μια νέα μείωση στα επιτόκια
Στη συνεδρία της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο η προσοχή επενδυτών και αποταμιευτών για μείωση επιτοκίων