Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το e-kalathi...Καμία ένσταση, πέφτουν οι υπογραφές για την πλατφόρμα

Σε τροχιά υλοποίησης αναμένεται να μπει από βδομάδας η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των λιανικών τιμών πώλησης βασικών καταναλωτικών προϊόντων, e-kalathi, με στόχο αυτή να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, ανέφερε ότι «μετά την ανακοίνωση του επιτυχόντος προσφοροδότη, δεν υπήρξε οποιαδήποτε προσφυγή ή ένσταση κατά της απόφασης του Συμβούλιου Προσφορών, κι ως εκ τούτου προχωρούμε κανονικά».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιώργη, η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή είχε πρόσφατα μία πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, ΣΑΪΜΠΕΡΣ Α.Ε Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Λύσεων Ηλεκτρονικού Εμπορίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι βασικές λεπτομέρειες της σύμβασης.

Ερωτηθείς πότε θα υπογραφεί η σύμβαση, ο κ. Καραγιώργης είπε ότι τα συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Απαντώντας δε σε σχετικό ερώτημα, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, εξέφρασε την ελπίδα η πλατφόρμα να είναι έτοιμη και να λειτουργήσει πριν το τέλος του χρόνου.

Οι προσφορές

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική εταιρεία ΣΑΪΜΠΕΡΣ Α.Ε Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Λύσεων Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για ανάπτυξη και λειτουργία της πλατφόρμας e-kalathi, είχε υποβάλει την χαμηλότερη προσφορά ύψους €222.101.

Σημειώνεται πως προσφορές για την πλατφόρμα είχαν υποβάλει κι άλλες οκτώ εταιρείες, οι οποίες κυμαίνονταν από €237.000 έως €472.001, ενώ το εκτιμώμενο κόστος για ανάπτυξη της πλατφόρμας είχε καθοριστεί στις €485.200 συν ΦΠΑ.

Η πλατφόρμα

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως, στόχος της πλατφόρμας e-kalathi είναι να καταστεί ένα εύχρηστο και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των καταναλωτών, μέσω του οποίου θα μπορούν να παρακολουθούν τις τιμές σε βασικά προϊόντα σε πραγματικό χρόνο και να κάνουν τις καλύτερες για τους ίδιους επιλογές.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως με βάση την νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή, στην πλατφόρμα e-kalathi θα συμμετέχουν μόνο οι υπεραγορές με ετήσιο κύκλο εργασιών 5 εκατομμυρίων ευρώ και πάνω, ενώ μέσω αυτής θα παρουσιάζονται οι τιμές για 350 προϊόντα με τον ίδιο κωδικό αγοράς.

Με δεδομένο, πάντως, ότι για την μεγάλη πλειοψηφία των προϊόντων υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά πέραν της μίας επωνυμίας, ο συνολικός αριθμός των προϊόντων μπορεί να φθάσει τα 1.500 ή και τις 2.000.

Αξίζει, ακόμη, να αναφερθεί ότι, με βάση τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή, οι συμμετέχοντες στην πλατφόρμα θα είναι υποχρεωμένοι καθημερινά μέχρι τις 9 το πρωί να αποστέλλουν τα δεδομένα με τις τιμές των προϊόντων τους στην Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή για να ενημερώνεται σχετικά και η πλατφόρμα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη, τόσο μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα όσο και μέσω ιστοσελίδας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Δειτε Επισης

Οι δύο καινοτόμες πλωτές κατασκευές σίτισης ψαριών της Levantina Fish στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικού (pics)
Άρχισαν οι ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ-Ανησυχούν οι ξενοδόχοι
Οι προορισμοί όπου ταξιδεύουν οι Κύπριοι-Η πρώτη χώρα με διαφορά και ποιες άλλες αποτελούν πόλο έλξης
Η διαδρομή του προϋπολογισμού στη Βουλή-Η πορεία που θα ακολουθήσει από την Επ. Οικονομικών έως την Ολομέλεια
Επιχειρείν πέρα απ' τα σύνορα...To success story τεσσάρων κυπριακών εταιρειών που κατέκτησαν τον κόσμο
Καρολίνα Πελενδρίτου-Γιώργος Καλλής στο Inspire 2024: Μετατρέποντας την αμφισβήτηση σε κίνητρο
Οι νέοι ηγέτες φέρνουν την αλλαγή-Το όραμα, η καταξίωση και η διαφοροποίηση στο Inspire 2024
Πέντε νέοι επιχειρηματίες στο Inspire 2024-Μοιράστηκαν εμπειρίες και έδωσαν συμβουλές
Η αξία και ο ρόλος των ESG για τις επιχειρήσεις… «Καυτή» συζήτηση στο Inspire 2024
Inspire 2024: Το ταξίδι του Cornel Amariei προς την απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία-«Η αποτυχία, είναι μια ευκαιρία»