«Parking Appλά»... Με έμπνευση και χρώματα από τα παιδιά γέμισε η οδός Κρήτης

Τι κάνουμε εμείς για ένα καλύτερο μέλλον; Παίρνουμε έμπνευση από τα παιδιά, τα στηρίζουμε και προχωράμε ξεκινώντας από την πόλη μας, αντιλαμβανόμενοι ότι ακόμα και η πιο μικρή συμβολή για το περιβάλλον είναι μεγάλη.

Η πινακίδα στην είσοδο γνωστού χώρου στάθμευσης στο κέντρο της Λευκωσίας γράφει «Parking Appλά» και αποτελεί ακόμα μια ενέργεια της Ελληνικής Τράπεζας, ώστε η βόλτα στην πόλη να γίνει πιο εύκολη και προσβάσιμη για όλους.

Η Ελληνική Τράπεζα στο ευρύτερο πλαίσιο της Στρατηγικής ESG της προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης για όλους τους πολίτες και επισκέπτες του κέντρου, στην οδό Κρήτης, παράλληλης της Λεωφ. Μακαρίου στη Λευκωσία.

ΧΡΩΜΑΤΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Στόχος είναι η στήριξη της ευρύτερης εκστρατείας του Δήμου Λευκωσίας να γνωρίσουμε εκ νέου την πόλη μας, χωρίς αυτοκίνητο. Να επιστρέψουν οι οικογένειες στο κέντρο, απολαμβάνοντας έναν περίπατο και ενθαρρύνοντας τη μετακίνηση με τα πόδια.

Τα οφέλη της μετακίνησης στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο είναι πολλαπλά, καθώς συνεπάγεται μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανση, αύξηση του χώρου πρασίνου, υψηλότερα επίπεδα ενεργητικής κινητικότητας, βελτίωση της συνολικής δημόσιας υγείας και μια ομορφότερη πόλη για όλους.

Μια πόλη, το μέλλον της οποίας ανήκει στα παιδιά, γι’ αυτό και η Ελληνική Τράπεζα θέλησε να εμπλέξει σε αυτή τη δράση τα ίδια.

ΧΡΩΜΑΤΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ2

Σε συνεργασία με τα Οικολογικά Σχολεία, τον θεσμό που στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα για περισσότερα από 25 χρόνια, ζήτησε από τους μαθητές να οραματιστούν μέσα από τις ζωγραφιές τους μια πιο πράσινη πόλη.

Τα παιδιά του Ελένειου Δημοτικού Σχολείου πήραν χρώματα και πινέλα και ζωγράφισαν ένα καλύτερο μέλλον.

Οι ζωγραφιές τους πλέον διακοσμούν τον περίγυρο του συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης, επιδιώκοντας να μας εμπνεύσουν, ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε, που καταναλώνουμε, που εργαζόμαστε και παράγουμε.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον δωρεάν χώρο στάθμευσης και να φωτογραφηθούν με τα έργα τους, ενθουσιάζοντας όλους για τα μηνύματα που κατάφεραν να στείλουν μέσα από αυτά.

ΧΡΩΜΑΤΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ3

Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι να ηγηθεί της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία πιστεύοντας ότι μια πράσινη επένδυση είναι μια πραγματική επένδυση για το μέλλον μας.

Η Ελληνική Τράπεζα στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ESG, που επικεντρώνεται στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας κουλτούρας και στη μείωση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές-Ένα έργο ορόσημο κόστους €50 εκατ.
«Πλαφόν» για φοιτητές/τριες από τρίτες χώρες στις ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
Πού επενδύουν οι Κύπριοι...Αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης της Freedom24
Pedalion Yachting: Νέα αποκλειστική συνεργασία με το ναυπηγείο COMITTI
Στην Κύπρο η πρόεδρος του ESMA Verena Ross για το Global Yield 2025
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»