Πάει για νέο μοντέλο διοίκησης ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Οι κατασταστικές αλλαγές στη γενική συνέλευση

Με σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό του πορεύεται προς τη φετινή διοργάνωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσής του ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, η οποία πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Τι προνοούν οι καταστατικές αλλαγές

Οι τροποποιήσεις στο καταστατικό του οργανισμού οδηγούν σε νέο μοντέλο διοίκησης, αφού πλέον ο Πρόεδρος θα έχει διετή θητεία σε σχέση με τη μονοετή που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, η μορφή της Εκτελεστικής Επιτροπής με το μοντέλο των τριών αντιπροέδρων αλλάζει και πλέον μια πιο συμπαγής ομάδα, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή θα χειρίζεται ζητήματα προς άμεση διευθέτηση, θα εκπροσωπεί τον οργανισμό και θα λειτουργεί εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου για χειρισμό σημαντικών θεμάτων.

Σημειώνεται, ότι η επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών σηματοδοτεί και τα 55 χρόνια ζωής του οργανισμού, που αποτελεί τη φωνή του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο.

Οι προωθούμενες κατά τη φετινή, επετειακή διοργάνωση αποσκοπούν στην πιο άμεση και αποτελεσματική λήψη και εφαρμογή αποφάσεων πολιτικής από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Τραπεζών.

Το τελετουργικό μέρος

Κατά το τελετουργικό μέρος της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τραπεζών θα απευθύνουν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα. Αννίτα Δημητρίου, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Χριστόδουλος Πατσαλίδης και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός. Ομιλίες θα κάνουν ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Πανίκος Νικολάου και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών, κ. Μιχάλης Καμμάς.

Ο κ. Giorgio Costantino της εταιρείας CRIF Group θα κάνει την κύρια παρουσίαση της εκδήλωσης με θέμα την εφαρμογή του ESG από τον τραπεζικό τομέα.

Του τελετουργικού μέρους θα ακολουθήσει δεξίωση προς όλους τους προσκεκλημένους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών.

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της ΕΠΑ η εξαγορά των Υπεραγορών Παπαντωνίου από την Σκλαβενίτης
Η περιοχή του Τροόδους σε τροχιά αναβάθμισης...Τα νέα έργα και αναπτύξεις που παίρνουν σάρκα και οστά
Ικανοποίηση Κώστα Κουμή για την πορεία του τουρισμού μέχρι σήμερα-«Επιτυγχάνουμε τον στόχο μας...»
Καλύτερο από το περσινό το πρώτο εξάμηνο για τον τουρισμό...Αυξημένες κατά 2,4% οι αφίξεις
Ο Νίκος Ποταμάρης νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου
Atterbury Europe: Συμφωνία με Αλφαμέγα για παρουσία στο Mall of Limassol, χρηματοδότηση από Eurobank
HSBC: Ο Georges Elhedery ο νέος CEO-Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα
Νέος διαγωνισμός για το Κέντρο Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε.-Τα έργα και το κόστος
Alexander The Great: Εκτεταμένη ανακαίνιση, ανανέωση και νέα εμφάνιση για το ξενοδοχείο της Πάφου (photos)
Κακάο: Στα ύψη η τιμή στην Ε.Ε., εξαίρεση η Κύπρος-Η αιτία των αυξήσεων και νέα δεδομένα από τον Αύγουστο