Πάει για νέο μοντέλο διοίκησης ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Οι κατασταστικές αλλαγές στη γενική συνέλευση

Με σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό του πορεύεται προς τη φετινή διοργάνωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσής του ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, η οποία πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Τι προνοούν οι καταστατικές αλλαγές

Οι τροποποιήσεις στο καταστατικό του οργανισμού οδηγούν σε νέο μοντέλο διοίκησης, αφού πλέον ο Πρόεδρος θα έχει διετή θητεία σε σχέση με τη μονοετή που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, η μορφή της Εκτελεστικής Επιτροπής με το μοντέλο των τριών αντιπροέδρων αλλάζει και πλέον μια πιο συμπαγής ομάδα, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή θα χειρίζεται ζητήματα προς άμεση διευθέτηση, θα εκπροσωπεί τον οργανισμό και θα λειτουργεί εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου για χειρισμό σημαντικών θεμάτων.

Σημειώνεται, ότι η επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών σηματοδοτεί και τα 55 χρόνια ζωής του οργανισμού, που αποτελεί τη φωνή του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο.

Οι προωθούμενες κατά τη φετινή, επετειακή διοργάνωση αποσκοπούν στην πιο άμεση και αποτελεσματική λήψη και εφαρμογή αποφάσεων πολιτικής από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Τραπεζών.

Το τελετουργικό μέρος

Κατά το τελετουργικό μέρος της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τραπεζών θα απευθύνουν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα. Αννίτα Δημητρίου, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Χριστόδουλος Πατσαλίδης και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός. Ομιλίες θα κάνουν ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Πανίκος Νικολάου και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών, κ. Μιχάλης Καμμάς.

Ο κ. Giorgio Costantino της εταιρείας CRIF Group θα κάνει την κύρια παρουσίαση της εκδήλωσης με θέμα την εφαρμογή του ESG από τον τραπεζικό τομέα.

Του τελετουργικού μέρους θα ακολουθήσει δεξίωση προς όλους τους προσκεκλημένους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών.

Δειτε Επισης

Κομισιόν: Συνεχίζεται η διαβούλευση για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον χρηματοοικονομικό τομέα
Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»
Προσθήκες υψηλής γαστρονομίας στο Captain's Bar and Terrace του St Raphael Resort (pics)
Mall of Limassol: Έτσι θα μοιάζει το νέο εμπορικό κέντρο της Λεμεσού από την Atterbury (video)
Ανοίγει γραφείο στην Κύπρο η ΕΤΕπ-«Σημαντική στιγμή, η οικονομία της χώρας θα έχει άμεση εξυπηρέτηση»
Μέσω Evacol η είσοδος της Hellenic Healthcare στο American Medical Center-Στην ΕΠΑ η συναλλαγή
Τρ. Κύπρου: Ανώτερος ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος ο Adrian Lewis, αλλαγές στην σύνθεση των Επιτροπών Δ.Σ.
Η υιοθέτηση τεχνολογιών από ΜμΕ για να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια
Τράπεζα Κύπρου: Δυναμικό παρών και στον τομέα της ναυτιλίας
Ενημερώνει τους πιστωτές της πρώην Λαϊκής για την πορεία εκκαθάρισης ο Αυγουστίνος Παπαθωμάς