Βάζει γκολ στα έσοδα της Γερμανίας από τον τουρισμό το Euro 2024-Αναμένει ώθηση ενός δισ. ευρώ

Η Γερμανία, η οποία φιλοξενεί το Euro 2024, μπορεί να αναμένει ώθηση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην οικονομία της χάρη στους ξένους τουρίστες που θα ταξιδέψουν στη χώρα για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 0,1% της οικονομικής παραγωγής κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ οι τομείς της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου τροφίμων της Γερμανίας πρόκειται να επωφεληθούν περισσότερο από τους αγώνες, ανέφερε το κορυφαίο ινστιτούτο οικονομικών ερευνών της χώρας.

«Ωστόσο, η επίδραση είναι μόνο βραχύβια, οπότε οι εξαγωγές υπηρεσιών λόγω της επιστροφής των τουριστών είναι πιθανό να μειωθούν και πάλι μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το τρίτο τρίμηνο και να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο στο ισοζύγιο», δήλωσε ο ερευνητής του ifo Gerome Wolf.

Περισσότεροι από 600.000 επιπλέον ξένοι τουρίστες και 1,5 εκατομμύριο επιπλέον διανυκτερεύσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ινστιτούτου που βασίζονται στους αριθμούς από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που φιλοξένησε η Γερμανία το 2006.

Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας αναμένει επίσης μια προσωρινή ανάκαμψη στους τομείς που αφορούν τους καταναλωτές μετά τις πολύ υποτονικές πωλήσεις λιανικής φέτος, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2006.

Οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η συνολική επίδραση του Euro 2024 στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξαρτάται επίσης από την απόδοση της γερμανικής εθνικής ομάδας στο τουρνουά.

Ο αγώνας της με τη Σκωτία θα ανοίξει το τουρνουά το βράδυ της Παρασκευής.

Δειτε Επισης

Βρετανία: Το δημόσιο χρέος κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ
UBS: Τι να επιλέξουν οι επενδυτές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους
Αισθητή επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο
«Χαλινάρι» στις δαπάνες βάζει η Κομισιόν-Επιστρέφει η δημοσιονομική πειθαρχία
Αμετάβλητο στο 5,25% το επιτόκιο της Τράπεζας Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2% για πρώτη φορά από το 2021
Χρυσός vs δολάριο: Πώς το πολύτιμο μέταλλο κερδίζει τη μάχη
Στο στόχαστρο των Βρυξελλών η Γαλλία για το δημοσιονομικό έλλειμμα-Βαρίδι το χρέος
Σε χαμηλό 30 ημερών το Bitcoin-Υποχώρησε κάτω από τα $65.000
Πληθωρισμός: Στο 2,4% στην Ελλάδα τον Μάιο του 2024-Στο 2,6% στην ευρωζώνη