Powered by

Με πληρότητα στο 85% τα αεροσκάφη που ήλθαν στην Κύπρο τον Μάιο-Αυξημένος ο δείκτης αυτό το διάστημα

Γύρω στο 85% ανήλθε ο δείκτης πληρότητας των αεροσκαφών που έφτασαν στην Κύπρο τον Μάιο, ενώ αυτό το διάστημα είναι αυξημένος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Κουρούπη, Διευθύντρια Αεροπορικής Aνάπτυξης και Eπικοινωνίας της Hermes Airports, προσθέτοντας πως σε ημερήσια βάση περίπου 41 χιλιάδες οι επιβάτες αναχωρούν από ή φθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Η κ. Κουρούπη σημείωσε ότι «η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε πολύ καλύτερα απ’ ότι υπολογίζαμε στις αρχές του χρόνου, όταν υπήρχε απώλεια αεροπορικών θέσεων λόγω κυρίως του πολέμου στο Ισραήλ και των προβλημάτων από μια αεροπορική εταιρεία, η οποία αναγκάστηκε να μειώσει τις θέσεις και τα αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν πτήσεις προς την Κύπρο».

Ωστόσο, συνέχισε, «τους τελευταίους μήνες, ύστερα από διάφορες ενέργειες και προσπάθειες που γίνονται, καταφέραμε να ανακτήσουμε μεγάλο μέρος της διαθεσιμότητας θέσεων που είχε χαθεί».

Σε ερώτηση τι γίνεται με την αγορά από το Ισραήλ, η κ. Κουρούπη απάντησε πως «από τη συγκεκριμένη χώρα είμαστε περίπου στο 90% του τι θα ήταν κανονικά η χρονιά».

Ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχουν αυξήσεις από άλλες αεροπορικές εταιρείες, είτε υπό τη μορφή νέων δρομολογίων είτε προσθήκης αεροπορικών θέσεων σε υφιστάμενα δρομολόγια».

Η καλοκαιρινή περίοδος, σημείωσε, «πηγαίνει πολύ καλά. Ο Μάιος ήταν 4% πιο πάνω από τον περσινό και συνολικά από την αρχή του χρόνου είμαστε 5% πιο πάνω από την προηγούμενη χρονιά, με δείκτες πληρότητας που είναι πιο ψηλοί από πέρσι. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όσον αφορά την επιβατική κίνηση», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κουρούπη είπε πως «βεβαίως ταξιδεύουν και οι Κύπριοι, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορικής κίνησης αφορά επισκέπτες στο νησί μας. Θεωρούμε πως το γεγονός ότι πάει καλά η επιβατική κίνηση σημαίνει ότι υπάρχουν και καλές προοπτικές για την τουριστική βιομηχανία».

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν νέα αεροπορικά δρομολόγια φέτος, απάντησε καταφατικά και σημείωσε πως «μεταξύ των νέων δρομολογίων είναι το Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, η Νάντη της Γαλλίας, το Ταλίν της Εσθονίας, η Ράντομ της Πολωνίας και το Λίβερπουλ της Βρετανίας. Ακόμα έχουν προστεθεί ορισμένα εποχιακά δρομολόγια από διάφορα περιφερειακά αεροδρόμια σκανδιναβικών χωρών, ενώ έχει αυξηθεί η διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων τόσο από τη Βρετανία όσο και από την Πολωνία», επεσήμανε.

Γενικά, ανέφερε η κ. Κουρούπη, «βλέπουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη δυναμική από διάφορες χώρες, ενώ σε ημερήσια βάση έχουμε περίπου 41 χιλιάδες αναχωρούντες και αφικνούμενους επιβάτες και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου. Ο δείκτης πληρότητας τον Μάιο ήταν γύρω στο 85% ενώ αυτό το διάστημα έχει αυξηθεί», σημείωσε.

Οσον αφορά τη ρωσική αγορά, η Μαρία Κουρούπη είπε πως «παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την Κύπρο, εντούτοις υπάρχει μια σταθερή ροή αφίξεων επισκεπτών από τη χώρα αυτή στο νησί μας μέσω άλλων χωρών. Θεωρούμε ότι η φετινή θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Επτά σημεία που σχετίζονται με τον μύθο της Αφροδίτης μέσω app
Emirates: Open day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Κύπρο
Κ. Κουμής: Η αφετηρία του δημοσιεύματος της Daily Express-«Οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί για τον τουρισμό»
«Πάμε Ελλάδα» το μήνυμα της Aegean για το ταξίδι της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι
Βλέπει πανικό στην Κύπρο για μειωμένες κρατήσεις τουριστών η Daily Express-«Παρατραβηγμένο και ετεροχρονισμένο»
Ταξίδια: Τέλος το «revenge travel»-Προβλήματα για τις αεροπορικές από τους αυξημένους ναύλους
Nissi Park: Αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών μέσω ανακαίνισης δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (photos)
Όμιλος Punin: Η δραστηριοποίηση, τα μεγάλα σχέδια και το όραμα του ιδρυτή του για την Κύπρο
Κομισιόν: Νέος οδηγός για τα δικαιώματα επιβατών στα αεροπλάνα
Μουράτ Ζιάζικοφ: Οι παράγοντες του τουρισμού περιμένουν τους Ρώσους τουρίστες