Η απάντηση της Ρωσίας στις νέες κυρώσεις-Τέλος δολάριο και ευρώ στο Χρηματιστήριο

Δίνοντας την απάντησή της στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, η Ρωσία, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις συναλλαγές συναλλάγματος σε δολάρια και ευρώ στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.

Το χρηματιστήριο ανέφερε επίσης ότι θα σταματήσει η διαπραγμάτευση μετοχών και οι συναλλαγές στην αγορά χρήματος που διακανονίζονται σε δολάρια και ευρώ.

Η Ουάσιγκτον διεύρυνε τις κυρώσεις της κατά του Κρεμλίνου την Τετάρτη, καθώς οι ηγέτες της G7 ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν στην Ιταλία για μια σύνοδο κορυφής όπου οι πιο σημαντικές προτεραιότητες θα είναι η ενίσχυση της υποστήριξης προς την Ουκρανία και η κατάρριψη της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας.

Το πακέτο κυρώσεων της Τετάρτης στοχεύει κινεζικές εταιρείες που βοηθούν τη Ρωσία να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερες από 4.000 ρωσικές επιχειρήσεις και ιδιώτες από την έναρξη του πολέμου, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη ροή χρημάτων και όπλων προς τη Μόσχα, της οποίας η ανώτερη δύναμη πυρός της έδωσε πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, νέες εταιρείες εμφανίζονται συνεχώς καθώς η Ρωσία προσπαθεί να επεξεργαστεί εκ νέου τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ενώ οι κυρώσεις δεν έχουν σταματήσει τη ροή παράνομων εμπορευμάτων, ο στόχος είναι να καταστήσει δυσκολότερη για τη Ρωσία η προμήθεια τεχνολογίας ζωτικής σημασίας. Το πακέτο κυρώσεων της Τετάρτης αφορά περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια στο εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και των προμηθευτών για τον πόλεμο της.

Περισσότερες από 300 νέες κυρώσεις στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό στο να αποτρέψουν άτομα και εταιρείες σε χώρες όπως η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία από το να βοηθήσουν τη Μόσχα να παρακάμψει τους δυτικούς φραγμούς για την απόκτηση βασικής τεχνολογίας.

Απειλούν επίσης τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με κυρώσεις εάν συναλλάσσονται με σχεδόν οποιαδήποτε ρωσική οντότητα υπό την επιβολή κυρώσεων, υπογραμμίζοντας την άποψη των ΗΠΑ ότι το Κρεμλίνο έχει στρέψει τη ρωσική οικονομία σε πολεμική βάση.

Δειτε Επισης

Βρετανία: Το δημόσιο χρέος κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ
UBS: Τι να επιλέξουν οι επενδυτές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους
Αισθητή επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο
«Χαλινάρι» στις δαπάνες βάζει η Κομισιόν-Επιστρέφει η δημοσιονομική πειθαρχία
Αμετάβλητο στο 5,25% το επιτόκιο της Τράπεζας Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2% για πρώτη φορά από το 2021
Χρυσός vs δολάριο: Πώς το πολύτιμο μέταλλο κερδίζει τη μάχη
Στο στόχαστρο των Βρυξελλών η Γαλλία για το δημοσιονομικό έλλειμμα-Βαρίδι το χρέος
Σε χαμηλό 30 ημερών το Bitcoin-Υποχώρησε κάτω από τα $65.000
Πληθωρισμός: Στο 2,4% στην Ελλάδα τον Μάιο του 2024-Στο 2,6% στην ευρωζώνη