Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΧΑΚ-Κέρδη 0,88% την Τετάρτη

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου την Τετάρτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 164,34 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,88%.

Ο Δείκτης FCSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη επίσης 0,88% κλείνοντας στις 99,96 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στις €648.606, με τις μισές περίπου να αφορούν τις μετοχές της Demetra Holdings Plc.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 1,24% και ακολούθησαν οι Επενδυτικές με άνοδο 0,89%. Τα Ξενοδοχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή ενώ η Εναλλακτική Αγορά μειώθηκε κατά 0,57%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Demetra Holdings Plc με €323.182 (άνοδος 0,90% – τιμή κλεισίματος €1,12). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €267.528 (άνοδος 2,38% - τιμή κλεισίματος €4,30), της Ελληνικής Τράπεζας με €22.011 (άνοδος 1,17% - τιμή κλεισίματος €2.59), της The Cyprus Cement Public με €12.597 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,77) και της Logicom με €6.254 (πτώση 0,63% - τιμή κλεισίματος €3,14).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, οκτώ πτωτικά και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 146.

Εξάλλου το ΧΑΚ ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ZREES FRACTION PLC, σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, λόγω του ότι η εταιρεία δεν διατηρεί υπηρεσίες Συμβούλου Εισαγωγής, το οποίο αποτελεί συνεχή υποχρέωση της.

Η απόφαση αυτή θα ισχύει από σήμερα.

Σημειώνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 12 Αυγούστου 2024) ή νωρίτερα, εάν η εταιρεία προβεί στο διορισμό νέου Συμβούλου Εισαγωγής.

Δειτε Επισης

Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσια τομέα μετά από 15 χρόνια και με έναρξη ισχύος τον Οκτώβριο
Μ. Παναγιώτου: Προκήρυξη επενδυτικών παρεμβάσεων €10 εκατ. ως τέλη Ιουλίου