Powered by

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΧΑΚ-Κέρδη 0,88% την Τετάρτη

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου την Τετάρτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 164,34 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,88%.

Ο Δείκτης FCSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη επίσης 0,88% κλείνοντας στις 99,96 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στις €648.606, με τις μισές περίπου να αφορούν τις μετοχές της Demetra Holdings Plc.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 1,24% και ακολούθησαν οι Επενδυτικές με άνοδο 0,89%. Τα Ξενοδοχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή ενώ η Εναλλακτική Αγορά μειώθηκε κατά 0,57%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Demetra Holdings Plc με €323.182 (άνοδος 0,90% – τιμή κλεισίματος €1,12). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €267.528 (άνοδος 2,38% - τιμή κλεισίματος €4,30), της Ελληνικής Τράπεζας με €22.011 (άνοδος 1,17% - τιμή κλεισίματος €2.59), της The Cyprus Cement Public με €12.597 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,77) και της Logicom με €6.254 (πτώση 0,63% - τιμή κλεισίματος €3,14).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, οκτώ πτωτικά και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 146.

Εξάλλου το ΧΑΚ ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ZREES FRACTION PLC, σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, λόγω του ότι η εταιρεία δεν διατηρεί υπηρεσίες Συμβούλου Εισαγωγής, το οποίο αποτελεί συνεχή υποχρέωση της.

Η απόφαση αυτή θα ισχύει από σήμερα.

Σημειώνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 12 Αυγούστου 2024) ή νωρίτερα, εάν η εταιρεία προβεί στο διορισμό νέου Συμβούλου Εισαγωγής.

Δειτε Επισης

Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Η τάση σχετικά με τον κίνδυνο φτώχειας που παρατηρείται στην Κύπρο και την Ε.Ε.
Μη διαθέσιμη προσωρινά η είσοδος στο TAXISnet για χρήστες εξωτερικού
Έτοιμη να δώσει ξανά…ρεύμα στην επιδότηση του ηλεκτρισμού η Κυβέρνηση-«Μέτρα στοχευμένα και διάρκειας»
Είδε ηγέτες επιχειρήσεων από την Ινδία ο Invest Cyprus-Ενισχύονται οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί
Οι προτεραιότητες του Κώστα Καδή για αλιεία και ωκεανούς-Γραπτές απαντήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο