Powered by

Όχι στην Περνέρα το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων-Έκκληση από τους διευθυντές ξενοδοχείων στην κυβέρνηση

Έκκληση στην Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Υπηρεσίες να επανεξετάσουν την απόφαση τους για μεταφορά του Κέντρου Ασυνόδευτων Ανηλίκων από την Περνέρα σε καταλληλότερη περιοχή, απευθύνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «η μεταστέγαση αιτητών πολιτικού ασύλου σε συγκρότημα τουριστικών διαμερισμάτων στο κέντρο της τουριστικής περιοχής Περνέρας του Δήμου Παραλιμνίου, αποτελεί ορατό κίνδυνο σοβαρής υποβάθμισης με αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις σε μια καταπονημένη περιοχή που προσπαθεί να επανεύρει την ταυτότητα και την εμπορικότητα της».

Προστίθεται ότι «η λειτουργία ενός τέτοιου Κέντρου θα αλλοιώσει δραματικά τον χαρακτήρα της περιοχής, θα μειώσει την αξία των διακοπών σε όλα τα γειτονικά αδειούχα ξενοδοχεία και θα αποτελεί τροχοπέδη σε όσους είχαν πρόθεση να επιλέξουν την περιοχή Περνέρας για τις διακοπές αναψυχής ή τουριστικής επίσκεψης, σε κέντρα εστίασης ή παραλίες της».

Περαιτέρω, σημειώνεται στην ανακοίνωση «η ενδεχόμενη λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου θα αυξήσει το βαθμό ανελκυστικότητας της περιοχής που δοκιμάστηκε βάναυσα τα τελευταία χρόνια οδηγώντας στο κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις.  Ήδη τουριστικοί πράκτορες εκφράζουν τη δυσφορία τους και δεν αποκλείουν αποχώρηση από καταλύματα της περιοχής».

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωση του πως «έστω και την δωδεκάτη, καλείται η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της όπως επανεξετάσουν την απόφαση τους και προστατεύσουν μια περιοχή με πέραν των τριών χιλιάδων τουριστικών και οικιστικών κλινών, μεταφέροντας το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε καταλληλότερη περιοχή».

Δειτε Επισης

Θάνος Μιχαηλίδης: Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων το τριήμερο του Κατακλυσμού
Προσθήκες υψηλής γαστρονομίας στο Captain's Bar and Terrace του St Raphael Resort (pics)
Νεόφυτος Θρασυβούλου: Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια οι εργαζόμενοι από τρίτες χώρες
Σχεδόν γεμάτα το τριήμερο του Κατακλυσμού τα ξενοδοχεία στην επαρχία Αμμοχώστου
ΕΤΑΠ Πάφου: Οι δράσεις για αύξηση της επισκεψιμότητας και ανάδειξης των κοινοτήτων Ακάμα
Μάριος Πολυβίου: Γύρω στο 75% με 80% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Λάρνακας
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Ανοικτή πρόσκληση για φωτογραφίες, reels και βίντεο που αναδεικνύουν τη Λευκωσία
Απορρίφθηκαν από τη Βουλή οι προτάσεις νόμου για τις κατασκηνώσεις πολυτελείας και τα επισκέψιμα αγροκτήματα
Emirates: Έτσι αναβαθμίζει την εμπειρία των μελών του το πρόγραμμα επιβράβευσης Skywards-Οι πέντε τρόποι
Γαλάζια ανάπτυξη: Η δημιουργία και η ενίσχυση μιας δυναμικής κοινότητας ιδιοκτητών σκαφών στην Κύπρο