Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Τα δώδεκα από τα μεγαλύτερα κέντρα αποθήκευσης της Κύπρου

Εκτείνονται σε χώρους χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Εντυπωσιάζουν με τη δυναμική τους, που εν πολλοίς κρίνεται από τη χωρητικότητα σε παλετοθέσεις, η οποία δεν παύει να μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς.

Πείθουν για τις δυνατότητές τους με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτουν, με τα συστήματα, τους αυτοματισμούς και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται από το εξειδικευμένο προσωπικό τους.

Είναι κέντρα αποθήκευσης και διανομής που ανταποκρίνονται με το παραπάνω στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς και παρουσιάζονται έτοιμα για να ικανοποιήσουν τις επόμενες.

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 2 του μήνα, παρουσιάζονται 12 από αυτά, που αποτελούν από τα μεγαλύτερα κέντρα αποθήκευσης της Κύπρου με δυναμική 110.000+ παλετοθέσεων και έκταση 120.000+ τ.μ.

Απώτερος στόχος, να αναδειχθεί η δυναμική και ο σημαντικός ρόλος που οι μεγάλες αποθήκες και τα κέντρα διανομής διαδραματίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία του κυπριακού εμπορίου, αποτελώντας κρίσιμο κομμάτι της οικονομίας μας.

Το περιοδικό IN Business, έχοντας πλέον παράδοση στο να παρουσιάζει εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που διακρίνονται στους τομείς τους, φιλοξενεί mega warehouses που σπάνια ανοίγουν τις πόρτες και τα επαγγελματικά χαρτιά τους.

Γίνεται έτσι, για άλλη μια φορά, η αφορμή ώστε σημαντικές εταιρείες να αναδείξουν όσα κάνουν τις αποθήκες τους να ξεχωρίζουν. Στην περίπτωση της Vassos Eliades, για παράδειγμα, μια αποθήκη-πρότυπο με μηδενικές εκπομπές ρύπων εκτός των άλλων που σημειώσαμε.

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business διαβάστε επίσης:

CIM-Cyprus Business School &Judge Business School, University of Cambridge: Σύμπραξη κορυφής

  • Η συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα του executive education της Κύπρου

Αναλυτικά, στο νέο τεύχος του περιοδικού IN Business που κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε digital έκδοση αυτή την Κυριακή 2 Ιουνίου, διαβάστε:

new issue

  • KINGS OF CAPACITY

Επισκεφθήκαμε 12 από τα μεγαλύτερα κέντρα αποθήκευσης της Κύπρου με δυναμική 120.000+ παλετοθέσεων και έκταση 110.000+ τ.μ.

Ο φωτογραφικός φακός του IN Business απαθανάτισε και η σύνταξη κατέγραψε, όσα άκουσε από στελέχη κέντρων αποθήκευσης για την έκταση των χώρων που διαθέτουν, τη χωρητικότητα σε παλετοθέσεις, τον εξοπλισμό, τους αυτοματισμούς και τα προηγμένα συστήματα που το δυναμικό τους χρησιμοποιεί, αναγνωρίζοντας τον πρωταγωνιστικό άρα και κρίσιμο ρόλο του διαδραματίζουν στην απρόσκοπτη λειτουργία του εμπορίου της χώρας μας.

  • Vassos Eliades: Μηδέν ρύποι από ενέργεια

Η μετάβαση του μεγάλου κέντρου αποθήκευσης της εταιρείας σε χώρο με μηδενικές εκπομπές ρύπων από ηλεκτρική ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

  • Σύμπραξη κορυφής

Τα πρωτόγνωρα για την Κύπρο οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία του CIM-Cyprus Business School με το Judge Business School, University of Cambridge στον τομέα του executive education απαριθμεί ο CEO του κυπριακού ακαδημαϊκού ιδρύματος, Γιάγκος Χατζηγιάννης.

  • Πλώρη για το απέραντο γαλάζιο

Το μεράκι για τη θάλασσα και η διαπίστωσή τους ότι, σε αντίθεση με τη νησιωτική Ελλάδα, η εν πλω κίνηση στην Κύπρο είναι σχεδόν ανύπαρκτη, οδήγησε τον Κωνσταντίνο Παπαλουκά και την Κατερίνα Μπάρκα να βάλουν πλώρη για τη δημιουργία της Pedalion Yachting, με σημείο αφετηρίας τη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

  • EΥΡΗΚΑ: Customer first

Με 60 και πλέον χρόνια ιστορίας η Εύρηκα απαντά στις προκλήσεις του συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος της αγοράς με φιλοσοφία think globally, but act locally, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του Κύπριου καταναλωτή, σύμφωνα

με τον γενικό διευθυντή της, Ιάσονα Νεοφύτου.

  • Enavsma στα όνειρα των νέων

Η επιχειρηματίας Νατάσα Μιχαηλίδου και η επιστήμονας Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, ηγέτιδες η καθεμιά στον τομέα της, πιστεύουν αμφότερες στη συνεχή μάθηση και ανάπτυξη και το αποδεικνύουν εμπράκτως.

Η πρώτη από τη θέση της προέδρου και η δεύτερη του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Enavsma Foundation, που χορηγεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές.

  • CIFA: New leadership era

Λίγους μήνες μετά την εκλογή της, η νέα πρόεδρος του CIFA, Μαρία Παναγιώτου, μοιράζεται με το IΝ Business τους στόχους, τις προοπτικές και τη δυναμική του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο.

  • Waste Wisely Cyprus: Targeting Food Waste

Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus και οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια που στόχο είχε τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων.

  • Business Guide

Τhe future of pensions

Δειτε Επισης

Η πλειοψηφία των Κυπρίων είναι ενημερωμένοι για τη σπατάλη τροφίμων
Νικόλας Χατζηνικολάου: Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις τράπεζες με εφαρμογή ESG
Μαρίνος Βουκής: Γιατί να αποφύγουν οι επιχειρήσεις το Greenwashing
Κυριάκος Παρπούνας: Το πλαίσιο ESRS και τα πέντε βήματα εφαρμογής
Δύο επιχειρηματικά case studies που χρησιμοποιούν βέλτιστες πρακτικές ESG δίνουν το παράδειγμα
Ανδρέας Γιόρτσιος: 100% ηλεκτρική ενέργεια στα εργοστάσια Coca-Cola HBC Κύπρου από ΑΠΕ
Κορυφαίες εταιρείες βραβεύτηκαν στα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Ενσωμάτωση της ηθικής κουλτούρας σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου
PwC Κύπρου: Καθοριστικής σημασίας οι ξένες επενδύσεις για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας
Αλίκη Δράκου: Η άλλη πτυχή της βιωσιμότητας και τι περιλαμβανει το σχέδιο που υλοποιεί η Cyta