ΡΙΚ: Στον... αέρα ο Θανάσης Τσώκκος-Τέθηκε σε διαθεσιμότητα, εξετάζονται καταγγελίες εις βάρος του

Σε διαθεσιμότητα έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ τον Γενικό Διευθυντή, Θανάση Τσώκκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΡΙΚ συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή «και αποφάσισε ομόφωνα να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Γενικό Διευθυντή ΡΙΚ κον Θανάση Τσώκο από την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 καθότι εξετάζονται καταγγελίες  εις βάρος του».

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προστίθεται, καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Διευθυντής Προσωπικού και Διοίκησης, Κώστας Νικολαΐδης.

Από την άλλη, εκκληση στην πολιτεία και τους ανεξάρτητους θεσμούς να στηρίξουν το ΡΙΚ, «για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα να επιτελεί το ρόλο και την αποστολή του προς το καλό της κοινωνίας», απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Θανάσης Τσώκος.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Τσώκου «η προσπάθεια συρρίκνωσης και ελέγχου του ΡΙΚ από συγκεκριμένους κύκλους θα αποτύχει.

Θα δώσουμε τη μάχη συλλογικά για θωράκιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ως βασικού πυλώνα δημοκρατικότητας στον τόπο μας». 

Κάλεσε επίσης την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, τον Γενικό Ελεγκτή και την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, για άμεση εξέταση της καταγγελίας του για διαφθορά.

Δειτε Επισης

Cyta: Μέτρα στήριξης για κατοίκους και επιχειρήσεις στις πληγείσες κοινότητες από την πυρκαγιά
Πρόσκληση προς έφηβες στην Κύπρο-Πάρε μέρος δωρεάν στο FEM Online Program και ανακάλυψε τη δύναμή σου ως ηγέτιδα
Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Υπεραγορές Αλφαμέγα: Κουπόνια συνολικής αξίας €1000 για ψώνια σε κάθε οικογένεια που έχασε τη μόνιμη κατοικία της
Στο πλευρό των πληγέντων το My Mall Limassol-Αρχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες από το υπουργείο Ενέργειας
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
Στην κορυφή των βάσεων η Ιατρική και η Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών