Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο American Medical Center-Μάγεψε ασθενείς και προσωπικό(pics)

Κλασσικές μελωδίες άρτια και με ευαισθησία εκτελεσμένες, πλημμύρισαν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, το χώρο υποδοχής του American Medical Center (AMC), εκπλήσσοντας ευχάριστα ασθενείς και προσωπικό.

Τη συναυλία με έργα διάσημων μουσουργών, διοργάνωσε για άλλη μια φορά το Ίδρυμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, σε συνεργασία με το American Medical Center (AMC).

2

Τη συναυλία διεύθυνε ο καταξιωμένος μαέστρος Ανδρέας Ασιήκκης και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν έργα σπουδαίων κλασικών συνθετών, όπως Μπετόβεν, Μέντελσον και Ροσσίνι, καθώς και έργα του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Στέλιου Πισσή.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ευεργετική επίδραση στην αποθεραπεία των ασθενών, αφού είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του «ευ ζην», ενώ λειτουργεί ως αντιστρεσογόνο για άτομα τα οποία νοσηλεύονται σε Ιατρικά Κέντρα.

3

Ο άνθρωπος βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του American Medical Center δήλωσε ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου Καρδιοθωρακοχειρουργός και συνιδρυτής του AMC, τονίζοντας ότι η μουσική αποτελεί μια από τις σύγχρονες μεθόδους, η οποία ενισχύει την αποθεραπεία και τονώνει την ψυχολογία των ασθενών.

4

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, το οποίο στοχεύει να φέρει την κλασική και άλλα είδη ορχηστρικής μουσικής κοντά σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως ενοίκους διαφόρων ιδρυμάτων και Ιατρικών Κέντρων.

5

Δειτε Επισης

Ελληνική Τράπεζα και PwC Cyprus γιόρτασαν τη γυναίκα στη Διπλωματία στην αυλή του Hamam Omeye (pics)
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο American Medical Center-Μάγεψε ασθενείς και προσωπικό(pics)
«Λύμπια Καλοκαίρι 2024» powered by Epic... Ένα Epic μουσικό καλοκαίρι ξεκινάει με υπέροχες συναυλίες
Le Sundeck Robuchon: Το εντυπωσιακό Grand Opening Summer Party
Μαγευτικές καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στη Lidl Food Academy
Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας