Με συμφωνία τριών σημείων, διασφαλίζεται το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων της Kition-Τι προβλέπει

Σε συμφωνία κατέληξαν Κυβέρνηση και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη.

Στο πλαίσιο της διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, συμφωνήθηκε μεταξύ Κυβέρνησης και εκπροσώπων εργαζομένων:

Πρώτο: Η εξασφάλιση της μεταβατικής εργοδότησης από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας και Αμμοχώστου του προσωπικού του οποίου η εργοδότηση τερματίζεται μετά τον τερματισμό της σύμβασης της κυβέρνησης με την εταιρεία Κίτιον.

Δεύτερο: Συμφωνήθηκε να γίνει καταγραφή των εργασιών που εκτελούνταν από αυτούς τους εργαζομένους, σε συνάρτηση με τις εργασίες που διεξάγονται στο λιμάνι και τη μαρίνα για την ανάθεση ανάλογων καθηκόντων.

Τρίτο: Συμφωνήθηκε να συμπεριληφθεί στους όρους του διαγωνισμού για την ανάθεση της διαχείρισης και ανάπτυξης λιμανιού και της μαρίνα Λάρνακας, η εργοδότηση αυτού του προσωπικού από τον νέο ανάδοχο.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας, οι διεργασίες, που προνοούνται σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου τον ρόλο του εργοδότη για την εξασφάλιση της μεταβατικής εργοδότησης του προσωπικού, για το οποίο τερματίζεται η απασχόληση στο λιμάνι και τη μαρίνα αναλαμβάνει η Αναπτυξιακή Εταιρία Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Όπως σημείωσε, οι όροι εργοδότησης του προσωπικού αυτού είναι εκείνοι, που προνοούνται μέσα από τη συλλογική σύμβαση, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε ισχύ.

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, είπε ότι «η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα μας» για να προσθέσει ότι «με χαρά μπορούμε να δούμε σήμερα ότι έχουμε φτάσει σε μια καλή λύση, για το τι προνοεί η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους».

Η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, δήλωσε από πλευράς ότι «μετά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση οι εργαζόμενοι, που σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο λιμάνι και τους οποίους εμείς εκπροσωπούμε και έχουμε ρυθμισμένους όρους απασχόλησης, μέσα από τη συλλογική σύμβαση να συνεχίσουν να εργοδοτούνται με τους ίδιους όρους απασχόλησης».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πλαίσιο, το οποίο έχει αποφασιστεί και έχει συμφωνηθεί, «δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο ΓΓ ΟΜΕΠΕΓΙΕ-ΣΕΚ, Χαράλαμπος Αυγουστή, είπε πως «εφόσον έχουμε συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο είναι ικανοποιητικό και είναι μια σωστή βάση, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργεί το λιμάνι και να έχουν εργασία με τη συλλογική τους σύμβαση και τους όρους εργοδότησης αυτοί οι άνθρωποι, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι μέλη μας να μην θυματοποιηθούν από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία βιώσαμε με τον τερματισμό των εργασιών με την ανάδοχο εταιρεία».

Δειτε Επισης

Νέα εβδομάδα, νέες επενδυτικές ευκαιρίες από την Altamira Real Estate
Astrobank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Cyfield: Το κέντρο της Λευκωσίας αλλάζει-Αστικά αντιπλημμυρικά έργα στην ενορία Τρυπιώτη
Σε εξέλιξη η κατασκευή του Zeus Tower-Signature Collection-Εντυπωσιακό βίντεο από τα έργα στο Limassol Blu Marine
Ονειρικές πολυτελείς κατοικίες με θέα τη θάλασσα
The Great Ocean Building: Μια νέα πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη στη Λεμεσό-Τι θα περιλαμβάνει
Χωρίς άσπρο καπνό αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια... οικοδόμησης συμφωνίας για τη συλλογική σύμβαση
Αύξηση 3,3% στον αριθμό αδειών οικοδομής το πρώτο τρίμηνο του 2024-Τα στοιχεία ανά κατηγορία έργου
Έρχεται το μεγάλο Open Day της Altamira Real Estate στο Majestic Gardens στην Τερσεφάνου
AstroΒank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση