Αλφαμέγα: Ζωηρό ενδιαφέρον για την ακαδημία κρεοπωλών-Διατηρείται ζωντανό το επάγγελμα που κινδύνευε να χαθεί

Σε χρόνο ρεκόρ εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμες θέσεις για το επιχορηγημένο πρόγραμμα κατάρτισης κρεοπωλών από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα.

Το πρόγραμμα, το οποίο τρέχει για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι το μοναδικό που πιστοποιεί το επάγγελμα του κρεοπώλη στην Κύπρο από το 2022, προσφέροντας την ευκαιρία στους απόφοιτους να ενταχθούν σε έναν κλάδο με αξιοσημείωτες απολαβές.

Η φετινή ακαδημία κρεοπωλών αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα, σε συνεργασία με τα Προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και τη Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με την στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, προσφέροντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν τα εφόδια που απαιτούνται για μία νέα καριέρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Νεαροί ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον από νεαρούς υποψήφιους, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ανέρχεται στα 32 έτη.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Μάριος Αντωνίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αμείωτο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται κατά την τελευταία τριετία που τρέχει το πρόγραμμα κατάρτισης κρεοπωλών, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι αρκετοί νέοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το επάγγελμα του κρεοπώλη.

«Μας χαροποιεί το ενδιαφέρον νεαρού κόσμου να ακολουθήσει το επάγγελμα του κρεοπώλη. Μέσω της πλήρους επιχορήγησης του προγράμματος από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα, διατηρούμε ζωντανό ένα επάγγελμα που έτεινε να εξαφανιστεί μέσα στα χρόνια λόγω της μη ύπαρξης σχολής που να εκπαιδεύει, να καταρτίζει και να πιστοποιεί το εν λόγω επάγγελμα», εξήγησε σχετικά ο κ. Αντωνίου.

kreopoleia900

Ευκαιρίες άμεσης εργοδότησης

Η ολιγάριθμη ακαδημία θα απαρτίζεται από μόλις 12 άτομα, λόγω της ανάγκης να διατηρηθούν οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας που εφαρμόζονταν και κατά τις προηγούμενες ακαδημίες.

Η πολύωρη παρουσία των συμμετεχόντων στο εργαστήριο και η απαιτητικότητα της διδασκαλίας προϋποθέτουν την παρουσία μόλις λίγων συμμετεχόντων σε κάθε πρόγραμμα κατάρτισης.

Το απαιτητικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα θα διεξάγεται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή (16:00-20:00) μέχρι και το τέλος Ιουλίου.

Προσφέρει πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, τα οποία διδάσκουν καταρτισμένοι καθηγητές και έμπειροι επαγγελματίες στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια του Intercollege και των Υπεραγορών Αλφαμέγα.

Οι απόφοιτοι της ακαδημίας έχουν δυνατότητα άμεσης εργοδότησης στις Υπεραγορές Αλφαμέγα με σημαντικές απολαβές, αλλά και την ευκαιρία διεκδίκησης θέσεων εργασίας σε συναφείς επαγγελματικούς κλάδους, τόσο στην Κύπρο όσο και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών το εξάμηνο
Πώς μοιράζεται η πίτα των εξαγωγών-Η δυναμική και η αξία χαλλουμιού και φαρμάκων
Το Hyundai Tucson γιορτάζει δύο δεκαετίες καινοτομίας-Το ταξίδι προς την επιτυχία
Αυτοκινητοβιομηχανία: Ποιες εταιρείες άλλαξαν λογότυπο (pics)
Στις 12 Σεπτεμβρίου οι γενικές συνελεύσεις CTC, Ermes και Woolworth
Κίνα: Πώς χτίζει την παγκόσμια κυριαρχία της στην αυτοκινητοβιομηχανία
Βιώσιμη γαστρονομία: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το στομάχι
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Το Hyundai TUCSON πρώτο σε πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Αυθεντικά αναλώσιμα HP: Η διαχρονική επιλογή για ποιότητα, ασφάλεια, οικονομία και βιωσιμότητα