Προειδοποίηση Γέλεν: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες στη Ρωσία αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο

H Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποίησε τις ευρωπαϊκές τράπεζες ότι αντιμετωπίζουν πολλούς κίνδυνος από τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αυστηροποιήσουν τις κυρώσεις κατά τραπεζικών ιδρυμάτων με παρουσία στη χώρα.

«Εξετάζουμε να αυστηροποιήσουμε τις κυρώσεις μας σε τράπεζες που κάνουν δουλειές στη Ρωσία», δήλωσε η Γέλεν σε συνέντευξή του στο Reuters στο περιθώριο της συνόδου της G7 στην Ιταλία.

Η ίδια ανέφερε ότι οι κυρώσεις σε τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία θα επιβληθούν «αν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό, αλλά η παρουσία στη Ρωσία δημιουργεί πολύ μεγάλους κινδύνους».

Ερωτώμενη αν θα ήθελε να δει να αποχωρούν από τη Ρωσία η αυστριακή Raiffeisen International και η ιταλική Unicredit, η Γέλεν απάντησε: «Πιστεύω ότι οι εποπτικές τους αρχές τις έχουν συμβουλεύσει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές σχετικά με το τι κάνουν εκεί».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα, κάλεσε τις ιταλικές τράπεζες να φύγουν από τη Ρωσία γιατί η παραμονή τους στη χώρα πλήττει τη φήμη τους.

Δειτε Επισης

Η συνταγή της Τρ. Κύπρου για διατήρηση υψηλής κερδοφορίας-Οι πέντε βασικές προτεραιότητες και οι επί μέρους στόχοι
Μείωση 11% το 2024 στα παραχαραγμένα τραπεζογραμμάτια ευρώ, αλλά συνιστά προσοχή η ΚΤΚ
Μίλτος Μιχαηλάς: Ενισχύσαμε την κερδοφορία μας, κερδίσαμε σημαντικές μάχες στην αγορά-Η απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Alpha Bank
Τα ΜΕΔ στις εταιρείες... Δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Τα στοιχεία της ΚΤΚ
Οι δυνατότητες του Hellenic Bank Mobile App...Νέα εποχή στις τραπεζικές συναλλαγές
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Ένα βήμα πριν από το μεγαλύτερο σερί κερδοφορίας από το 1997
Πώς η «αλλαγή φρουράς» της ΕΚΤ μπορεί να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική
HSBC: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη του 2024-Επαναγορά μετοχών $2 δις
Οι επιδόσεις της Τράπεζας Κύπρου το 2024…Επιβεβαίωση ισχυρής θέσης με οφέλη για πελάτες και μετόχους
Πόσες και ποιας αξίας οι ακάλυπτες επιταγές που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο-Μείωση συγκριτικά με πέρσι