Βγαίνει ο ανάδοχος για το e-kalathi...Ο οδικός χάρτης μέχρι την λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας

Ένα ακόμη βήμα προς την ανάπτυξη και λειτουργία της εφαρμογής e-kalathi, η οποία αναμένεται να αποτελέσει ένα εύχρηστο εργαλείο στα χέρια των καταναλωτών, θα γίνει σήμερα Δευτέρα.

Μιλώντας στο InBusinessNews o διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, «τη Δευτέρα θα συνέλθει το Συμβούλιο Προσφορών, στο οποίο θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που κάναμε, με βάση τις προσφορές που κατατέθηκαν, και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για κατακύρωση του διαγωνισμού σε έναν εκ των προσφοροδοτών».

Συνεπώς, σημείωσε, «τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε εσωτερικά ποιος θα είναι ο ανάδοχος που θα αναλάβει την ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας».

Την ίδια μέρα, πρόσθεσε, θα ενημερωθεί και ο ανάδοχος ότι κέρδισε τον διαγωνισμό, ενώ θα δοθεί προθεσμία 15 ημερών στις άλλες εταιρείες που υπέβαλαν προσφορά για να προσφύγουν στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών και να υποβάλουν πιθανές ενστάσεις.

«Μετά την παρέλευση των 15 ημερών, θα οριστεί ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της σύμβασης», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να γίνει περί τα μέσα Ιουνίου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, συμπλήρωσε ο κ. Καραγιώργης, «θα πιέσουμε όσο μπορούμε τα πράγματα, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους η εφαρμογή να είναι έτοιμη και διαθέσιμη στο κοινό, τους καταναλωτές».

«Η λειτουργία της πλατφόρμας e-kalathi είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας και θέλουμε το συντομότερο δυνατόν να λειτουργήσει», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «θέλουμε η εφαρμογή που θα αναπτυχθεί να είναι εύχρηστη, να μπορούν οι καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές ανά στιγμή και να κάνουν τις καλύτερες-για αυτούς-επιλογές».

Οι εννέα μνηστήρες

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με την Επισκόπηση Ανοίγματος Προσφορών, για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi εξέφρασαν ενδιαφέρον και κατέθεσαν προσφορές συνολικά εννέα εταιρείες, εκ των οποίων οι δύο από την Ελλάδα.

Πρόκειται για τις:

  • CBS IT Systems Cyprus Ltd: €379.001
  • PricewaterhouseCoopers Ltd: €472.001
  • Cellock Ltd: €331.500
  • G.M. Powersoft Computer Solutions Ltd: €237.000
  • D.G. Techlink Ltd: €335.625
  • Quality and Reliability SA: €241.500
  • ΣΑΪΜΠΕΡΣ Α.Ε Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Λύσεων Ηλεκτρονικού Εμπορίου: €222.101
  • Tryroso Ltd: €346.501
  • Cytacom Solutions Ltd: €354.260

Σημειώνεται ότι, το εκτιμώμενο κόστος για ανάπτυξη της πλατφόρμας είχε καθοριστεί στις €485.200 συν ΦΠΑ κι όπως προκύπτει οι προσφορές που υποβλήθηκαν είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτό.

Το e-kalathi

Υπενθυμίζεται ότι στην πλατφόρμα e-kalathi θα συμμετέχουν μόνο οι υπεραγορές με ετήσιο κύκλο εργασιών πέντε εκατομμυρίων ευρώ και πάνω, ενώ μέσω αυτής θα παρουσιάζονται οι τιμές για 350 προϊόντα με τον ίδιο κωδικό αγοράς.

Με δεδομένο, πάντως, ότι για την μεγάλη πλειοψηφία των προϊόντων υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά πέραν της μίας επωνυμίας, ο συνολικός αριθμός των προϊόντων μπορεί να φθάσει τα 1.500 ή και τις 2.000.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι με βάση τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή, οι συμμετέχοντες στην πλατφόρμα θα είναι υποχρεωμένοι καθημερινά, μέχρι τις εννέα το πρωί, να αποστέλλουν τα δεδομένα με τις τιμές των προϊόντων τους στην Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή για να ενημερώνεται σχετικά και η πλατφόρμα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη, τόσο μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα όσο και μέσω ιστοσελίδας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Δειτε Επισης

Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο το Cyber Security Conference για τέταρτη χρονιά
Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το e-kalathi...Καμία ένσταση, πέφτουν οι υπογραφές για την πλατφόρμα
Γιατί προχωρά σε καταστατικές αλλαγές ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Το σκεπτικό και πού στοχεύουν
Η μετοχική σύνθεση βασικών παικτών του κυπριακού τουρισμού-Ποιοι κατέχουν άνω του 5%
Ανέπτυξε την πρότασή του για τους κουρεμένους καταθέτες ο Αβέρωφ-«Θα παίρνουν 3%-4% επιστροφή»
Ένας παγκόσμιος επενδυτής και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ύψους 22 δισ. στην Great Sea Interconnector
Ε. Πική: Ανακοινώσεις ενδεχομένως σύντομα για το visa waiver των ΗΠΑ-Η σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων
Ένα πολύ καλύτερο πλαίσιο για τη λειτουργία των εταιρειών εξαγοράς και διαχείρισης πιστώσεων
FULFIL: White Chocolate Peanut & Caramel η νέα προσθήκη στην πρωτεϊνούχα γκάμα τους
Πού βρίσκεται και ποιους επηρεάζει περισσότερο ο κίνδυνος φτώχειας στην Κύπρο (πίνακες)