Powered by

Φάνος Λεβέντης: Οι φήμες για την Λαϊκή Γειτονιά και η κάθοδος ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής στις δημοτικές

Με στόχο να έχουν λόγο στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν στις νέες τοπικές αρχές που θα προκύψουν μετά τις δημοτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου, μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) ρίχνονται στη μάχη για μία θέση στα δημοτικά συμβούλια.

Όπως εξήγησε στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης, η κάθοδος στις εκλογές «ήταν κάτι που το είχαμε συζητήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου».

Συνεπώς, πρόσθεσε, «ήταν μία συνειδητή απόφαση για συμμετοχή μελών μας στις διαδικασίες διεκδίκησης έδρας ή/και εδρών στα δημοτικά συμβούλια».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα κέντρα αναψυχής, αφού, όπως είπε, «υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που έχουν άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις μας».

«Οι αδειοδοτήσεις και οι ανανεώσεις αδειών λειτουργίας και οι άδειες εκπομπής ήχου παραμένουν στους Δήμους. Σε ό,τι αφορά αυτά τα δύο θέματα, πρέπει να πω ότι ήδη αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, ιδιαίτερα για εξασφάλιση άδειας εκπομπής ήχου, όπου συνεχώς μπαίνουν προσκόμματα και κάποιοι δήμοι αρνούνται να εκδώσουν τέτοιου είδους άδειες», επεσήμανε.

Πέραν τούτων, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ, «έχουμε τη διαχείριση των οργανικών και στερεών αποβλήτων. Εμείς ως Σύνδεσμος έχουμε ετοιμάσει κάποιες εισηγήσεις, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα οργανικά απόβλητα, όπου θεωρούμε πως μπορεί να εφαρμοστεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα συγκεντρώνονται όλα τα απόβλητα σε έναν κεντρικό κομποστοποιητή και να υπάρχει μία συνεργασία και σύνδεση με τους τοπικούς παραγωγούς».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε, «στοχεύουμε στην αειφορία, στην εκπαίδευση και των επαγγελματιών, αλλά και των πολιτών, για την κυκλική οικονομία».

Όσον αφορά τη Λευκωσία, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Επιδιώκουμε αναβίωση της Λαϊκής Γειτονιάς, το οποίο είναι ένα στολίδι για την πόλη και σήμερα ουσιαστικά είναι νεκρό».

«Υπάρχουν φήμες, οι οποίες δεν ξέρουμε εάν ευσταθούν-και ευελπιστούμε να μην ευσταθούν- ότι, αφέθηκε η Λαϊκή Γειτονιά με σκοπό να παραχωρηθεί ολόκληρη σε επενδυτή, χωρίς να διασφαλίζεται, όμως, πως θα παραμείνει η ταυτότητα του χώρου», είπε.

«Για εμάς ο Μητροπολιτικός Δήμος της Λευκωσίας είναι σημαντικός και καθοριστικός και για τις αποφάσεις που ενδεχομένως να λαμβάνουν και οι υπόλοιποι Δήμοι», ανέφερε, τονίζοντας την ανάγκη ο Δήμος της πρωτεύουσας να ανακτήσει την Προεδρία της Ένωσης Δήμων.

Επίσης, συνέχισε, «μία γενικότερη φιλοσοφία της πρόθεσής μας, είναι να είμαστε παρόντες στις αποφάσεις κι εκεί και όπου πιστεύουμε πως αυτές συγκρούονται, τόσο με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, όσο και με την γενικότερη εικόνα που θα πρέπει να επικρατήσει, θα είμαστε εκεί για να αντισταθούμε, καταθέτοντας λογικές και τεκμηριωμένες θέσεις, ειδικά στο θέμα των φορολογήσεων».

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας έχουν υποβάλει υποψηφιότητα διεκδικώντας θέση σε δημοτικά συμβούλια, τουλάχιστον, τρία στελέχη του ΠΑΣΙΚΑ.

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Η αναβάθμιση από S&P's αντανακλά και την ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και ξένες επενδύσεις απαραίτητα συστατικά για διατήρηση της ανάπτυξης
S&P's: Δημοσιονομικά που υπερτερούν, ενισχυμένο το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου
Στο GOLD Ιουνίου: Η ανάπτυξη της Λεμεσού σε ένα δυναμικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό κέντρο
Παίρνουν σάρκα και οστά οι τάσεις για μείωση δανειστικών επιτοκίων
Οι 1.573 θέσεις πρώτου διορισμού στο δημόσιο που πάνε με απόφαση Υπουργικού για αποπαγοποίηση στην Βουλή
ΑΔΜΗΕ: Συζητήσεις με Τρ. Κύπρου για χρηματοδότηση του Great Sea Interconnector-Τα σημαντικά βήματα σε εξέλιξη
Άγγιξε σχεδόν τα €600 εκ. το δημοσιονομικό πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο
Πάει για νέο μοντέλο διοίκησης ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Οι κατασταστικές αλλαγές στη γενική συνέλευση
Οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. για την τεχνητή νοημοσύνη-Ποιες εταιρείες επηρεάζονται και οι νομικοί κίνδυνοι