ΤΕΠΑΚ: Συμμετοχή Τμήματος Νοσηλευτικής στο 51ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΣΝΕ

Το 51ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΣΝΕ πραγματοποιήθηκε 15-18 Μαΐου 2024 στο νησί της Νάξου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου, Σχολή Ουρσουλινών, υπό την Αιγίδα των Τμημάτων Νοσηλευτικής όλων των Πανεπιστημίων της Ελλάδας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια, και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 800 σύνεδροι.

Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο συνέδριο αυτό με τρεις παρουσιάσεις το Σάββατο 18 Μαΐου.

Ο κ. Γιώργος Αθηνής, μεταπτυχιακός φοιτητής της Επείγουσας και Εντατικής Κατεύθυνσης του μεταπτυχιακού προγράμματος Προηγμένης Νοσηλευτικής Φροντίδας του Τμήματος και Νοσηλευτικός Λειτουργός στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης στην οποία ελέγχθηκε η συμφωνία μεταξύ νοσηλευτή και γιατρού κατά την εφαρμογή πρωτοκόλλου υπερηχογραφίας FAST σε τραυματίες που προσήλθαν στο ΤΑΕΠ του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Η εργασία αυτή εκπονήθηκε στο πλαίσιο των απαιτήσεων των μεταπτυχιακών σπουδών του φοιτητή με επιβλέπουσα την Επίκουρη Καθηγήτρια Δρ Μερόπη Μπουζίκα, που συντονίζει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση του μεταπτυχιακού προγράμματος, και συνεπιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ Μαρία Καρανικόλα.

Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης όπου καταγράφηκαν η τρέχουσα πρακτική και οι αντιλήψεις που επικρατούν σχετικά με τη δυσφαγία μετά από την αποσωλήνωση των ασθενών, τις συνέπειές της καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές αναγνώρισης και αντιμετώπισής της.

Τη μελέτη συντόνισε η Δρ Μερόπη Μπουζίκα στο πλαίσιο πολυκεντρικής μελέτης για το θέμα με τη συμμετοχή άλλων 26 χωρών.

Τέλος, η ερευνητική ομάδα της Δρ Μαρίας Κυράνου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τη δημιουργία και εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την πνευματική νοσηλευτική φροντίδα σε προπτυχιακούς φοιτητές νοσηλευτικής.

Επιβλέποντες/πουσες της μελέτης ήταν οι Δρ Μαρία Χατζημπαλάση, Δρ Πανίκος Μασούρας και Δρ Μαρία Καρανικόλα και την παρουσίασε η υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος, κα Στέλλα Κόντζιαλη, Νοσηλεύτρια του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προετοιμασίας των φοιτητών Νοσηλευτικής να παρέχουν ολιστική φροντίδα.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση και όλα έτοιμα για τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Όμιλος PGA: Έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την Colliers-Η σημασία για την κυπριακή αγορά
Η BLegal (Panayiotou Shamma LLC) γιορτάζει τα εγκαίνια του νέου γραφείου στη Λεμεσό
Πραγματοποιήθηκε η 36η ετήσια γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προσηλωμένη στη διαρκή στήριξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η Κυβέρνηση
Inspire 2024: Ηχηρά ονόματα στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας
Τα Carob Awards δίνουν παράταση μέχρι 10 Ιουλίου
Μια άλλη πτυχή της βιωσιμότητας από την Αλίκη Δράκου
Το τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου ενισχύει την συνεργασία του με την Wargaming Group Limited
I, AI-«Το μέλλον της εξελικτικής σκέψης και οι σκέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι»