Nightingale: Νέα οικιστική ανάπτυξη έρχεται στις Πλάτρες-Τι θα περιλαμβάνει το έργο

Ένα νέο οικιστικό έργο στις Πλάτρες εξασφάλισε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Το έργο αφορά την κατασκευή και ανέγερση οικιστικού συγκροτήματος με ονομασία “Nightingale Residentiall Compound", ιδιοκτησία της εταιρείας Roomzly Ltd, στην κοινότητα Πάνω Πλάτρες της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, η συνολική έκταση των τεμαχίων του προτεινόμενου έργου ανέρχεται στα 48,290 τ.μ.

Το εμβαδόν του κάθε τεμαχίου είναι:

  • Τεμάχιο 29,100 τ.μ.
  • Τεμάχιο 18,040 τ.μ.
  • Τεμάχιο 730 τ.μ.
  • Τεμάχιο 420 τ.μ.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από έξι οικιστικά κτήρια (House A, House B1, House B2, House B3, House C, House D), τα οποία θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου στο τεμάχιο 29.100 τ.μ..

Το έργο, το οποίο χωροθετείται σε ορεινή περιοχή, θα κατασκευαστεί εντός της οικιστικής ζώνης Η7, η οποία είναι ζώνη με επικρατούσα χρήση την κατοικία.

Κοντά από Guru και Platres Panorama
Ο πυρήνας της κοινότητας Πάνω Πλατρών βρίσκεται σε απόσταση 246 μέτρων περίπου βορειοδυτικά από το προτεινόμενο έργο, ενώ της κοινότητας Κάτω Πλατρών βρίσκεται σε απόσταση 2.3 χλμ. περίπου, νοτιοδυτικά.

Σε απόσταση 3 χλμ. περίπου νοτιοανατολικά και νότια βρίσκονται οι πυρήνες των κοινοτήτων Μονιάτη και Πέρα Πεδί αντίστοιχα, ενώ σε απόσταση 2.6 χλμ. περίπου βορειοδυτικά βρίσκεται ο πυρήνας της κοινότητας Φοινί.

Bόρεια και δυτικά του προτεινόμενου έργου υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες και άλλα τουριστικά θέρετρα, σε πολύ μικρές αποστάσεις, ενώ σε απόσταση 45 μέτρων από τα όρια των προτεινόμενων τεμαχίων βρίσκεται το οικιστικό συγκρότημα «Platres Panorama» και σε απόσταση 120 μέτρων νοτιοδυτικά των υπό μελέτη τεμαχίων κατασκευάζεται η πολυτελής οικιστική ανάπτυξη της DTA, με την ονομασία «Guru».

Κατά μήκος του δυτικού ορίου του προτεινόμενου τεμαχίου διέρχεται το εγγεγραμμένο υδατόρεμα «Κρύος Ποταμός», ο οποίος αποτελεί έναν από τους τρείς κύριους ποταμούς εισροής του Ταμιευτήρα Ύδρευσης του Φράγματος Κούρρη, ενώ δυτικά και νότια του προτεινόμενου έργου βρίσκεται το μονοπάτι του καταρράχτη «Μυλλομέρη».

Σε απόσταση 35 μέτρων νότια από το νοτιοδυτικό άκρο του τεμαχίου βρίσκεται ο καταρράχτης «Μυλλομέρης».

Το κάθε κτήριο θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Κτήριο «House Α»

Το κτήριο Α θα έχει ύψος 10 μέτρων περίπου, εμβαδόν δόμησης και εμβαδόν κάλυψης 574 τ.μ. . Θα αποτελείται από υπόγειο χώρο και ισόγειο με τους εξής χώρους:

Υπόγειος χώρος: αποθήκες, πλυσταριό, τουαλέτες, αποδυτήρια, κελάρι κρασιών, δύπ χώρους στάθμευσης και μηχανοστάσιο.
Ισόγειο: Πέντε υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία, μπαρ, τουαλέτες.

  • Κτήριο «House B1»:

Το κτήριο B1 θα έχει ύψος 7 μέτρων περίπου, εμβαδόν δόμησης και εμβαδόν κάλυψης 182 τ.μ. Θα αποτελείται από υπόγειο χώρο μηχανολογικού εξοπλισμού, τον κύριο υπόγειο χώρο και το ισόγειο με τους εξής χώρους:
Υπόγειος χώρος μηχανολογικού εξοπλισμού: Τρία δωμάτια μηχανολογικού εξοπλισμού, δύο αποθήκες, δωμάτιο θέρμανσης και χώρος εξοπλισμού για χρήση ζεστού και κρύου νερού.

Κύριος υπόγειος χώρος: Δύο αποθήκες, πλυσταριό, τουαλέτες, αποδυτήρια με ντουζιέρες, δύο κελάρια κρασιών και μηχανοστάσιο.

Ισόγειο: Δύο χώρους στάθμευση, ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία, τουαλέτα και χώρο με ντουλάπα στην είσοδο.

  • Κτήριο «House B2»

Το κτήριο B2 θα έχει ύψος 7 μέτρων περίπου, εμβαδόν δόμησης και εμβαδόν κάλυψης 182 τ.μ. . Θα αποτελείται από υπόγειο χώρο μηχανολογικού εξοπλισμού, τον κύριο υπόγειο χώρο και το ισόγειο με τους εξής χώρους:

Υπόγειος χώρος μηχανολογικού εξοπλισμού: Τρία δωμάτια μηχανολογικού εξοπλισμού, δύο αποθήκες, δωμάτιο θέρμανσης και χώρος εξοπλισμού για χρήση ζεστού και κρύου νερού

Κύριος υπόγειος χώρος: Δύο αποθήκες, πλυσταριό, τουαλέτες, αποδυτήρια με ντουζιέρες, δύο κελάρια κρασιών και μηχανοστάσιο.

Ισόγειο: Δύο χώρους στάθμευσης, ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία, τουαλέτα και χώρο με ντουλάπα στην είσοδο.

  • Κτήριο «House B3»

Το κτήριο B3 θα έχει ύψος 7 μέτρων περίπου, εμβαδόν δόμησης και εμβαδόν κάλυψης 182 τ.μ. . Θα αποτελείται από υπόγειο χώρο μηχανολογικού εξοπλισμού, τον κύριο υπόγειο χώρο και το ισόγειο με τους εξής χώρους:
Υπόγειος χώρος μηχανολογικού εξοπλισμού: Τρία δωμάτια μηχανολογικού εξοπλισμού, δύο αποθήκες, δωμάτιο θέρμανσης και χώρος εξοπλισμού για χρήση ζεστού και κρύου νερού.
Κύριος υπόγειος χώρος: Δύο αποθήκες, πλυσταριό, τουαλέτες, αποδυτήρια με ντουζιέρες, δύο κελάρια κρασιών και μηχανοστάσιο.

Ισόγειο: Δύο χώρους στάθμευσης, ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία, τουαλέτα και χώρο με ντουλάπα στην είσοδο.

  • Κτήριο «House

Το κτήριο C θα έχει ύψος 12 μέτρων περίπου, εμβαδόν δόμησης 1,223 τ.μ. και εμβαδόν κάλυψης 719 τ.μ. Θα αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο και πρώτο όροφο με τους εξής χώρους:

Υπόγειος χώρος: Αποθήκες, ανελκυστήρας, πλυσταριό, τουαλέτες, αποδυτήρια, κελάρι κρασιών, δύο χώρους στάθμευσης και μηχανοστάσιο.

Ισόγειο: Δέκα υπνοδωμάτια, τουαλέτες, δωμάτιο ασφάλειας μονάδας, ανελκυστήρες, αποθήκη και δωμάτιο υπηρεσιών.

Πρώτος όροφος: Κουζίνα, μπαρ, τραπεζαρία, σαλόνι, τουαλέτες, ανελκυστήρες, γραφείο, παιδότοπος, χώρος χαλάρωσης και γιόγκα.

  • Κτήριο «House

Το κτήριο D θα έχει ύψος 12 μέτρων περίπου, εμβαδόν δόμησης 891 τ.μ. και εμβαδόν κάλυψης 492 τ.μ. Θα αποτελείται από δύο υπόγειους χώρους και ισόγειο με τους εξής χώρους:

Πρώτος υπόγειος χώρος: Τρία υπνοδωμάτια, τουαλέτες, χώρος για μασάζ, σάουνα, αποδυτήρια, γυμναστήριο, παιδότοπος, αποθηκευτικοί χώροι, σαλόνι και πισίνα εμβαδού 40 τ.μ. περίπου.

Δεύτερος υπόγειος χώρος: αποθήκες, πλυσταριό, τουαλέτες, αποδυτήρια, κελάρι κρασιών και μηχανοστάσια.

Ισόγειο: Τρεις χώροι στάθμευσης, κουζίνα με παρακουζινάκι, τουαλέτες, σαλόνι, τραπεζαρία και γραφείο.

nightingale2

Το συνολικό εμβαδόν δόμησης του έργου θα είναι 3,234 τ.μ. , ενώ το συνολικό εμβαδόν κάλυψης θα είναι 2,331 τ.μ. Το ποσοστό του συνολικού εμβαδού των τεμαχίων που θα σφραγιστεί είναι της τάξεως περίπου 5% (2,331 τ.μ.), ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (95%) θα είναι χώροι πρασίνου.

Σύμφωνα με τον μελετητή, στα κτήρια στο σύνολο τους θα υπάρχουν 21 υπνοδωμάτια και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν είναι 42 άτομα.

Αφαίρεση τριών κτηρίων
Διευκρινίζεται ότι η αρχική αίτηση της εταιρείας προνοούσε την ανέγερση εννέα κτηρίων (House A, House B1, House B2, House B3, House C, House D, House E1, House E2, House F), καθώς και ιδιωτικού βιολογικού σταθμού επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Ωστόσο, στα τροποποιημένα σχέδια, που υποβλήθηκαν, αφαιρούνται τα τρία κτήρια (House Ε1, House Ε2 και House F), τα οποία ήταν χωροθετημένα στο απότομης κλίσης πρανές της κοίτης του ποταμού Κρυού.

Επίσης, αφαιρείται η κατασκευή του ιδιόκτητου βιολογικού σταθμού επεξεργασίας αστικών λυμάτων για της ανάγκες της προτεινόμενης ανάπτυξης για τον λόγο ότι ήταν χωροθετημένος σε απότομης κλίσης έδαφος πάνω από το μονοπάτι του καταρράκτη Μυλλομέρη.

Δειτε Επισης

Έλενα Κ. Τσολάκη: Μια Ελληνοκύπρια στις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της αρχιτεκτονικής
Cyprus Solar Thermal: Ακόμη πιο δυναμικά στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ-Το μεγάλο έργο που ετοιμάζει
Τερματικό: H CMC που μιλούσε… κινέζικα και γιατί επιχειρεί να βγάλει knock-out τους υπεργολάβους
Βάζει πίεση για Great Sea Interconnector η Κομισιόν-Τα θέματα για τα οποία ζήτησε να ενημερωθεί
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Η κυπριακή startup BRAYN φέρνει επανάσταση στην εκπαίδευση σε μορφή τύπου Netflix
Ραφαέλα Ανδρέου: Η μαθηματικός που ακολούθησε το όνειρό της και έγινε tattoo artist
Το Υπ. Εσωτερικών για υπογραφές ΚΟΑΓ-Evamek Development: Μετουσιώνεται σε πράξη η ενιαία στεγαστική πολιτική
ΚΟΑΓ: Υπέγραψε με Evamek Development την πρώτη συμφωνία αξιοποίησης πολεοδομικών κινήτρων
Προς πώληση μεγάλα οικιστικά ακίνητα από την AstroBank