Έπεσαν οι υπογραφές με Cyfield για την αναβάθιση της Τσερίου-Τα έργα, το κόστος και πότε θα ολοκληρωθεί

Υπογράφηκε την Τετάρτη (22/5) η σύμβαση με την εταιρεία Cyfield Construction Ltd για την υλοποίηση του οδικού έργου «Βελτίωση οδού Τσερίου στον Στρόβολο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Στροβόλου, σημειώνοντας ότι οι εργασίες θα αρχίζουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 104 βδομάδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κόστος του έργου ανέρχεται στα €9,8 εκατ. (ακριβές ποσό €9,836,275.20) πλέον ΦΠΑ.

Κατόπιν της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το έργο θα πραγματοποιηθεί ως πολεοδομικό, με τη δαπάνη να επιμερίζεται 80% στο κράτος και 20% στον Δήμο Στροβόλου.

Το μήκος της επέμβασης στην οδό Τσερίου είναι 2,20 χλμ και 1,20 χλμ στις συμβαλλόμενες παρόδους.

Θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια με πλάτος 2-3 μέτρα σε κάθε πλευρά, θα κατασκευαστεί σύστημα αποχέτευσης όμβριων για την αντιμετώπιση των συχνών φαινομένων πλημμύρας και την παροχέτευσή τους στον Πεδιαίο ποταμό, θα υπογειοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας και υπηρεσίες των παρόχων τηλεπικοινωνιών.

Επίσης, στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν 275 νέοι χώροι στάθμευσης, 18 νέες διαβάσεις πεζών, 14 στάσεις λεωφορείων και θα κατασκευαστούν 530 λεκάνες επί των πεζοδρομίων για φύτευση νέων υψίκορμων δέντρων κατάλληλων για οδικές αρτηρίες με στόχο τη μείωση του φαινομένου της θερμονησίδας καθώς και για τη συλλογή του CO2.

Σύμφωνα με τον Δήμο, «η νέα Τσερίου διατηρεί την εμπορικότητα, την ταυτότητα και τον τοπικό χαρακτήρα της, διαφυλάσσοντας την ασφάλεια και παρέχοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο».

Δειτε Επισης

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Γιατί είναι τόσο καίριος ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική διπλωματία
Αλέξης Βαφεάδης: Νέος εργολάβος για τον δρόμο Πάφου-Πόλεως τον Σεπτέμβριο...«Δεν έχουμε χάσει λεφτά»
Οικιστική ανάπτυξη €10 εκατ. από την Celicandia στην Πέγεια
Μοναδικές ευκαιρίες για οικιστικά ακίνητα από την Altamira Real Estate
Κ. Κωνσταντή: Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και τομές για τα έργα του δημοσίου
Άμεσο τερματισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων ζητά το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών
Μ. Λάμπρου: Το δεύτερο εξάμηνο του 2026 αρχίζουν τα έργα για τον δρόμο Τάφοι των Βασιλέων-Κόλπος των Κοραλλίων
Σε αλματώδη πορεία η αδειοδότηση μη οικιστικών κτιρίων-Μεγαλύτερης αξίας και έκτασης
Piraeus Residences by Cyfield: Nέα μοντέρνα οικιστική ανάπτυξη στη Λευκωσία
Μικρή ετήσια άνοδος στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Ιανουάριο